Hoera! Ik ben zwanger + alle hoogtepunten tot nu toe.

zwanger, eerste trimester, hoogtepunten zwangerschap, zwangerschap,Ja ja, je leest het goed. Ik, Elize, ben ik blijde verwachting! Hoe gek het soms ook nog voelt om te zeggen en te typen: het is echt zo! Naast het feit dat ik me soms een misselijke vaatdoek voel, vind ik het heel erg bijzonder! Het leek me daarom leuk om in dit artikel jullie de hoogtepunten van de zwangerschap tot nu toe (er gaan hopelijk nog veel meer hoogtepunten komen!) met jullie te delen!

Dit gaat natuurlijk een heel vrolijk en zoetsappig artikel worden. Zo heb ik mij alleen niet altijd gevoeld. Ik ben van plan ook nog artikelen te maken mijn eerste trimester. Daarin zal ik ook alle minder leuke dingen en zwangerschapskwaaltjes met jullie delen!
Mocht je benieuwd zijn naar beelden van den eerste 12 weken, check mijn YouTube kanaal vooral even!

De test – Het eerste hoogtepunt was toch wel de positieve zwangerschapstest. Toen we de test deden wist ik stiekem al dat ik zwanger was. Toch weet je het pas echt zeker als je twee streepjes ziet staan op de zwangerschapstest. Ik weet nog dat ik dit moment heel onrealistisch vond. Ik heb er veel over gedacht en “opeens” is het moment daar. Toen we twee streepjes zagen waren we blij, maar tegelijkertijd was het ook een bevestiging van wat ik al dacht. Het is gelukt! Een heel bijzondere ervaring, als je het mij vraagt.

Echo’s – inmiddels hebben we al twee echo’s gehad en beide waren onwijs gaaf. De eerste echo was toch ook wel spannend. Klopt het hartje, zit de vrucht in mijn baarmoeder en is alles in orde? Al snel bleek dat alles in orde was. Dat was een fijn gevoel en ook wel een zorg minder. Vol verbazing keken we naar het schermpje waar we onze baby konden zien bewegen.
De tweede echo was ook Top. Gelukkig vonden we deze ook minder spannend, maar we waren blij weer te zien dat alles goed was. Ook konden we nu de armpjes en beentjes al heel goed zien bewegen. Zo’n gek idee! Er zit al een echt mini mensje in mijn buik.

Fotoshoot – op mijn verjaardag hadden we een fotoshoot met Mirjam. We hadden een fotoshoot gewonnen en het leek ons leuk om meteen wat foto’s te maken voor de “big announcement”. Zo gezegd, zo gedaan. Ondanks dat ik erg moe was, was het enorm leuk om te doen en zijn de foto’s prachtig geworden.

Bekend maken- Dit was toch wel het allerleukste. Het grote nieuws aan iedereen vertellen! De lieve reacties, felicitaties en enorm veel liefde. Ook vonden Daniël en ik het fijn dat het geen geheim meer was. Het is leuk om samen een geheimpje te hebben, maar we wilden het zo graag iedereen vertellen!

Ik ben benieuwd of het herkenbaar is, als je ook ooit zwanger bent geweest. Ook zijn tips altijd welkom en wil je over bepaald dingen in mijn zwangerschap meer weten, let me know! Wie weet wijd ik er een artikeltje aan!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen, Personal met tags , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *