Een dag uit ons leven – een nieuwe fase

Al een paar keer eerder nam ik jullie in een artikel mee in een dag of zelf een week of twee weken uit het leven van mijn gezin. Dit deed ik toen Samuel 9 maanden, 13 maanden, 15 maanden, 18 maanden en
24 maanden oud was. Vandaag kan je meelezen over een doordeweekse dag waarop Samuel voor de tweede keer naar de Peuterspeelzaal gaat. Vorige week maandag ging hij voor het eerst. Toen was ik aan het werk. Maar hij gaat nu ook elke donderdag en dan ben ik lekker vrij en kan ik dus wat klusjes in huis op mijn dooie akkertje aan gaan pakken. Zo fijn! De laatste weken is Samuel best heel aanhankelijk. Hij is altijd al een kind geweest dat niet echt veel speelt, maar op het moment speelt hij helemaal niet zelf. Ik merkte de afgelopen week dat ik een kort lontje begon te krijgen door al het gehang om me heen en ik het gevoel had dat ik helemaal niks alleen kon doen. Deze dag was dus een welkome afwisseling. Ik startte de dag met een vol en overprikkeld hoofd, in de hoop dat een ochtendje alleen in huis me weer wat meer rust en ruimte zou bieden. Of dat gelukt is, dat lezen jullie vanzelf! Lees lekker mee!

Mijn ogen gingen open toen Remco uit bed stapte om naar zijn werk te gaan. Hij had een hele drukke week op het werk en ging vandaag al vroeg die kant op. Om zes uur om precies te zijn. Zodra Remco de trap naar beneden afloopt hoor ik Samuel al wakker worden. Hij blijft nog even rustig in bed liggen, maar na een tijdje begint hij te mokken. Het gezellige geklets waarmee hij vroeger wakker werd heeft hij vervangen door: “papa, waar ben je!” te roepen en dat dan heel vaak achter elkaar. Al vrij snel rol ik dus mijn bed uit en ik kleed mezelf aan. Ik maak Julia en Ezra wakker. Zij kleden zich ook aan en poetsen hun tanden. Ik geef Samuel een schone luier en kleed hem aan. Beneden deponeer ik de kinderen even achter de TV. Ik ruim de vaatwasser uit, maak een ontbijtje voor mezelf en dek de tafel voor het ontbijt. Ik eet al een paar weken heel gezond, in de hoop nog een paar kilo’s af te vallen. Ik gebruik hiervoor het Zomer afslankplan van Puur Figuur en volg gewoon lekker de recepten die in dat boek staan. Deze ochtend heb ik yoghurt met aardbeien en zelfgemaakte ‘muesli’. Heerlijk! De kinderen eten boterhammen. Julia en Ezra smeren hun eigen brood en het brood voor school en ik smeer broodjes voor Samuel. Die weet al heel goed te vertellen welk broodbeleg hij op zijn broodjes wil.

Na het ontbijt wordt het echt even rennen vliegen. Alles moet nog opgeruimd, de haren van de heren en van Julia moeten nog gedaan en alle tassen ingepakt voor school. De kinderen zijn erg druk om mij heen en ik heb een kort lontje. Later dan ik gepland heb lopen we richting school. Julia en Ezra lever ik bij het hek af en die lopen zelf naar hun klas en Samuel wordt tien minuutjes later opgehaald door zijn juffen. Daarvoor probeert hij al tig keren het schoolplein op te gaan. Dondersteentje!

En dan loop ik opeens in mijn eentje naar huis! Zo hee, het is echt alweer 2,5 jaar geleden dat ik doordeweeks een ochtendje alleen heb. Wat heerlijk dat het weer zover is! Eenmaal thuisgekomen pak ik eerst nog een bakkie koffie (need it!) en plof even lekker op de bank neer. Nu zou ik de hele ochtend kunnen gaan Netflixen en hangen, maar daar ben ik niet zo goed in. Ik besluit mijn ochtend nuttig te gebruiken, maar wel alles in een rustig tempo te doen. Dus zet ik een fijn en rustgevend muziekje aan en start ik aan mijn bezigheden. Zo maak ik een nieuw dagschema voor Julia en Ezra waarop ze kunnen zien wanneer ze in bad gaan, wanneer ze gaan sporten, wie wanneer op de tablet mag en wanneer ze kunnen spelen. Ook maak ik een nieuw schoonmaakrooster. Deze proberen we maar weer aan te gaan houden de komende tijd. Ik lak mijn nagels in een vrolijk kleurtje en zet mijn stekjes van de pannenkoekenplant die ik op water had staan in potjes met aarde. Vervolgens plaats ik een berichtje op facebook om te vragen of ik er iemand blij mee kan maken. Daarna ga ik weer even zitten met mijn tussendoortje (een halve avocado) en stuur ik een spraakbericht naar een vriendin. Zij stuurt me al vrij snel een gezellig spraakbericht terug! Leuk. Deze luister ik af terwijl ik de badkamer aan het poetsen ben en ik spreek nog weer een bericht terug naar haar in. Tussen de bedrijven door heb ik ook nog twee wassen gedraaid en in de droger gedaan en de bedden verschoont van mij en Remco en Samuel. Productief ochtendje dus! Rond kwart over elf rijd ik nog even naar het winkelcentrum om nog wat boodschapjes te halen en dan meteen door om Samuel te halen om twaalf uur. Terwijl ik op de fiets zit en in de winkel ben luister in een podcast over opvoeden van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Interessant!

Als ik Samuel op kom halen is hij blij om mij te zien, maar vindt hij het ook nog wel best op schooltje. Zijn juf komt hem bij me brengen. Als we thuiskomen eet Samuel een croissantje en ik eet rijstwafels met hutenkase, ei en pompoenpitten. Daarna gaat Samuel lekker slapen en ik doe nog even klein dutje. In de tussentijd zijn al mijn pannenkoekenplant-stekjes gereserveerd. Super leuk! Het eerste plantje wordt zelfs al opgehaald. Ik haal Samuel uit bed en loop richting school om Julia en Ezra op te halen. ‘Deze dag even geen speelafspraakjes’, heb ik met ze afgesproken. Als we terugkomen uit school komt mijn moeder even gezellig koffiedrinken en daarna fietsen we nog richting de kinderboerderij. Ezra is de hele tijd zo lief en zorgzaam met Samuel aan het spelen en Julia gaat haar eigen pad (vandaar dat ze niet op de foto’s staat). Daarna gaan we terug naar huis en gaat de beeldbuis en de tablet aan. Ik ga aan de slag met koken. Rond half zes gaan we eten. Remco werkt tot laat vandaag, dus ik eet alleen met de kinderen en dat gaat eigenlijk best prima. Ik heb gemerkt dat een ochtend vrijaf zoveel ademruimte geeft. Mijn lontje is ineens een stuk langer en ik ben gezelliger als moeder merk ik. Fijn zeg! Ook mijn hoofd voelt wat minder vol aan. Na het eten ruim ik snel alles op en dan zet ik de kinderen in bad en onder de douche. Ook ik spring eronder. Even later komt Remco thuis en samen leggen we de kinderen op bed. Ik ben aan de beurt om Julia en Ezra te doen en Remco legt Samuel op bed. Ezra is heerlijk bezig met zijn notitieboekje, stickers en een pen die hij van opa en oma heeft gekregen, terwijl ik hem voorlees uit Pinkeltje.

In de avond lees ik uit mijn boek op de e-reader. Dat vind ik altijd zo ontspannend. Daarna gaan we vroeg slapen. Het was een fijne dag en ik ben lekker moe. Op naar de volgende dag!

Hoe was jouw afgelopen week? Wat waren de leukste dingen die je hebt gedaan. Hoe zien jouw dagen er ongeveer uit?

Veel liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Kinderen, Personal met tags , , , , , ,

Eén reactie op “Een dag uit ons leven – een nieuwe fase”

  1. Jannienke kenters-Breman schreef:

    ik dioe zoveel in een week dat ik het allemaal niet precies meer weet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *