De grote paaseitjes test

Hee lieve volgers,

Het is weer tijd voor een gezamenlijk artikel! Vandaag testen we zes (of eigenlijk 8) verschillende smaken Jumbo paaseitjes voor jullie en geven hier een cijfer voor. Zo weet je precies welk zakje je uit het schap van de Jumbo kan trekken. Handig toch?

  1. Crunchy hazelnoot/Framboos/Stracciatella:

Marielle: Ik begin de mix met het eten van de crispy hazelnoot. Die proeft als een Belgische praline met crisp erin. Gewoon lekker. Niet heel spectaculair, maar een prima eitje. Ik geef hem een 7.6
Daarna was het de beurt aan het frambozen-eitje. Deze is lekker! Witte chocolade met een fruitsmaakje is altijd een goed idee. Hij is heerlijk zoet, misschien bijna té zoet. Hij krijgt van mij een 7.7.
De derde, stracciatella is niet mijn favoriet uit dit zakje. Hij is wel lekker romig, maar ik moet niet gelijk aan stracciatella denken. Ik geef m een 6.2.

Elize: “yes, dit vind ik lekker”, was het eerste wat in mij opkwam toen ik het frambozen eitje proefde. Goude combi, als je het mij vraagt. Witte chocolade en framboos is altijd lekker!
De stracciatella lijkt me vooraf wat basic, maar ik heb echt het gevoel of er

stracciatellaijs in een paaseitjes is gestopt. Lekker!
De crunchy hazelnoot vind ik niet lekker. Mij kan je altijd blij maken met hazelnoot chocolade, maar deze op een of andere manier niet. Hm…  jammer.
Al met al geef ik deze drie een gemiddelde van een 7.

Hanneke: Drie smaken in één zakje. Dat is leuk! De crunchy hazelnoot vindt ik lekker, deze smaakt naar Nutella. I like that! Er zit een kleine chrunch in, maar van mij had het nog wel wat chrunchyer gemogen. Maar lekker is hij wel! Hij krijgt van mij een 8,2. De tweede smaak is framboos. Goede combi wel met de witte chocolade. Ik vind hem wel lekker, maar niet bijzonder. Verder vind ik hem een tikkeltje chemisch smaken. Ik geef een 7,0 als cijfer. Als laatste van de drie het stracciatella eitje. Het eerste wat me opvalt is dat hij lekker romig is. Ik proef lichtjes de stracciatella smaak. Er zitten kleine chocoladevlokjes in. Lekker! Ik geef een 7,8 als cijfer.

Gemiddeld cijfer: 7.4

2. Brownie

Elize: Deze vind ik lekker. Op het eerste oog is hij wat basic, maar als hij lekker smelt in mijn mond komen er heerlijke smaken vrij, haha! Het is een brownie van pure chocolade, dat wel. Hij heeft ook een stukjes in de vulling. lekker! Deze geef ik een 8,5

Hanneke: Ik ben geen grote liefhebber van pure chocolade, maar het maakt dit eitje wel wat minder zoet als de andere eitjes die we proeven. Dat is eigenlijk wel fijn. Ik vind de vulling lekker, maar hij smaakt niet echt naar brownie. Er zitten een paar kleine kruimels brownie in voor mijn gevoel, maar ik had het lekker gevonden als er hele chuncks brownie in hadden gezeten. Ik geef dit eitje een 6,5.

Marielle: Dit voelt als een lekker chocolade-eitje met een intense chocolade-smaak. Persoonlijk hou ik daar wel van. Wat ik wel gek vind aan dit eitje is dat je aan het einde harde stukjes proeft die een beetje tussen je tanden blijven zitten. Dit is waarschijnlijk de brownie, al voelt het meer als zo’n brownie-koek die erin zit dan zo’n lekkere zachte brownie. Al met al vind ik het wel een lekker eitje met een intense chocolade-smaak, ik ben niet ontevreden. Ik geef ‘m een goede 7.7!

Gemiddeld cijfer: 7,6

3. Speculoos

Hanneke: Oe, wat een zoet eitje is dit zeg. Ik ben echt een zoetekauw, maar dit gaat wel heel ver. Ik vind de combi chocolade en speculoos wel echt heel lekker. Van mij had er wel iets van een structuurtje in gemogen om het wat spannender te maken. Lekker eitje hoor, maar weinig verrassend. Ik geef hem een 7,0.

Marielle: Deze vind ik verrassend lekker! Ik had niet echt heel hoge verwachtingen vooraf, aangezien ik bijvoorbeeld ook niet echt een liefhebber ben van speculoos op brood. Maar deze vond ik heel lekker! Hij is wel heel zoet. Ik heb de proeverij moeten staken na dit eitje (en het was pas de tweede) omdat ik een beetje misselijk werd. Je moet er dus niet veel van eten (is wel goed voor de lijn), maar de smaak vond ik heel lekker. Hij krijgt van mij een 8.1 voor de smaak.

Elize: Ik hen dol op speculoos, de koekjes en de pasta voor op brood, heerlijk! Ik ben benieuwd naar dit eitje! *stopt eitje in haar mond* Jaaaaa! Heerlijke smaak, wel een klein chemisch nasmaakje… maar dat is te verwaarlozen! Hij krijgt een dikke 8.

Gemiddeld cijfer: 7,7

4. Macaron

Marielle: Dit eitje is met witte chocolade. Lekker voor de afwisseling. De vulling is zoet en heeft een crunch (die echt en beetje als meringe smaakt). Dit eitje valt ook heftig op mijn maag en is denk ik ook een aanslag op mijn tanden, maar ik vind ‘m wel lekker van smaak. Blijkbaar ben ik een echte zoetekouw. Hij krijgt van mij een 7.8!

Elize: Hm… deze is niet mijn favoriet en dat terwijl ik hem als eerste proef. Niet vies, maar ook niet lekker.  En ik proef de macaron er ook niet echt in terug. Een prima eitje, maar niet heel bijzonder. Ik geef hem een 6.

Hanneke: hoewel ik ook dit eitje weer erg zoet vind, verrast hij me ook wel weer. Ik proef wel duidelijk stukjes macaron in de vulling en dat vind ik lekker en geeft een fijne structuur. Van mij hadden er nog wel meer van die macaron stukjes in gemogen, nu is de smaak van macaron nog een beetje onderbelicht als je het mij vraagt. Een 7,3 geef ik voor dit eitje.

Gemiddeld cijfer: 7,0

5. Crème brulee:

Elize: Je denkt misschien, hoe kan je creme brule in een eitje stoppen, dat dacht ik in ieder geval wel. Dat hebben ze goed gedaan, een zachte vulling en knapperige stukjes erin. Dat doet me wel denken aan creme brulee. De smaak vind ik niet heel bijzonder verder. Hij krijgt een 7.

Hanneke: Ik proef hier oprecht de creme brulee wel in terug. Vooral het bovenste laagje van de creme brulee, de knapperige karamel proef ik duidelijk terug. Ook de vanillesmaak is op de achtergrond aanwezig. Dit eitje is ook weer erg zoet, maar wel erg lekker! Een 8,1!

Marielle: Dit vind ik een lekkere! Ik vind hem echt lekker naar die gebrande caramel smaken en dat in combinatie met chocolade: I like it! Van mij krijgt hij een dikke 8.3.

Gemiddeld cijfer: 7,8

6. Peanut butter:

Hanneke: Ik ben echt een liefhebber van pindakaas. Ik gooi een schep door mijn havermout, door mijn smoothie, op brood. I love it! Dit eitje maakt mij dus bij voorbaat al erg gelukkig. De combi chocolade en pindakaas bezorgd mij al een hoop voorpret! En bij het proeven ben ik dan ook helemaal in mijn nopjes. Heerlijk! Iets meer structuur had wel leuk geweest (stukjes pinda ofzo), maar de smaak daar ligt het niet aan. Geweldig eitje! Ik geef hem een 8,8.

Marielle: Ik weet dat er aardig wat mensen zijn die helemaal lekker gaan op de combinatie chocolade en pindakaas. Ik hoor daar niet persé bij. Choloade vind ik lekker. Pindakaas vind ik lekker. Maar samen? Meh.
Dit eitje vind ik dus wel prima. Gewoon een prima eitje die naar chocolade en pindakaas smaakt. Precies zoals hij dat moet doen. Maar mij echt bekoren kan ie dus niet. Van mij krijgt hij een 6,7. Maar mocht jij de die-hard chocolade+pindakaas zijn, dan moet je deze hebben!

Elize: Deze heb ik voor het laatste bewaard, want deze móet ik lekker gaan vinden. Ik ben dol op pindakaas, maar ook op peanut butter cups. En wat is hij lekker! Dit is een peanut butter cup in een eitje gepropt. Heerlijk! Deze geef ik een 9!

Gemiddeld cijfer: 8.2

Welke smaakt lijkt jou het lekkerst en ben je het meest benieuwd naar? Heb jij ook een favo smaak of merk paaseitjes? Let us know! Dan kunnen we nog meer gaan proeven en proberen, want je weet: chocolade is altijd een goed idee 🙂

Liefs, de drie zussen

Geplaats in categorie Food, Geen categorie met tags , , , , , , , , , , ,

2 reacties op “De grote paaseitjes test”

  1. Jannienke schreef:

    Brownie en macarons, ik houdt meer van witte chocolade en vooral. Niet te zoete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *