Een week van ons leven/outfits van een peuter

Dit voorjaar was ik er heel vlot bij. Al gauw had ik de kledingkasten van de kinderen opgeruimd en gekeken wat ze allemaal nog nodig hadden. Vervolgens ben ik flink online gaan shoppen. Over de kledingkast van Samuel ben ik het meest tevreden. Hij heeft zoveel leuke outfitjes! En ik dacht laatst, ik ga ze met jullie delen. Bij elke foto vertel ik even wat we die dag hebben gedaan en zo wordt het een week in outfits, maar ook meteen een dagboek.

Capsule wardrobe:

Op YouTube zag ik filmpjes van een moeder die een capsule wardrobe aan het aanleggen was voor haar ongeboren spruit. Dat klonk interessant en ik ben me hier toen in gaan verdiepen. Google deze term maar eens als het je interesse heeft. Er is heel veel informatie over te vinden. In het kort gezegd draait het erom dat je ongeveer 33 items in je kledingkast hebt liggen die onderling makkelijk combineerbaar zijn. Ik ben bij Samuel niet aan het tellen geslagen, maar heb wel erg opgelet dat de kledingstukken onderling goed te combineren zijn en ik kan je vertellen: dit werkt zo lekker! Je kan zoveel verschillende kanten op en eindeloos nieuwe combinaties bedenken.

Vinted:

Naast deze nieuwe wereld die voor mij openging w.b. de capsule wardrobe ben ik ook lid geworden van Vinted. Ik ben kleding gaan verkopen, maar ook kleding voor de kids gaan kopen. Ik zou dit nog veel meer willen doen. Ik hoorde van een collega dat zij alle kleding van haar en haar kinderen tweedehands koopt. Er wordt namelijk zoveel kleding weggegooid en dat is zonde, want vaak kan kleding gewoon nog prima een tweede ronde mee. In dit artikel vind je al wel wat tweedehands items terug, maar ik hoop dat ik de komende tijd nog veel meer pareltjes ga vinden.

Eerlijke kleding:

De komende tijd wil ik me graag meer gaan verdiepen in eerlijke kleding. Van welke materialen is het product gemaakt, waar is het product gemaakt, hoe zijn de werkomstandigheden en het loon van de werknemers in de fabrieken enz. Ik zou hier wel meer over te weten willen komen en op die manier bewuster voor bepaalde winkels/merken kiezen.

Mango en Zara:

Het grootste deel van Samuels garderobe komt nu bij de Zara en de Mango vandaan. Zara kende ik al, maar heb ik eerlijk gezegd nog niet heel vaak besteld. Nu ben ik groot fan! Lekker basic items die goed te combineren zijn. Mango is een nieuwe ontdekking en ik ben helemaal enthousiast over deze kleding. Bij webshops zoals Zara en H&M staat vaak per categorie zoveel te koop dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Bij Mango is het een compacte collectie en dat kiest een stuk makkelijker. Tot nu toe vind ik de kwaliteit van de kleding bij Zara wisselend en over de kwaliteit van de mango kleding ben ik erg te spreken. Bij beide vind ik de kleding goed op maat vallen. Alleen de mouwen van de lange mouwen shirts van de Zara vind ik erg kort vallen. Deze bestel ik de volgende keer een maat groter dan de eigenlijke kledingmaat.

Tot zover even wat achtergrond betreft de kleding die ik gescoord heb voor mijn peuter. Dan nu zijn 7 outfits! Daarbij de links naar de webshop wanneer het artikel nog verkrijgbaar is.

Zondag:

Trui – Mango – €12,99;
Joggingbroek- Mango – kleur kaki – €12,99;
sportsokken – Zara – €3,95.

In de ochtend wonen we de digitale kerkdienst bij. Daarna komt een vriendinnetje bij Julia spelen en bak ik wafels. In de middag gaan we lekker naar buiten. Even uitwaaien! We fietsen naar het parkje in de buurt. Een lekker relaxt dagje is het. Samuel heeft ook een heerlijk relaxt outfitje aan. Deze trui is zo lekker zacht!

Maandag:


Shirt lange mouw – Zara – €10,95 (voor 3 stuks);
schoenen – Vans – tweedehands via Vinted;
verwassen jeans – Zara – €12,95.

De eerste officiële dag van de meivakantie is aangebroken. Deze week werkt Remco gewoon (behalve op Koningsdag). Ik bekommer mij dus om de kinderen. Later op de middag, als Remco klaar is met werken, gaat hij met Ezra naar mijn ouders om daar wat plantjes uit de tuin te halen. Ik ga met Julia en Samuel even naar de stad om een pakketje weg te brengen. Tot onze vreugde zien we dat de ijssalon open is. Dus halen we een ijsje en eten hem op bovenaan de trap van het stadhuis. Daarna maak ik deze foto van broer en zus. Vanuit de stad fietsen we nog langs een grote speeltuin waar de twee heerlijk aan het spelen zijn en daarna fietsen we weer naar huis. Een heerlijk dagje met een fijn zonnetje!

Dinsdag:

Vandaag is het Koningsdag. In de ochtend kijken we naar de Televisie om de koning en zijn familie te zien. Daarna vertrekken we naar naar Buren (een stadje in de buurt) om een speurtocht te lopen. Daarna eten we een pannenkoek to go bij het pannenkoekenrestaurant. Eenmaal thuisgekomen komen mijn ouders nog even gezellig oranjekoeken eten en ‘s avonds eten ze gezellig een patatje met ons mee! Alweer een topdag!

Woensdag:


T-shirt – Zara lange mouw;
Denim tuinbroek – Mango – €25,99;
Schoenen – Vans – tweedehands via Vinted.

In de ochtend rommelen we weer lekker wat aan in en om ons huis. ‘s Middags gaan de kinderen en ik naar een recreatieplas toe bij ons in de buurt. Mijn ouders, zusje en nichtje zijn er ook. Hier kunnen de kids heerlijk spelen en de volwassenen zitten heerlijk met het koppie in de zon. Bij deze recreatieplas hebben ze nu een interactieve boog staan waaronder je allemaal spellen kan spelen. Voordat we naar huis gingen deden we nog even allemaal mee. En een pret dat we hadden. Het was echt genieten!

Donderdag:


Joggingbroek- Mango – kleur kaki – €12,99;
Sweater – Mango – €9,99;
Sportsokken – Zara – €3,95.

Nadat het zonnetje al een paar dagen heerlijk naar binnen scheen, was het vandaag wel even wennen. Een grijze en grauwe dag met veel regen. Ezra werd vandaag verkouden wakker, dus we konden ook meteen een ritje langs de teststraat maken. Verder was het een dagje gevuld met binnenspelen en een film kijken (verschrikkelijke ikke).

Joggingbroek- Mango – kleur kaki – €12,99; Sweater – Mango – €9,99, sportsokken – Zara – €3,95.

Vrijdag:

De volgende quarantaine dag is aangebroken. In de ochtend regent het heel veel. Ik rommel wat in huis, terwijl de kinderen spelen en ik bel nog even met Marielle om bij te kletsen. Samuel heeft vandaag een chille outfit aan. Een zacht zwart joggingbroekje en een trui waar ik helemaal verliefd op werd al toen ik hem voor het eerst zag. Ik ben helemaal niet van de bedrukte kleding, maar voor deze trui maak ik een uitzondering! Super Mario en dat in combinatie met retro kleuren! Echt de bom! Samuel is zelf ook helemaal dol op deze trui en roept de hele dag: ‘Ik ben Super Mario kart poes.’ Voordat ik een foto gemaakt had van deze outfit had Samuel al door zijn luier heen geplast en moest zijn hele outfit vervangen worden. Vandaar een foto vanaf de webshop.

Zaterdag:


Ribbroek met knopen – Zara – €9,95; Shirt lange mouw – Zara – €6,95; Sokken – Zara – €4,95.

Vanaf vandaag heeft Remco ook lekker een weekje vakantie, dus kunnen we de zorg voor de kinderen delen en hopelijk ook lekker erop uit en leuke dingen doen. Nu al zin in! In de ochtend rommelen we er lekker op aan in huis. Samuel kijkt aandachtig toe hoe de broodbakmachine zijn werk doet. De uitslag van Ezra’s test is er nog steeds niet. Dat is echt balen. Dit wordt dus de derde dag thuis opgesloten zitten. Samuel heeft vandaag een heerlijk zacht ribbroekje aan met een basic shirt erboven. Een lekkere outfit voor in het weekend! Gelukkig krijgen we in de middag de negatieve uitslag van de test binnen. Julia en Ezra gaan uit logeren bij hun oom en tante en Remco, Samuel en ik gaan nog even naar de stad.

Waar shop jij kleding voor je kids of voor jezelf? Zijn er dingen waar je rekening mee houdt bij het kopen van kleding? Als er warmere dagen aanbreken kan zou ik nog een artikel kunnen maken met de ‘echte’ zomerkleding van Samuel. Die kan hij nu nog niet aan, omdat het gewoonweg te koud is nog.

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie, Kinderen met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *