De grote ‘peppernuts’ test

Wij zijn er gek op. Die ronde kruidige rakkers die de Sinterklaastijd altijd nog extra opleuken. Reden genoeg om vlak voor pakjesavond nog even een een paar soorten kruidnoten onder de loep te nemen. Dit keer plaatsten we een mooie bestelling bij ‘peppernuts‘. Het water loopt ons al in de mond, dus het wordt tijd om te proeven!

1. Truffel kruidnoten:

Marielle: De truffelkruidnoot is altijd een favoriet van mij. Dit is zeker een goed exemplaar! Hij heeft een lekkere dikke truffellaag en is toch crunchy. Ik vind vind ‘m lekker romig. Hij krijgt van mij een goede 8.5.

Elize: Lekker. De klassieke truffel pepernoot. Ik vind deze altijd lekker, net als chocolade truffels. Deze is lekker romig van smaak. Ik geef hem een dikke 8!

Hanneke: Deze kruidnoot is echt heel lekker. Vaak is bij truffelkruidnoten het cacaolaagje wel aanwezig, maar de romige binnenkant van de originele truffel ver te zoeken. Die proef ik bij deze kruidnoot wel terug. Echt een aanrader! Ik geef hem een 9.

E

2. Peanut butter crunch kruidnoten:

Elize: Oh, ik ben dol op alles met peanutbutter smaak. Hopelijk is deze ook lekker! Oeh, Daniël, mijn man, keek erg vies bij het proeven. Snel stak ik er zelf een in mijn mond en ik ben ook niet heel enthousiast. Het heeft een hele gekke smaak, geen peanutbutter als je het mij vraagt. Ik geef hem een 5.

Hanneke: Ik ben gek op pindakaas en pindakaas met nootjes vind ik nog beter! Mijn verwachtingen waren daarom hooggespannen rondom deze kruidnoot. Helaas proefde ik totaal geen peanutbutter terug. Echt een teleurstelling voor een pindakaasliefhebber als ik. Ik geef hem een 5.

Marielle: Lekker, maar proef totaal geen pindakaas, dus daarvoor zou ik ‘m een onvoldoende moeten geven. Maar ik vind het wel lekkere chocolade, een prima chocoladekruidnoot dus, daarvoor krijgt hij van mij een 7.

3. Splitje kruidnoten:

Hanneke: In de winter toch de vibes van een Split ijsje meepakken lijkt me ideaal! Wat een originele smaak. Deze kruidnoot is echt geweldig lekker: hij ruikt naar Split, hij smaakt naar split en is lekker romig. Klein minpuntje is de licht chemische smaak. Ik geef hem een 9,5.

Marielle: Deze smaak vind ik bij voorbaat al goed bedacht en bij proeven ben ik extra blij: deze vind ik lekker! Romig en met een sinaasappelsmaakje. I like it. Hij krijgt van mij een 8,5.

Elize: Oh, deze ruik je meteen! Geweldig. De smaak vind ik ook verassend lekker. Hij is goed fris en de sinaasappel smaak combineert lekker met de kruidnoot. Deze krijgt een 8,5.

4. Cookie dough kruidnoten:

Marielle: Als ik blind had geproefd had ik niet geraden dat dit de smaak cookie dough is, maar lekker vind ik ‘m wel. Hij doet mij denken aan die sneeuwmannenkoekjes met zo’n wit laagje van Bolletje. Echt die dingen vind ik zo lekker! Dus deze kruidnoot is voor mij ook een hit. Hij krijgt van mij een dikke 9.

Elize: Hoe leuk was het als hier gewoon pepernoten deeg in zat! Ik vind hem heel lekker, maar cookie dough weet ik niet. Het is een beetje karamel-achtig. Desalniettemin geef ik hem een 7,5.

Hanneke: Mijn guilty pleasure is Ben & Jerry’s ijs. En in de meeste van die bakken vind je ook cookie dough terug. I love it. In dit kruidnootje proef ik hem helaas niet duidelijk terug. Ik proef vooral witte chocolade met misschien een heel licht cookie dough smaakje op de achtergrond. Hij is lekker, maar niet overdonderend lekker. Ik geef hem een 8.

5. Ginger kruidnoten:

Elize: Leuk! Ik ben dol op gember, Daniël niet. Kan niet wachten om hem deze te geven, haha! Daniël vind het niks. Ik vind het echt wel lekker. Ik zou geen hele zak wegkrijgen, maar twee of drie vind ik echt leuk. Erg goed gedaan vind ik! Ik geef hem een 8,5.

Hanneke: De laatste tijd drink ik bijna dagelijks verse gemberthee. Ik vind het heerlijk. Ik was dus erg benieuwd naar deze kruidnoot en ik moet zeggen dat ze het echt heel knap hebben gedaan. Qua originaliteit en gembersmaak zouden deze rakkers een dikke 10 verdienen, want er zit een flinke gembersmaak in deze kruidnoot. Hij is zelfs licht scherp en de smaak blijft lang hangen. Of ik de kruidnoot echt lekker vind, weet ik nog niet zo. Hij krijgt van mij een 7.

Marielle: Laat ik beginnen met zeggen dat ik gember echt smerig vind. Ik hoopte dus van harte dat deze kruidnoot daar niet zo naar zou smaken. Nou, niets is minder waar. Walgelijk vind ik deze, haha. Heel erg duidelijk gember, met een nasmaak die lang blijft hangen. Als je een gember-fan bent zou ik zeggen: sla een kilo in. Maar voor mij blijft het er bij eentje. Ik geef ze een 3.

6. Matcha kruidnoten:

Hanneke: Ik heb nog niet zo vaak matcha op, maar weet zo ongeveer wel hoe het moet smaken. Ik vind dat deze kruidnoot echt goed de smaak van matcha bevat. Wederom weer heel knap gedaan. Aanvankelijk leek het me niet zo’n lekkere combinatie, maar ik moet toegeven dat ik deze kruidnoot best lekker vind. Ik geef hem een 7,5.

Marielle: Hoewel ik minder negatief over matcha ben dan over gember, ben ik geen grote fan. Ik had dus van te voren niet zo’n zin in deze kruidnoot. Maar het viel wel mee op zich. De matcha-smaak vind ik goed gelukt, dus als je daarvan houdt is dit een goede kruidnoot. Ik ben geen grote fan, dus geef deze kruidnoot een 5.

Elize: ik heb dus ook nooit matcha op, dus echt oordelen of de smaak goed is kan ik niet. Ik vind deze niet zo lekker of wel? Ik weet het gewoon niet, haha! Hij heeft een beetje een groene thee smaak. Daar ben ik dol op, maar met een pepernoot weet ik het niet. ik geef hem een 5,5!

Welke van deze smaken lijkt jou wel wat? Heb jij een favoriete soort kruidnoten? Mocht je nog wat inspiratie op willen doen kan je altijd nog onze eerdere artikelen lezen waarin we kruidnoten onder de loep namen.

Veel liefs van Marielle, Elize en Hanneke

Geplaats in categorie Food met tags , , , , , , , , ,

Eén reactie op “De grote ‘peppernuts’ test”

  1. Jannienke schreef:

    Diie met gember en dat split ijsje
    Waar koop ik die pepernoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *