Mijn 22 wensen voor 2022

Ik dacht eigenlijk deze jaarwisseling: “ik doe geen goede voornemens”. Ik heb afgelopen jaar zo’n rot jaar gehad en ik was allang blij als ik me goed zou voelen in 2021. Geen gekke doelen en plannen, gewoon stabiel zijn. Maar toen las ik het artikel van Hanneke vorige week. Wat een leuke doelen en plannen had ze op haar lijstje staan. Geen grote onbereikbare dingen of wensen. Vandaar dat ik vandaag ook mijn 22 doelen voor 2022 deel met jullie.

1: Katjes – oke, stiekem is deze wens al utgekomen. Daniel en ik willen al jaren een kat, maar het was eigenlijk net nooit handig. Eerst een te klein huis toen een baby. Maar nu waren er eigenlijk geen beren op de weg. Dus in de eerste week van januari mochten wij onze twee katjes verwelkomen!

2: Fotoboeken maken – Ik moet nog een fotoboek van Emma’s tweede jaar maken en in 2022 wil ik ook, vrij snel na haar verjaardag, het derde boek maken. Ik denk dat Hanneke en ik even wat fotoboek-dates moeten plannen!

3: Meer zelf maken – ik vind het zo leuk om dingen zelf te maken, kleding, speelgoed voor Emma, noem maar op. Ik hoop echt dat ik meer tijd vrij ga maken voor knutselen. Mijn eerstvolgende doel is een gilet voor mijzelf en Emma.

4: Liever voor mijn lichaam zijn – Ik ben het afgelopen jaar een beetje de zekerheid over mijn lichaam verloren. Mijn lichaam had (in mijn ogen) gevaald en daardoor ben ik echt n iet lief geweest voor mijn lichaam. Lelijke gedachtes, weinig bewegen en veel ongezond eten. Tijd om weer een betere band te krijgen met mijn lichaam.

5: Meer bewegen – Ik wil ook echt meer gewegen in 2022. Lekker wandelen en meer sporten. Misschien naar een sportschool, maar nu dat niet kan lekker thuis.

6: Tijd vrijmaken voor vrienden en familie – Het is nu, met Covid, lastig om familie en vrienden vaak te zien. Vaak zie je veel mensen op een verjaardag, maar dat is nu even niet. Ik moet daar gewoon meer tijd voor vrij maken en mij best doen om afspraken te maken.

7: Ontwikkelen op werk – Ik zou me heel graag meer willen ontwikkelen op werk. Het lijkt me leuk om meer de leidinggevende/beleidsmatige kant op te gaan. Ik wil graag leren en ontwikkelen. Hoe? Dat ga ik hopelijk komend jaar ontdekken.

8: Tijd vrijmaken om met Emma te spelen – Ik ben vaak zo druk met van alles en nogwat. Zonde. Het is zo leuk en leerzaam om samen te spelen. m

9: Mindfulness – Ik vind dit zo interessant. Ik zou hier graag meer over willen leren komend jaar.

10: Vertrouwen op mijn lichaam, kinderwens – Ik hoop dat dit jaar mijn kinderwens groter wordt dan de angst dat het mis kan gaan. Dit puntje vind ik stiekem heel lastig om te delen. Het is zo kwetsbaar en voor mij ook een pijnlijk punt. Ik hoop dat ik volgend jaar oud en nieuw vier óf zwanger óf met hoop voor de toekomst.

11: Kringlopen – Ik heb vorig jaar echt het kringlopen ontdekt. Heerlijk! Dit wil ik in 2022 blijven doen!

12: Recepten proberen – Ik ben echt een luie kok. Het moet snel en makkelijk. Toch hoop ik wat goede recepten te proberen.

13: Minder schermtijd – De eeuwige strugle. Ik zot echt vaak achter een scherm. Het is ook een groot deel van mijn onderneming, maar het kan echt minder. Tips zijn heel erg welkom!

14: Focus op YouTube en Instagram – Over mijn onderneming gesproken. Ik wil me dit jaar echt focussen op YouTube en Instagram. Daar goede content plaatsen en hopelijk ook groeien en er meer inkomsten uit halen.

15: Webshop sluiten – Dat betekent wel dat ik mijn webshop ga sluiten. Helaas. Ik vind het jammer, maar het gaat (hopelijk) ook rust geven. Voor de liefhebbers: er is deze week een grote uitverkoop!

16: Meer sparen – Tja, ik hou van geld uitgeven, maar we moete echt meer sparen. Voor een auto, voor Emma en gewoon in het algemeen.

17: Meer tweedehands kleding – Ik koop al vaak mijn kleding tweedehands, maar ik zou eigenlijk nog meer willen. Het liefst al mijn bovenkleding.

18: Op voeding letten – Ik wil echt beter opletten wat ik allemaal mijn lichaam in stop. Waar krijg ik energie van kan sterkt mijn lichaam echt?

19: Weekendje weg met z’n 3e – Het lijkt me echt leuk om een keer met z’n 2e of 3e naar Leiden te gaan. Daar hebben ze een hortus (een grote tuin), dat lijkt me echt leuk. Ook hoop ik komend jaar weer naar een Kerstmarkt te gaan in Duitsland.

20: Tijd samen – Daniël en ik hebben het vaak druk en belande vaak uitgeblust voor de tv op de bank. Ik wil echt meer tijd voor elkaar maken en leuke date nights voor elkaar regelen.

21: Woonkamer afmaken – We zijn in 2021 begonnen met een make-over van onze woonkamer. Ik hop dat helemaal af te maken in 2022.

22: Meer lezen – Ik wil vaker een boek erbij pakken. Even voor het slapengaan of als Emma op bed ligt. Dat is meteen goed voor mijn schermtijd!

Ik ben heel benieuwd hoe ik volgend jaar dit artikel teruglees. Of het echt allemaal is uitgekomen of dat ik om mezelf moet lachen. Welke doelen staan ook op jouw lijstje?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Personal met tags ,

Eén reactie op “Mijn 22 wensen voor 2022”

  1. Heidi schreef:

    Wat fijne wensen dat je hebt voor 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *