Mijn wensen voor 2022-2023

Vorig jaar maakte ik een lijst van maar liefst 22 wensen voor het jaar 2022. Geen druk verder om ze echt perse tot uitvoering te brengen, maar wel allemaal dingen waar ik blij van word of waarin ik graag zou willen groeien. Vandaag vertel ik welke wensen in vervulling zijn gekomen en welke niet. Ook vertel ik welke aanvullende wensen ik nog heb voor 2023.

1. Kamer van Samuel een make-over geven

Dit staat een beetje stil op het moment. Dat komt doordat wij in februari 2022 hoorden dat we beneden konden gaan verbouwen en ons huis konden gaan verduurzamen. Daardoor zijn we nu eerst de benedenverdieping gaan aanpakken. In 2023 hopen we na de benedenverdieping ook de bovenverdieping aan te pakken en daarbij ook Samuels kamer om te dompelen tot een safari kamer. Ik ben al druk aan het pinnen op Pinterest. In dit proces ga ik jullie natuurlijk ook weer lekker meenemen.

2. Onze slaapkamer een make-over geven

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als de kamer van Samuel. In beide kamers zijn de muren en plafonds prachtig glad gestuct, maar de rest moet allemaal nog gebeuren. Ik ga ervan uit dat we hier in 2023 aan toe gaan komen in de loop van het jaar.

3. Kampeervakantie in de zomer met onze leuke vouwwagen

Dit was weer zo genieten. Normaal gingen we eigenlijk altijd twee weken weg en in 2022 voor het eerst drie weken. Dat was zo’n goed besluit. Het was heerlijk! Ook was het heel fijn dat we nu een fietsenrek op de vouwwagen hadden en lekker konden fietsen in de omgeving en op de camping. Ik kijk al uit naar aankomende zomer en de kampeervakantie die we dan gaan maken. We hebben nog niks geboekt, maar willen zeker wel weg deze zomer.

4. Sparen voor een nieuwe auto

Deze wens ging wel heel snel in vervulling. In januari vorig jaar begon onze auto echt ellendige kuren te vertonen. Hij moest bijna voor de APK, dus besloten we hem daarvoor al in te ruilen voor een mooier en nieuwer exemplaar. Deze wens is dus in vervulling gegaan. Daarnaast kreeg Remco in oktober een lease auto van zijn werk en heb ik dus altijd onze gezinsauto tot mijn beschikking. Dat is zo fijn!

5. Sterker worden in mijn lijf door te sporten

Hierin heb ik wel de daad bij het woord gevoegd. Ik heb samen met Elize een abonnement afgesloten bij de sportschool waar we jaren geleden ook hebben gesport. Hier zijn we Zumba lessen gaan volgen (1x per week) en dit doen we nog steeds best trouw (een enkele week uitgezonderd). Dit jaar krijgt Elize een baby en zal ik een aantal maanden mezelf moeten motiveren om te gaan sporten. Dat zal denk ik een uitdaging voor mezelf worden en ik hoop dat ik stug doorga, ook al is het alleen. Naast het sporten wil ik in 2023 ook meer gaan wandelen. Gewoon om mijn hoofd leeg te maken en lekker in beweging te zijn.

6. Gezond eten en daarbij ook wat kilootjes afvallen

In 2022 begon ik het jaar goed door me in te schrijven bij WW. Ik ben in de eerste maanden van het jaar 13 kilo afgevallen en ben daar echt heel trots op. Daarna ben ik me gaan verdiepen in de methode van Lazyfitgirl. Zij legt in haar boek heel duidelijk uit welke voedingsstoffen je nodig hebt en hoe je door je gewoontes in stapjes aan te passen je een gezondere leefwijze kan hanteren. Erg interessant. In november en december heb ik echt niet gezond gegeten (door drukte op werk en thuis rondom de verbouwing). Dit jaar wil ik weer gezond beginnen door de draad weer op te pakken en verder te gaan waar ik in oktober gebleven was.

7. Voor mezelf zorgen

Dit blijft een zoektocht, maar heb ik wel meer kunnen doen dan de afgelopen jaren. Af en toe even op de bank zitten met een bakkie koffie, even een serie kijken. Ook in de avonden probeer ik voldoende tijd vrij te maken om gewoon lekker te kunnen ontspannen. In 2023 heb ik ook weer de wens om goed voor mezelf te zorgen en een fijne balans te vinden tussen dingen die moeten en dingen die ontspanning geven.

8. Meer kopen en verkopen via Marktplaats/Vinted

Begin 2022 heb ik heel veel verkocht via Vinted. Ook heb ik wel dingen gekocht via Vinted en Marktplaats. In 2023 ben ik van plan om dit ook weer te gaan doen.

9. Regelmatig een kringloopwinkel bezoeken

Dit heb ik zwaar verzaakt. Op één of andere manier had dit in 2022 geen prioriteit ofzo. Toch vind ik het wel heel erg leuk om dit weer op te gaan pakken in het nieuwe jaar. Vooral het shoppen van assoccoires voor onze nieuwe inrichting lijkt me erg leuk om te doen. Ik laat hem dus lekker op mijn lijstje staan.

10. Artikel vooruitwerken voor de blog

Dit is nog steeds niet gelukt haha. Wat erg he?! Toch lijkt het me wel heel handig om dit te doen. Ik houd deze wens er gewoon in voor 2023.

11. Meer tijd doorbrengen met vriendinnen en familie

Ik heb hier wel mijn best voor gedaan, maar zou dit nog wel meer willen. Dit jaar was ook wel erg druk (vooral de afgelopen maanden met de verbouwing in huis). Dan blijft het sociale leven even liggen. Naast deze wens wil ik ook graag meer lol maken en lachen. Ik merk dat ik wat serieuzer ben geworden en merk dat ik het mis om gewoon ongegeneerd lol te maken en lekker te lachen.

12. Meer lezen i.p.v. Netflix en televisie

Deze wens houd ik er gewoon in. Ik ben nog steeds erg geneigd naar het schermpje. Ik lees wel elke avond even voor het slapen gaan en in de zomervakantie heb ik best aardig wat gelezen. Maar evengoed zou ik veel meer willen lezen dan ik nu doe. Dus hierin zou ik echt nog een slag kunnen slaan.

`13. Veel musea bezoeken met het hele gezin

Wij zijn echt naar best veel musea geweest. Hierover heb ik een uitgebreid aftikel geschreven. Ook in 2023 zullen we weer flink musea gaan bezoeken, aangezien we onze museumpasjes nog een jaar hebben verlengd.

14. Handwerken en bullet journalen weer oppakken

Ik ben wel bezig geweest met creatieve dingen. Ik heb het borduren helemaal ontdekt en zelfs één werkje helemaal afgemaakt! Daarnaast ben ik nu aan het kleuren op nummer wat ik heel erg ontspannend en leuk vind. In 2023 wil ik hier lekker mee verder, want creatief bezig zijn zorgt bij mij voor veel ontspanning.

15. Elke dag wat uit de bijbel lezen en stille tijd

Het is mij ook in 2022 niet gelukt om hier een structuur in te vinden. In 2023 heb ik wel een concreet plan hiervoor. Ik ben via de app van het bijbelgenootschap de bijbel in één jaar aan het lezen. Ik ben net een week aan de gang, maar vind het een erg fijne manier van lezen. Marielle tipte mij dit leesplan, dus we kunnen elkaar ook supporten. Dat is erg fijn! Ik lees elke dag de bijbelteksten die ik die dag moet lezen als de kinderen net in bed liggen. Op dagen dat ik werk kan ik de podcast luisteren als ik op de fiets zit. Door deze tijden vast te leggen hoop ik dat ik er een gewoonte van kan maken en dat het inslijt in mijn dagelijkse patroon.

16. Vaker wandelen, lekker in de natuur zijn

Dit hebben we in de zomer wel echt gedaan. In de herfst en winter kwam het er niet zo van. Dat heeft ook alles met de verbouwing en het klussen te maken, denk ik. Wel vind ik wandelen en in de natuur zijn heerlijk, dus deze wens blijft ook lekker staan voor 2023.

17. Cursus(sen) volgen en boeken lezen

Begin 2022 volgde ik een heel interessante cursus voor mijn werk. Ook wilde ik vakliteratuur gaan lezen. Dit is er nog niet echt van gekomen. Ik hoop dat ik dit jaar ook weer verder kan groeien op proffessioneel gebied. Daarnaast wil ik ook kijken naar de toekomst. Wil ik me nog op een ander gebied gaan ontwikkelen. Waar zou ik in de toekomst heen willen. Wat past er bij mij? Vragen waar ik echt graag mee aan de slag zou willen.

18. Vaker de leiding durven te nemen

Hier ben ik het afgelopen jaar mee bezig geweest, maar blijf ik lastig vinden. Ik val gewoon liever niet zo op. En dat is misschien ook wel prima zo. Wanneer het nodig is pak ik echt wel de leiding en kan ik dit ook prima.

19. Tijd vrijmaken om met de kinderen te spelen

Dit lukt me wel steeds beter. Dit heeft ook te maken met het feit dat Samuel nu ook naar school gaat en ik probeer het huishouden de toen in de tijd dat de kinderen op school zijn. Daarna heb ik dan alle tijd voor hen.

20. Weekendje weg met ons gezin

In 2022 zijn we een weekendje weg geweest en hebben we hier heerlijk van genoten. In 2023 gaat dit denk ik niet lukken, omdat we nog steeds aan het verbouwen en klussen zijn. Daar zit veel geld en tijd in. Volgend jaar weer een nieuw jaar om een weekendje weg te kunnen gaan.

21. Fotoalbums maken

Dit is echt erg, maar ik heb hier het hele jaar om precies te zijn niks aan gedaan. Ik merk dat ik er als een berg tegenop zie, omdat ik zo ver achter loop. Ik houd hem als wens erin. Wie weet gebeurt er een wonder in 2023 en maak ik een giga inhaalslag!

22. Genieten van het hier en nu

Ik word hier elk jaar een stukje beter in. Loslaten wat was en wat nog gaat komen en zijn waar ik op dat moment ben en gewoon genieten. Ook in 2023 wil ik me hier weer bewust van zijn en verder in groeien.

23. Fouten maken mag en zelfacceptatie

Naast al mijn wensen van het afgelopen jaar (die ik grotendeels meeneem in 2023) moet ik er natuurlijk nog één toevoegen om er symbolisch 23 van te maken.

In 2022 lag ik af en toe een beetje met mezelf in de knoop. Ik vind het heel erg als een ander vindt dat ik iets fout doe of iemand mij als persoon niet leuk vindt. Dan komt er een groot stuk onzekerheid bovendrijven en een heel naar gevoel. In 2023 zou ik hier wel mee aan de slag willen, omdat dit eigenlijk iets is wat al veel langer naar boven komt en waar ik niet echt een weg in lijk te vinden. Ik denk dat ik hierin ook op zoek ga naar iemand die me hierin kan begeleiden en met me kan meedenken.

Wat zijn jouw wensen voor het nieuwe jaar? Heb jij ook dat sommige wensen al meerdere jaren op je lijstje staan, omdat dit zich langzaam ontwikkelt, of omdat het niet gelukt is eraan te werken?

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Personal met tags , , , , , , , , ,

Eén reactie op “Mijn wensen voor 2022-2023”

  1. jannienke schreef:

    Hanneke jij bent mijn inspiratie bron en mijn luisterend oor,mocht je een keer willen wandelen in gezelschap dan ga ik graag eens met je mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *