Is het een jongen of een meisje? De onthulling!

Op 15 november 2017 was het zover. De dag dat we zouden horen of we een jongetje of meisje zouden krijgen. In de ochtend hadden we de 20 weken echo. Hier ging ik samen met Remco (mijn man) op af. Erg spannend weer. In de avond zouden we de gender reveal doen. Lees verder over hoe deze dag is gegaan.


Op Pinterest lees ik de laatste tijd regelmatig over heuze gender reveal parties met slingers, gigantische taarten, hele trossen ballonnen en massa’s mensen op bezoek. Ik moet zeggen dat de meeste van deze foto´s en artikelen uit Amerika vandaan komen. Nu ben ik niet zo van het feestjes voorbereiden, omdat ik er altijd zoveel werk aan heb. Tijdens mijn zwangerschap van Samuel besloten we al snel dat we het geslacht wilden weten en dat vervolgens ook iedereen het mocht weten (dat laatste was nieuw voor ons). Ondanks dat het geslacht ons weinig uitmaakte, waren we toch wel erg nieuwsgierig. Ten eerste of de gezondheid van het kindje goed is en daarnaast waren we erg benieuwd wat het zou worden. Ik besloot om de onthulling van het geslacht klein te vieren. Met mijn zusjes (uiteraard) en zwagers en mijn ouders.

Maar eerst kregen wij zelf de verrassing. We zagen bij de 20 weken echo heel duidelijk (tromgeroffel) een piemeltje op het scherm verschijnen. Een jongetje dus! Ik verwachtte meer een meisje, dus moest even omschakelen. Remco heeft er de hele dag over gedaan om te schakelen. Toen we thuiskwamen hebben we onze mond gehouden tegen mijn moeder die op Ezra aan het passen was en is Remco naar zijn werk vertrokken. Zodra ik mijn moeder had uitgezwaaid ben ik aan het bakken geslagen. Gender reveal cakejes. Ik heb ze op de makkelijke manier gemaakt, maar was alsnog een paar uur bezig! Een goede dagbesteding dus. Voor degenen die wel wat inspiratie kunnen gebruiken: hieronder vind je het recept.

 

Wat heb je nodig:
Biscuitmix van dokter Oetker
Cupcake of muffinmix van dokter Oetker
Kleurstof (had ik ook van dokter Oetker)
Mix voor botercreme van dokter Oetker
Spuitzak (een goeie 😉)
Steekvorm hartje (zo klein mogelijk)
Boter
Eieren
Melk
Muffinvorm
Springvorm
Versiering voor bovenop de cakejes (Ik koos voor zilveren pareltjes)

gender reveal baby recept cakejes

 

Part 1: het maken van gekleurd biscuitdeeg

Maak het biscuitdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vervolgens moet het biscuitdeeg gekleurd worden met de goede kleur. Dat ziet er tof uit, zo’n blauwe beslagmassa!
Daarna kan het in de springvorm gegoten worden en kan het de oven in.
Als de taart uit de oven komt moet hij even goed afkoelen en daarna kan hij voorzichtig uit de springvorm gehaald worden en op een bord of snijplank neergelegd worden.

gender reveal baby cakejes

Nu komt het moeilijke deel: dunne plakken snijden over de gehele lengte. Dat vind ik altijd een gedoe. Maar het is redelijk gelukt. Met een klein hartjesvormpje druk ik zoveel mogelijk hartjes uit het blauwe deeg. Ik ben blij met het resultaat!

gender reveal baby cakejes

 

Part 2: het maken van de muffins met daarin het blauwe hartje

Eerst probeer ik het deeg in het cupcakevormpje te doen en vervolgens het hartje erin te steken. Dit is geen succes! Dus toch eerst het hartje erin en dan met een lepel voorzichtig het deeg om het hartje heen aanbrengen. Vervolgens nog een beetje deeg erbovenop leggen, zodat het blauwe hartje niet meer zichtbaar is. Een rommelig en tijdrovend werkje! Als dit gedaan is kunnen de muffins de oven in. Check af en toe even met een prikkertje of het cakeje al helemaal gaar is. Nadat ze uit de oven komen moeten de cakejes even de tijd krijgen om af te koelen.

gender reveal cakejes babygender reveal cakeje baby

 

Part 3: het maken van de botercrème en het versieren van de muffins

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deel je beslag in twee delen en kleur de ene helft roze en de andere helft blauw. Nu wilde ik een prachtige tweekleurige toef op de bovenkant maken, maar bleek mijn spuitzak niet te deugen. Mocht je dus een goede spuitzak hebben: schep de twee kleuren dan naast elkaar in de spuitzak en spuiten maar. Ik besloot maar met mijn lepel en spatel aan de slag te gaan. De topping is niet iets waar ik trots op ben, maar je moet toch wat zonder spuitzak. Als de topping erop zit kan je deze nog bestrooien met wat versiering. Je hebt ook veel roze en blauwe versiering bij speciaalzaken. Ik koos voor neutrale zilveren balletjes (niet van die harde, maar lekker knapperige). Daarna konden mijn cakejes nog even de koelkast in voor de visite kwam.

gender reveal baby cakejes

 

Part 4: samen de cakejes opensnijden

Dit is natuurlijk het allerleukste deel en was alle uurtjes in de keuken meer dan waard! We aten gezellig een pasta maaltijd met elkaar en als toetje kreeg iedereen een lekker cakeje met een flinke bol ijs ernaast. We hebben afgeteld en iedereen sneed tegelijkertijd het cakeje open. Toen was het een luid gegil en gekakel en iedereen was blij! Super leuk! Julia was na even slikken en een traantje wegpinken (ze wilde zo graag een zusje) toch ook wel blij.

Iedereen had ook een cadeautje meegenomen (voor beide geslachten). Dat had ik helemaal niet zien aankomen, dus dat was echt een hele leuke verassing.

gender reveal baby cakeje

Nogmaals, een gender reveal party zou niks voor mij zijn. Maar om op deze manier er even kort bij stil te staan en toch het geslacht op een ludieke manier onthullen vond ik ontzettend leuk! Een geslaagd experiment dus en ik vond het de moeite waard om het met jullie te delen. Misschien doe je wel wat inspiratie op.

Zou jij het geslacht van je kindje geheim houden of niet? En als je het niet geheim houdt, hoe zou je dan het geslacht van je kindje onthullen?

Tot snel!

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Food, Kinderen met tags , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *