Tussen 3 toetjes

Toetjes, wie houdt daar nou niet van? Toetjes eten na het avondeten is ons in ieder geval van jongs af aan geleerd. Vla, ijs, pudding; wij lusten er wel pap van! Dus drie lekkere toetjes testen, daar kan je ons wel wakker voor maken. Alle drie hebben we een toetje meegenomen die onze interesse wel heeft kunnen wekken in het supermarktschap.

De test

Alledrie proeven we om ste beurt een toetje. Voor onszelf schrijven we ons eindoordeel op in de vorm van een cijfer. Als iedereen het toetje geproefd en beoordeeld heeft delen we onze mening en het eindoordeel dat we het gegeven hebben. Van die cijfers berekenen we het gemiddelde om een algeheel eindcijfer te geven voor het toetje.

 

Hoekje Venetië van Almhof (€0,91)

We beginnen met het eerste toetje, dat Hanneke mee heeft genomen. Almhof heeft verschillende ‘hoekje’-toetjes in het assortiment. Hanneke koos de smaak ‘Venetië”: pistacheyoghurt met een hoekje krokante amandelen. Dat klinkt gewaagd, eens kijken hoe het smaakt!

 

Ons oordeel? Hoewel we niet gelijk overtuigd werden door de looks van dit toetje, was de smaak zeker niet vies. Eigenlijk best lekker zelfs! De yoghurt is lekker zoet van smaak en de amandelen zijn heerlijk knapperig. Door de nootjes proeft het zelfs een beetje gezond (wat in de praktijk natuurlijk vies tegenvalt…;-)). Gemiddeld beoordelen wij dit toetje met een 7,1. Niet slecht!

Gü Cho­co­la­te & sal­ted ca­ra­mel chee­se­ca­ke (€3,09 voor twee stuks)

Op naar het volgende toetje van Gü, dat Elize meenam. Een toetje met chocolade, gezouten caramel en cheesecake in de naam: dat klinkt als een stukje hemel op je lepel. Eens kijken of dat ook zo is…

 

Over dit toetje zijn we alle drie enthousiast. Gü maakt zeker zijn hoogte verwachtingen waar. Een heerlijk toetje met chocolade en caramel. De bodem is ook heerlijk krokant. Het toetje heeft een beetje de textuur van tiramisu, alleen dan zonder de koffiesmaak. Heerlijk romig, maar daardoor ook echt machtig. Dit toetje moet je echt eten als je (lekkere) trek hebt! Gemiddeld beoordelen we dit toetje met een 7,9.

 

Ru­dolph’s Whi­te wed­ding (€1,79)

Last, but not least het toetje dat Marielle meenam. Een van de toetjes uit de collectie van Rudolph van Veen. Toetjes van een meesterpatissier, dat kan niet mis gaan toch? Dit toetje bestaat uit romig amandelijs gecombineerd met sorbet van witte persik en abrikoos-honing saus. Bovenop zitten krokante amandelstukjes. Let’s have a bite!

Ook dit toetje heeft wel een beetje ons hart gestolen. We vinden de combinatie van het frisse van het fruit met het zachte van het amandel-ijs en de witte chocolade heel lekker. Je proeft echt alle verschillende smaken in je mond. De knapperige nootjes bovenop maken het helemaal af. Een heerlijk zacht toetje, maar niet te machtig. Ons eindoordeel? Een 7,9

Conclusie:

Eigenlijk zijn we over alle drie de toetjes wel te spreken. Maar het beste uit de test komen het toetje van Gü en het toetje van Rudolph. Afhankelijk van je eetlust en het soort toetje waar je op dat moment zin in hebt (luchtig of wat zwaarder) heerlijke opties om een lekker dinertje mee af te sluiten.

Welk van bovenstaande toetjes spreekt jou het meeste aan?

 

Geplaats in categorie Food met tags , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *