Goedkope en originele date-ideeën voor in het najaar

Johan (mijn man) en ik houden ervan er lekker samen op uit te gaan. Uit eten, naar de film of een museum, heerlijk! Ik kan echt heel erg genieten van zo’n date samen. En hoewel wij er graag op uit gaan samen, hoeft samen iets leuks doen echt niet altijd duur te zijn. In een tijd dat wij wat krapper bij kas zaten, hebben wij super leuke manieren gevonden om samen een date-night te houden zonder dat je daarvoor je portemonnee om hoeft te keren. Nog steeds maken wij nog regelmatig gebruik van deze ideeën. Wie weet zit er iets bij wat jij en je date ook eens een keer kunnen uitproberen!

Picknicken

De eerste optie is natuurlijk niet gelijk baanbrekend origineel. Picknicken, dat heb je vast wel eens gedaan. Maar heerlijk leuk blijft het wel, ook als je wat langer samen bent. Een kleedje mee, lekkere broodjes ingepakt en wat lekkers te drinken. Een goed recept voor een gezellige tijd samen. Maar in het najaar is dit, met uitzondering van een warme en droge herfstdag, toch minder ideaal. Maar…wie zegt dat een picknick perse buiten moet?

Wij halen de picknick soms gewoon naar binnen. We schuiven de meubels aan de kant en leggen een kleedje in het midden van de kamer. Hetzelfde idee, alleen dan warm en knus. Romantisch muziekje erbij, kaarsjes aan en: picknicken maar!

Home-karaoke

Mits je ervan houdt (i do!) is een heerlijk avondje karaoke echt genieten. En wie zegt dat je naar een karaoke-bar zou moeten om lekker los te kunnen gaan met je stem? Op YouTube staan talloze karaoke-versies van je favoriete nummer. Speel ze af op de tv en zingen maar! Lol gegarandeerd!

(afhankelijk van jullie zangkwaliteit en de gehorigheid van je huis misschien even van te voren de buren waarschuwen 😉) 

Tent bouwen in huis

Dit is een van mijn favorieten. Hoe leuk was het als kind als je binnen of buiten een tent mocht bouwen? Kleedjes over een gespannen touw, met knijpers aan elkaar gehouden. Dat gaf altijd een knus gevoel. Hoe leuk is het om dat weer eens te doen? Een keer in de zoveel tijd bouwen wij een tent in ons huis. Met stokken om ons bed heen, of je plaatst het matras op de grond en maakt doeken aan meubels vast voor een heuse binnentent. Wat kerstlichtjes erin en knusheid gegarandeerd!

Gespreksvragen

Ik ben echt een groot fan van ‘pickwick-vragen’, als je begrijpt wat ik bedoel. Vragen om elkaar nog beter te leren kennen. Nu zijn er een hoop spelletjes in de aanbieding die vol staan met dit soort vragen (denk aan ‘openhartig’ of ‘kaarten op tafel’). Als je die toevallig in huis hebt, is dat natuurlijk makkelijk. Maar mocht dat niet zo zijn, dan kan je ze vast ook zelf bedenken. Mocht dat nou ook niet gelijk lukken, zoek dan eens van te voren wat leuke vragen op internet op en print ze uit. Knip ze in strookjes en vouw ze dubbel. Als je ze dan in een bakje doet, kan je er alsnog zelf een spel van maken. Grabbelen in de bak en vragen maar. Je zult zien dat je nog weer nieuwe dingen leert over je date; altijd leuk!

Home bios

Samen naar de bios gaan is natuurlijk altijd een leuke belevenis. Wegzakken in die rode lekkere stoelen en genieten van een leuke film. Maar zo moeilijk is het niet om thuis ook een extra romantisch tintje te geven aan je avond voor de buis. Thuis kan je ook makkelijk een bioscoop-setting creëren. Maak samen popcorn, zorg voor M&M’s en plof op de bank! Kijk op Netflix voor een leuke film. Of, mocht je nog meer keuze willen hebben, kijk eens op Youtube. Daar kan je voor een klein bedrag eenmalig een film huren. Lichten uit, kleedje erbij en genieten maar.

Er zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen in de herfst en winter: een boswandeling maken, samen warme chocolademelk maken en opdrinken, spelletjes spelen aan tafel, warm worden bij de open haard (mocht je die niet hebben: de kachel hoog zetten en een filmpje van een open haard afspelen op de tv werkt ook goed), samen schaatsen, een stuk fietsen (op de tandem is een aanrader!), een legpuzzel maken… Stiekem is deze tijd van het jaar zo gek nog niet…!

Heb jij nog originele ideeën voor een leuke date in de herfst/winter?

Geplaats in categorie Vrijetijd met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *