Wat ik waardeer aan mijn zussen

Tussen3zussen, zussen, zussen blog, blog, welkom,

Ik denk dat je in het leven al blij mag zijn als je een fijne broer of zus heb, maar ik heb de mazzel dat ik zelfs twee heb! En hoewel we vroeger echt wel eens ruzie hadden, is dat nu niet meer aan de orde. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik mijn zussen beschouw als twee goede vriendinnen. Het leek mij leuk om jullie te vertellen wat ik zo erg aan hen waardeer, zodat jullie mijn zussen ook nog beter leren kennen. Benieuwd naar waarom ik Hanneke en Elize zo briljant vind, lees dan snel verder!

Laat ik beginnen met Hanneke, mijn oudere zus. Je oudere zus is toch iemand waar je een beetje naar opkijkt, die alle dingen eerst een keer uitvindt, voordat jij daaraan toe bent. Wat dat betreft kan ik denk ik geen beter voorbeeld hebben. Ik vind Hanneke een ontzettend sterke en lieve vrouw die zich moedig door het leven staat. Ze is voor mij een voorbeeld hoe mooi het is om je kwetsbaar op te stellen. Zij is echt iemand waar je naar toe kan gaan als het niet goed met je gaat. Dan staat ze voor je klaar met een luisterend oor en wijze adviezen.

Daarnaast geniet ik ontzettend van haar gezin en hoe zij als moeder is. Ik kan daarin veel van haar leren en hoop deze kennis ooit ook in te mogen zetten als wij zelf een gezin willen gaan stichten. Met Hanneke kan je lachen, praten over koetjes en kalfjes, maar ook de diepte in gaan. Jullie snappen nu dus wel waarom ik zo gek op haar ben, hè?

 

En dan Elize, mijn ‘kleine’ zusje. Maar klein is Elize zeker niet. In lengte is zij de grootste van ons drieën, maar ook in haar karakter is zij zeker geen kleintje. Elize is lief en betrouwbaar, maar kan ook heel goed haar grens aangeven. Geen idee of ze dit zelf ook vindt, maar ik vind echt dat Elize goed kan aangeven wat ze vindt en haar tijd efficiënt kan indelen. Als je bijna fulltime werk en er daarnaast nog twee blogs een YouTube-kanaal en een webshop bij houdt (en dan vergeet ik nog al het vrijwilligerswerk dat zij doet!), dan moet je wel een goede planner zijn. Helemaal knap vind ik dat zij daarnaast ook nog de tijd lijkt te maken voor zichzelf, een kopje thee, een rustige zaterdag of een lekker bad. Ik denk dat heel veel mensen daar nog van kunnen leren, ik in ieder geval!

Elize is grappig, nuchter en staat altijd voor anderen klaar. Elize zou je nooit (oke, zelden, we blijven mensen 😉) betrappen op een roddel of lelijk gepraat over anderen. Zo is zij niet. Ze is een oprecht persoon die het positieve in anderen ziet. Ruzie krijgen met haar is echt een uitdaging. Een powervrouw met een gouden hart, zo zou je haar kunnen omschrijven. Heb ik geluk dat ik haar zus mag zijn he?

 

Heb jij een broer of zus, en wat waardeer jij aan hem/haar?

 

 

 

 

Geplaats in categorie Personal met tags , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *