Oude kerstfoto’s

Hee hallo lieve volgers,

Het is alweer bijna kerst. Wij zussen hebben veel goede herinneringen aan de kerstdagen. De warmte, de lichtjes, gourmetten, gezelligheid, tafelvoetbal, sjoelen, naar de kerk, meedoen met het kinderkerstfeest, jolige 3-gangendiners, lol hebben met elkaar, spelletjes spelen en nog zoveel meer. Nu we uit huis zijn proberen we altijd één van de kerstdagen als familie samen te zijn en op die dag maken we dan ook standaard een kerstfoto. Vandaag delen we tien van deze kerstfoto’s in volgorde van tijd en we geven natuurlijk ons ongezouten commentaar. Een deel van de foto’s stamt nog uit het tijdperk zonder digitale camera’s en zijn dus minder van kwaliteit. Maar dat mag de pret niet drukken toch? Kijk en lees je lekker mee?

Foto 1: 1993

Elize: “Oh, deze jurkjes. Zo schattig! Ik kan me deze foto (uiteraard) niet herinneren, maar de jurkjes wel. Ik mocht die van Hanneke en Marielle natuurlijk aan op den duur. Love it!”

Marielle: “Schattig zo samen en ook een zwoele blik hoor van Hanneke en mij. Deze jurkjes herinner ik mij nog goed. Ik voelde mij daar mooi en bijzonder in!”

Hanneke: “Dit is zo poepig, alle drie in dezelfde stijl. Ik weet nog dat we dat jaar dure Oilily jurkjes kregen voor de kerst. Dat was iets heel bijzonders, merkte ik aan mijn moeder. Zij was namelijk helemaal in extase. En nu ik het zo zie op de foto, ziet het er dan ook heel schattig uit. En Elize als baby. Zo lief!”

Foto 2: omstreeks 1996

Elize: “Kijk hoe lief we zijn!”

Marielle: “Schattig deze foto. Vooral ook de charmante sloffen van Elize. Ik kan me nog herinneren dat er zo’n fase was dat Hanneke eigenlijk niet graag meer op de kerstfoto wilde. Ik denk dat dat hier ergens is begonnen, aan haar blik te zien ;-)”

Hanneke: “Poe, echt charmant sta ik niet op deze foto. Ik vind dit niet mijn knapste periode. Begin pubertijd, jeugdpuistjes, hormonen en al dat soort ellende. Ik moest nog een beetje opdrogen zeg maar. Gelukkig staan Elize en Marielle er heel lief en schattig op. Dat maakt een hoop goed :-)”

Foto 3: omstreeks 1998

Elize: “Dit kan ik me nog zo goed herinneren! Ik was echt een poppenmoeder vroeger. Dit is mijn pop Lisa. Zij moest er natuurlijk ook helemaal tiptop uit zien! En die slinger in mijn haar. Zo leuk!”

Marielle: “Ja, witte kerst. Koud, maar we moesten buiten op de foto. Ik heb mijn vestje met dubbele rits (hij kon ook van open onder, vraag me niet waarom) tot het hoogst mogelijk dicht geritst. Brrr, dat was even bikkelen. Maar ik geef toe, het heeft wel een schattig plaatje opgeleverd!”

Hanneke: “Hoera! Een witte kerst. Dat kan ik me nog goed herinneren. Dit shirtje kocht ik van mijn kleedgeld en ik was er zo trots op. Helaas vond mijn vader hem verschrikkelijk. Veel teveel inkijk! Nu ik zelf een dochter heb, snap ik hem wel!”

Foto 4: omstreeks 2000

Elize: “Kijk hoe knap we zijn! En kijk hoe lelijk mijn top is! Dit was een van de eerste keren dat ik zelf mijn kleding kocht. Ik was helemaal in de wolken met deze top, want hij is stoer én heeft blote schouders. Maar nu denk ik: Wat had ik aan?”

Marielle: “Ik kan me nog goed herinneren hoe onzeker ik op deze leeftijd was. Maar als ik deze foto terugzie, dan vraag ik me af waarom. Grappig ook dat Elize tot nu toe op elke foto zo’n lekkere ondeugende blik heeft. Ook bij deze foto kijkt ze weer heerlijk de camera in!”

Hanneke: “Wat word jij hier ineens groot, Marielle. En jouw haren: prachtig als altijd! Elize wist toen al hoe ze met de camera moest flirten haha. We hadden kunnen weten dat je een YouTube kanaal zou gaan beginnen.” 

Foto 5: omstreeks 2005

Elize: “Deze outfits weet ik nog zo goed! Marielle met die prachtige rok en stiekem was ik een beetje jaloers op de bloem! Mijn outfit weet ik ook nog goed. De top mocht ik overnemen van Hanneke. Er stonden twee handen op de borsten met ‘don’t touch’ erop. Maar ik had daar nog helemaal geen borsten, haha! Wat een giller!”

Marielle: “Zo leuk deze foto! Ik weet nog dat ik heel blij was met deze outfit toen. En Elize vond ik heel stoer in die tijd met haar korte haren en eigenzinnige stijl. Ik vind dat je op deze foto echt goed kan zien dat Hanneke en ik zussen zijn. We hebben dezelfde lach :-)”

Hanneke: “Dit is zo’n leuke foto! Elize werd toen heel modebewust weet ik nog. Echt een hippe chick. Dit haar stond haar zo leuk! En Marielle is zo mooi op deze foto. Prachtige kleding ook!”

Foto 6: 2007

Elize: “Ja, Onze ouders erbij! Wat zien we er allemaal prachtig uit zeg. Zo leuk! En die jurk van Hanneke is echt prachtig. Ze droeg er  ook rode schoentjes bij. Onwijs mooi!”

Marielle: “Haha, wat hebben we rode ogen op deze foto. Op een gegeven moment kwam er zo’n functie dat je die weg kon werken, maar dat is hier nog niet gebeurd. Wel schattig zo deze foto met het hele gezin bij de boom.”

Hanneke: “Zo’n lieve foto met vo en mo (zo noemen we onze ouders. Tja…) erbij als liefdevolle en trotse ouders. Het jurkje wat ik aanheb vind ik nog steeds helemaal geweldig!”

Foto 7: 2009

Elize: “Oké, kunnen we even niet naar mij kijken? Wat zie ik er hier uit! Maar Hanneke en Marielle daarentegen. Wauw! Prachtig zijn ze!”

Marielle: “Zo leuk, Elize is een echte puber met beugel en make-up. Love it! Echt leuk om ons steeds ouder te zien worden. En die pony van mij, dat was eigenlijk wel wat. Misschien weer eens proberen ;-)”

Hanneke: “Deze foto is gemaakt in het jaar waarin Remco en ik getrouwd zijn. Ik woonde dus net niet meer thuis. Echt een leuke foto dit! En Marielle met pony! Dat staat haar zo leuk!”

Foto 8: 2013

Elize: “Kijk Julia! Zo klein nog. En Daniël: SEXY!”

Marielle: “Haha, dit weet ik nog zo goed. Johan vierde voor het eerst kerst bij ons en had van de zenuwen zich verwond met het scheren. Hij had een scheerwondje in de vorm van een hitlersnorretje, wat hij later uit alle foto’s heeft proberen te shoppen. Maar hier kan je hem nog wel zien, haha!”

Hanneke: “Een bijzondere kerst! Marielle had net verkering met Johan. Julia vierde kerst gezellig met ons mee (ze was toen 1,5 jaar) en ik was op deze foto in verwachting van Ezra. Het jurkje wat ik aanheb hangt nog steeds in mijn kast. Ik draag hem regelmatig. Hij is zo leuk!”

Foto 9: 2015

Elize: “Je wilt niet weten hoe we deze foto hebben gemaakt. Zelfontspanner aan, Julia en Ezra aansporen te lachen en er zelf ook nog mooi op staan. Het is aardig gelukt. Vooral Ezra is hier om op te eten!”

Marielle: “Ezra is zooooo schattig op deze foto. Echt zo’n gezellige familiefoto dit! :-)”

Hanneke: “Hihi op deze foto is zo goed te zien hoeveel lol we hadden bij het maken ervan. Iedereen staat er blij op! En wat schattig om Julia en Ezra zo klein te zien. Ik word daar altijd een beetje emotioneel van. Waar blijft de tijd…. Mijn weke moederhart slaat hier op hol ;-)”

Foto 10: 2017

Elize: “Hahaha, kijk Ezra! Heerlijk ventje is het ook. Leuk om te zien dat we zo zijn uitgebreid met de familie dat de kerstboom helemaal niet meer te zien is!”

Marielle: “Zo leuk om de familie elke keer te zien groeien! Ik ben benieuwd hoe de foto’s er over een jaar of 5 uit zullen zien.”

Hanneke: “Als ik naar deze foto kijk moet ik altijd hardop lachen. Wat een warme familie zijn we toch. Ezra zat in een fase dat hij echt niet op de foto wilde. Dit was het beste resultaat. Op deze foto ben ik (hoog)zwanger van Samuel. Remco en ik liepen beiden kreupel rond met kerst. Hij was door zijn rug gegaan en ik had last van mijn bekken. Ondanks dat was het een hele gezellige kerst!”

 

Hoe vier jij kerst en waar denk jij meteen aan als je denkt aan kerst in je kinderjaren? We zijn heel benieuwd naar jullie reacties. We wensen jullie hele fijne kerstdagen toe! Geniet ervan met de mensen die je lief zijn.

Veel liefs,

Elize, Marielle en Hanneke

Geplaats in categorie Personal, Vrijetijd met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *