Review: Dopper Insulated

Wij als zussen zijn – net als een hele hoop andere Nederlanders – fan van de Dopper. Ik kan mij nog herinneren dat Hanneke, Elize en ik jaren geleden overstag gingen voor onze eerste waterfles van Join the Pipe. Na een tijdje zijn we alle drie overgegaan op een Dopper, omdat die toch net iets praktischer, handiger, duurzamer (die andere fles ging sneller kapot) en mooier is. De Dopper is bij ons niet meer weg te denken.

Een tijdje geleden zag ik dat Dopper met een nieuwe variant van zijn geliefde drinkfles is gekomen, de thermosvariant Dopper Insulated. Als groot Dopper-fan en theeliefhebber was ik gelijk enthousiast. Voor kerst heb ik deze fles van mijn man gekregen. Ik deel graag met jullie wat ik ervan vind.

Laat ik eerst iets vertellen over Dopper zelf, mocht je er nog niet mee bekend zijn (kan dat?). Dopper is een duurzaam initiatief om te zorgen dat er minder plastic waterflessen worden gebruikt. Je hebt vast wel eens gehoord van de plastic soep en hoe belastend het is dat wij zoveel plastic gebruiken in ons dagelijks leven. Door een Dopper te gebruiken, hoef je geen losse plastic flessen meer te kopen, gebruiken en weg te gooien. Score! Daarnaast is de Dopper zelf gemaakt van plastic dat goed recyclebaar is en is de fles BPA-vrij (schijnt goed te zijn ;-))

Maar nu terug naar mijn thermo-Dopper. Laat ik beginnen met het eerste waar ik fan van ben: de kleur! I love it! Ik heb de poederroze variant waar ik echt helemaal gek op ben, maar er bestaat ook een grijze variant als je wat minder roze-fan bent dan ik. Maar voor mij is de roze variant helemaal perfect, ik ben nou eenmaal nooit echt over mijn kleine-meisjes fascinatie voor roze gekomen…

Ik heb de ‘kleine versie’ van de fles, waar 350 milliliter in kan (ongeveer 1 grote mok thee). Deze fles kost 29,50 euro. Er bestaat ook een grotere versie van 580 milliliter. Deze fles kost 34,50 euro. Voor mij is de kleine versie perfect, omdat ik de dopper vooral meeneem naar mijn werk. Hij past precies in het zijvak van mijn (Fjallraven Kanken-)rugtas en het geeft mij de mogelijkheid om een grote mok of twee kleine glazen thee uit mijn dopper te drinken.

De fles is een stuk zwaarder dan de reguliere Dopper, wat natuurlijk logisch is, aangezien het een thermosfles is. Door de thermos-elementen kan er ook minder water in dan een ‘gewone’ Dopper (350 ml vs. 450 ml). Wat betreft de opzet van de fles werkt hij wel hetzelfde als de reguliere Dopper. De fles bestaat uit drie onderdelen die je uit elkaar kan schroeven. Het witte gedeelte en de dop kan je als beker gebruiken. Super handig!

Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe bevalt de dopper in gebruik?

Dopper belooft dat je water (of koffie) 9 uur heet kan blijven of 24 uur koud. Nu zou het natuurlijk leuk zijn als ik een groot experiment zou hebben gehouden waarin ik heet water in mijn dopper zou doen en dan vooraf en na 9 uur zou temperaturen hoe heet het water was. Dat heb ik – helaas, helaas – niet gedaan. (ja ik weet het, pauper review dit ;-)) Vooral ook omdat ik niet direct de behoefte heb aan water dat na 9 uur nog warm is. In de tussentijd heb ik namelijk allang mijn thee opgedronken! Ik ben al tevreden als het na een paar uur nog goed warm is, en dat is het zeker! Voor mij is de missie dus geslaagd.

Dus: ben jij op zoek naar een milieuvriendelijke fles die je drinken goed warm (of koud) houdt, er mooi uitziet en handig is in gebruik? Dan zou ik de Dopper Insulated zeker aanraden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Dopper niet persé goedkoop vind, maar voor mij is het de investering wel waard. Vooral omdat ik van de reguliere Dopper weet dat hij lange tijd goed meegaat en omdat ik de missie en visie van Dopper echt goed vind.

Zou jij deze dopper aanschaffen?

Geplaats in categorie Food, Vrijetijd met tags , , , , ,

2 reacties op “Review: Dopper Insulated”

  1. La petite soeur schreef:

    Als je bovenkant/dop gebruikt als beker, koelt de vloeistof enorm snel af…….jammer.

  2. bianca schreef:

    Het is gewoon een rot fles. HIj blijft lekken ondanks dat ik ondertussen al een hele nieuwe fles heb mogen ontvangen.
    Ik zou het product aan niemand aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *