Een dag uit ons leven

Lieve volgers en lieve zussen,

Vandaag deel ik een fotodagboekje van een doodnormale dag uit ons leven. Deze dag staat er weinig op het programma. Een huismusdagje dus. Van zulke dagen kan ik stiekem best wel intens genieten! In dit artikel laat ik zien hoe Samuels dagprogramma er nu uit ziet (hij is nu 9 maanden oud) en welke producten ik graag gebruik voor ons gezin. Samuel is sinds deze week over van 3 naar 2 slaapjes overdag. Een hele verandering. Ik moet altijd erg wennen aan nieuwe ritmes. Samuel lijkt hier minder last van te hebben en doet het eigenlijk heel goed. Benieuwd geworden naar mijn dag? Kijk en lees dan gauw verder.

Mijn dag begint als ik Samuel in zijn bed hoor jengelen. Ik heb het idee dat het nog midden in de nacht is, maar als ik op mijn telefoon kijk zie ik dat het al 6:55 is. Hee, hij is wakker! Dus ik zal er ook aan moeten geloven. Omdat ik Samuel ‘s nachts nog voed ga ik sinds zijn geboorte pas om zeven uur mijn bed uit (op de dagen dat ik niet werk). Als Samuel vroeg wakker wordt neemt Remco hem mee naar beneden. Zo heb ik toch een beetje een nacht gehad. Ik merk aan mezelf dat ik moe ben en dat het januari is. Ik heb dan altijd zo’n moeite met wakker worden in de ochtend. Net alsof ik in een soort winterslaap beland ben. Later op de dag komt het gelukkig altijd wel weer goed.

Ik loop Samuels kamer in en geef hem de borst. Ik voed hem nog volledig zelf. Overdag krijgt hij 4 voedingen en ‘s nachts 2 of 3. Vervolgens trek ik hem zijn kleertjes aan en lever ik hem beneden af bij Remco. Dan is het tijd om boven mezelf aan te kleden en klaar te maken. Dit doe ik in korte tijd. Ook loop ik even de bovenverdieping door, leg het beddengoed netjes neer en ruim wat dingetjes op. Remco zorgt er intussen beneden voor dat Julia en Ezra aangekleed zijn. Dat kunnen ze grotendeels zelf, maar ze hebben wel aardig wat aansturing nodig. Julia poetst zelf haar tanden en Remco poetst de tanden van Ezra, doet hem zijn sokken aan en doet gel in zijn haren. Ook smeert Remco de broodjes voor het ontbijt en voor de lunch op school. Het is volgens mij altijd hard werken voor hem. Ik waardeer het enorm dat er al zoveel gedaan is als ik beneden kom.

Om 7:30 gaat Remco naar zijn werk en los ik hem beneden af. Julia en Ezra eten zelf hun broodje op en drinken een beker water. Ik eet mijn ontbijt (yoghurt met muesli) op terwijl ik Samuel een droge boterham voer (in stukjes). Hij vindt het helemaal geweldig om zelf te eten. Ik leg een stukje voor hem neer en hij pakt het op en stopt het in zijn mond. Als zijn ergste honger gestild is vindt hij het niet zo leuk meer. Dan krijgt hij een speeltje (ter afleiding) en voer ik hem verder. Deze ochtend eet hij bijna een hele boterham op (excl. korst).

Na het ontbijt doe ik Julia’s haar nog even. Vandaag kies ik voor een kleine simpele vlecht. Net op het moment dat we ons willen klaarmaken om naar school te gaan valt Ezra’s beker om….TIMING! Redelijk gehaast trekken we daarna onze jassen aan en vertrekken we richting school. Samuel gaat mee in de kinderwagen. Op school parkeer ik hem altijd op de gang. Eerst brengen we Ezra naar zijn klas en dan Julia naar haar klas. Vervolgens zwaai ik nog even voor het raam bij Ezra en dan loop ik weer richting huis.

Inmiddels is het 8:35. Op bovenstaande foto zie je hoe ik onze huiskamer aantrof toen ik thuiskwam. Echt een rommeltje. Samuel mag eerst even spelen en ik ruim in die tijd alles even op en kijk alvast wat we vanavond gaan eten. Verder doe ik wat kleine klusjes: vuilnisbakken legen, Samuels fruithap klaarzetten en het konijn te eten geven.

Om 9:00 krijgt Samuel zijn fruithap. Er stond nog een restje fruithap van gisteren in de koelkast, dus ik hoefde vandaag niet aan de bak om er eentje te maken. We proberen nu het eten van Samuel niet meer zo fijn te pureren, maar juist meer structuur aan te brengen. Dit is een hapje met geprakte banaan en gekookte appel in hele kleine stukjes gesneden. Hij smulde ervan! Na zijn fruithap speelt Samuel nog even in zijn loopwagentje en heb ik opgeruimd.

Om 9:45 verschoon ik zijn luier (poep!) en gaat Samuel lekker slapen. Op maandag en dinsdag werk ik, op woensdag race ik vaak als een gek door het huis en op donderdag vind ik het dan fijn om rustig wat dingen te doen tijdens het slaapje van Samuel. Dus heb ik twee grote wassen opgevouwen en in de kasten gelegd. Daarna heb ik rustig zittend op bed een planning gemaakt in mijn ‘passion planner’. Een enorm fijn ding vind ik dat. In mijn hoofd is het vaak een chaos van alles wat nog moet. Als ik het opschrijf geeft het mij rust en overzicht. Daarna gooi ik van alles in mijn winkelwagentje op de H&M site. Ezra en Samuel zijn allebei gegroeid en hebben weinig passende kleding meer in de kast, dus hoog tijd voor wat nieuwe items.

Om 11:00 wordt mijn grote vriend weer wakker en krijgt hij de borst. Daarna speelt hij even beneden en maak ik alvast de aardappelen schoon. Vervolgens zet ik ze op het vuur en laat ik ze koken. We eten vanavond spinazie (met geraspte kaas en een eitje) met pletaardappel. Lekker vegetarisch dus! Het recept komt uit het Kidsproof kookboek van Chicks love food. Dit boek is echt een aanrader, trouwens. Ik haal een stofzuiger door de woonkamer heen (dit vindt Samuel erg interessant) en vervolgens gaan we lunchen. Samuel heeft dan echt trek en zit echt te piepen en te kreunen als ik zijn broodje smeer. Op zijn brood heeft hij een bieten-aardbeienspread van de kleine keuken. Heel gezond, geen gekke toevoegingen en Samuel vindt het heerlijk. Daarna eet hij nog bijna een halve boterham met appelstroop op. Ook zijn de lange mouwenslabbers weer uit de was. Dit zijn zulke fijne dingen. Alleen met deze slabben blijft zijn kleding schoon. De slabbetjes zijn van Silly Billyz. Ik heb ze nog van Ezra, dus ze gaan heel lang mee!

Na de lunch speel ik nog even met Samuel. Hij wil zo graag staan, maar vindt het nog best spannend. Maar samen met mama durft hij wel. Vandaag is ook de dag dat hij het wat meer alleen gaat durven. Hij heeft de tijdschriftenmand al ontdekt en hij stond vandaag voor het eerst tegen de trap aan. Tijd om de traphekjes weer te installeren dus.

Om 13:00 verschoon ik hem (weer poep!) en trek ik hem zijn berenpak aan. We stappen nog even op de fiets en gaan naar het tuincentrum. Ik koop daar kattenvoer, konijnenvoer en hyacint bolletjes. Ook drink ik daar een cappuccino en Samuel eet een klein speculaasje. We hebben het erg gezellig. We fietsen terug naar huis. Ik laad alle boodschappen uit en Samuel gaat, hop, in de kinderwagen. Tijd om Julia en Ezra van school te halen.

Om 14:15 zijn we weer thuis. Samuel speelt in de kamer en Ezra en ik drinken thee en aanmaak en eten een koekje. Julia is spelen bij een vriendinnetje. Om 14:30 geef ik Samuel borstvoeding, verschoon ik hem en gaat hij naar bedje t0e. Het kost hem wat moeite om in slaap te vallen. In de tussentijd speelt Ezra een hele tijd ontzettend lief met zijn lego en maakt de mooiste bouwwerken en technische hoogstandjes. Om 15:15 slaapt Samuel eindelijk, maar hij wordt helaas om 15:45 alweer wakker. Ik was net met Ezra begonnen een slang te knutselen. Dit is wel een erg kort slaapje, Samuel! Meestal pakt hij ‘s middags wel 1,5 uur slaap. Om 16:00 gaan we Julia halen bij haar vriendinnetje. Daarna ga ik rustig aan het eten voorbereiden en gaat even de televisie aan. Julia is lekker aan het knutselen, Ezra kijkt televisie en Samuel is niet happy. Ik zet hem maar even in zijn kinderstoel voor de TV. Dat lijkt te helpen.

Om 17:10 gaan we eten. Samuel heeft erge honger. Dit zorgt ervoor dat we wat vroeger eten dan normaal. Julia en Ezra smullen van de spinazie en de pletaardappels. Een gekookt eitje vinden ze ook allebei heel lekker. Ik ben de vriezer aan het leegmaken, dus ik ben de hapjes die daarin zaten voor Samuel nu aan het opmaken. Vandaag haalde ik avocado uit de vriezer en hier heb ik macaroni bij gemaakt. Samuel vond het erg lekker. Ook heeft hij van mijn bord een heel stuk aardappel uit het vuistje weggegeten. Remco was wat later uit zijn werk, dus hij at wat later zijn bord leeg.

Om 17:45 gaan Samuel, Julia en Ezra in bad onder begeleiding van Remco. Ze zitten met z’n drieën in het grote bad. Samuel zit in een badring. Super handig! Tijdens de avondspits ben ik vergeten foto’s te maken. Stom! Het blijft ook altijd rennen en vliegen. Ik ruim beneden nog even op en daarna stap ik onder de douche. Remco maakt ondertussen Samuel klaar voor zijn bedje. Als ik klaar ben met douchen trek ik vast lekker mijn pyjama aan en probeer ik Samuel te voeden. Die heeft er geen zin in en bijt alleen maar (AU!). Ik leg hem dus maar op bed, maar ook dat lijkt hij niks te vinden. Hij zet het op een huilen. Ik doe gauw Julia’s haar in een vlecht en ga Samuel daarna weer opnieuw proberen te voeden, met meer succes en minder pijn gelukkig. Daarna valt hij in slaap en lees ik nog een verhaaltje voor aan Julia en Ezra. Om 19:00 breng ik Ezra naar zijn bedje en Remco stopt Julia nog even in en leest nog even met haar.

Deze avond ging Remco squashen. Die tijd heb ik gebruikt om de H&M bestelling compleet te maken en dit artikel te schrijven. Zo gaan wij nog even een wijntje drinken samen en iets kijken op de laptop en dan lekker slapen.

En dat was dan zo’n beetje onze dag. Best een saai dagje eigenlijk. Toch kan ik dit soort dagen best waarderen op zijn tijd. Lekker rustig! Hoe ziet jouw dag er vandaag uit? Nog leuke plannen? Kan jij ook genieten van zo’n heerlijk rustig dagje thuis (met de kids)?

Veel liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , , , , , , , , ,

2 reacties op “Een dag uit ons leven”

  1. Jannienke schreef:

    wat een ontzettend , leuk verhaal weer, en ik heb het weer genieitend , zitten lezen , met klds in huis ben je toch altijd druk, en wat helpt remco gped mee

    • Hanneke schreef:

      Dank je wel, Jannienke! Ja, het is altijd druk, maar wel héél gezellig druk 😉 En Remco is echt een top papa inderdaad! Zo fijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *