4 ideeën voor creatieve Valentijncadeau’s

Over twee weken is het weer zover: Valentijnsdag. De dag om je partner, BFF, aardige overbuurvrouw of je geliefde labrador in het zonnetje te zetten. Sommige mensen noemen het een commercieel festijn en doen er niet aan mee, maar ik hou er stiekem wel van. En van mijn zussen weet ik ook dat zij graag wat extra liefde uiten en ontvangen op Valentijnsdag.

Wat betreft dagen zoals deze hou ik er van om creatief uit te pakken. Ja, een bos bloemen of een nieuw horloge is ook (heel!) leuk, maar ikzelf ben stiekem ook echt een sucker voor een lief kaartje of een out-of-the-box gebaar. Zo heeft mijn man Johan een aantal jaren geleden met duct tape (het blijft een man he ;-)) onder mijn raam een groot hart getapet. Hij belde mij ‘s ochtends dat ik even naar buiten moest kijken en daar stond zijn liefdesuiting onder mijn raam. Mij kan je dan opvegen! 

De afgelopen jaren heb ik al heel wat verschillende cadeautjes en creatieve uitingen bedacht om mijn liefde te tonen aan mijn lief. Ik geloof er zelf heel erg in dat je je geliefden niet vaak genoeg kan laten zien en voelen dat je om ze geeft. Een lekker dinertje voorbereiden thuis, een lief gebaar of iets anders romantisch, super leuk toch?

Een leuke verrassing voor Valentijnsdag verzinnen doe ik dan ook met liefde. Voor het geval jij het ook leuk vindt om je geliefde (of een ander belangrijk persoon in je leven) in het zonnetje te zetten, maar nog wat inspiratie nodig hebt over hoe je dit aan kan pakken, deel ik vandaag wat ideetjes die ik zelf wel eens uitgevoerd heb. Mocht er trouwens niet iets bijzitten wat jou aanspreekt, dan is Pinterest the place to be. Daar zijn zoveel leuke ideeën te vinden! Ik haal mijn inspiratie daar ook vaak vandaan.

  1. Post-its-feest

Benodigdheden: Post-it en pen

Schrijf op een aantal post-its verschillende redenen waarom jij van je geliefde houdt en plak deze in de vorm van een hart op de spiegel. (Eventueel alternatief: plak de post-it in de auto van je liefde, zodat hij/zij deze ziet bij het betreden van de auto).

2. Pot vol liefde

Benodigdheden: weckpot, papier, pen, versiering

Versier je pot aan de buitenkant met een vrolijk patroontje. In de pot stop je kleine briefjes die je dubbel vouwt. Hierop schrijf je lieve woorden en redenen waarom je gek op de ander bent. Als je echt goed op dreef bent kan je proberen 365 briefjes te beschrijven, om zo aan te tonen dat je elke dag van het jaar van je partner houdt (zwijmel, zwijmel).

 

3. Kraskaart

Benodigdheden: Kraskaarten, pen

Bij onder andere HEMA hebben ze soms kaarten te koop waarmee je je eigen kraskaart kan maken. Op de kaart schrijf je een boodschap, je plakt de sticker met de kraslaag over deze tekst en klaar is Kees. Ik schreef vorig jaar met Valentijn op mijn kraskaarten een aantal activiteiten of cadeautjes voor Johan. Bijvoorbeeld een tegoedbon voor een lekker baksel naar keuze, een keer samen wandelen, een liefdesbrief, of een avond uit eten. Je geliefde kan dan een kaart open krassen en dat geeft hem/haar dan een tegoedbon voor hetgeen jij opgeschreven hebt.

Enveloppen met “open wanneer…”

Benodigdheden: Kaarten met enveloppe, een pen.

Dit is vooral een leuke als je nog niet bij elkaar woont of misschien zelfs juist wel op afstand woont van elkaar. Rechtstreeks van Pinterest (ik geef het toe), maar daardoor niet minder leuk.

Op de enveloppe schrijf je “openen wanneer…” en vult dat op elke enveloppe aan met een andere omschrijving. Bijvoorbeeld “Openen wanneer je me mist” of “…wanneer je verdrietig bent” of “….wanneer je boos op mij bent”. Schrijf op het bijbehorende kaartje een lieve tekst om jouw lief te steunen, aan te moedigen of wat dan ook nodig is op dat bijbehorende moment.

 

Heb jij nog creatieve ideeën om je Valentijn te verrassen?

 

Geplaats in categorie DIY, Personal met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *