Verlanglijst voor een 1-jarige: geluidloos speelgoed

Hoi lieve volgers en lieve zussen,

Dit afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Op dit moment is Samuel gewoon alweer ruim 11 maanden! 12 april wordt hij alweer één jaar. Bizar gewoon. Verjaardagsfeestjes organiseren voor mijn kinderen is iets wat ik ontzettend graag doe. De komende tijd zien jullie meer artikelen voorbij komen rondom dit onderwerp. Ik wil namelijk een prachtige verjaardagstaart voor hem gaan bakken (inclusief meppertje). Ook lijkt het mij mooi om even terug te blikken op dit eerste jaar met Samuel. Maar voor vandaag een ander leuk thema: wat staat er nou op het verlanglijstje van mijn Samuel? Met drie kinderen komen we om in het speelgoed en de laatste tijd hoor ik steeds meer geluiden als ik een laatje dichtdoe of een speelgoedbak verplaats. Onze voorraad batterijen is om de haverklap op door al het speelgoed dat geluid maakt en licht geeft. Ik ben het een beetje zat. Waarom moet alles geluid maken en lichtgeven? Waarom ga ik niet voor duurzaam, kwalitatief speelgoed dat de fantasie prikkelt? Ontdek hieronder mee wat ik heb bedacht voor hem.

Smartmax:

Dit is zo geweldig speelgoed! Smartmax werkt met magneten en is geschikt voor kinderen van 1-5 jaar. Hier kan Samuel dus een hele tijd mee vooruit. In de eerste periode zal hij waarschijnlijk vooral twee voorwerpen aan elkaar vastmaken en dit kan hij steeds verder uit gaan bouwen. Als hij vijf is kan hij er hele mooie bouwwerken van gaan maken. Super leuk! Smartmax is prijzig, maar ook goed te verkrijgen via marktplaats.

Wobbel (met vilt ongeveer €140,-):

Deze staat met stip op #1. De prijs hield me in eerste instantie tegen. Op marktplaats ben je maar een paar tientjes minder kwijt dan een nieuw exemplaar, dus wij gaan toch een nieuw Wobbel balansbord geven als cadeautje voor Samuel. Met een Wobbel kan je kind leren te balanceren op verschillende manieren, maar dat is niet alles. De Wobbel kan ook gebruikt worden als brug, als opstapje of als poppenkast. Je kan er heel veel kanten mee op en het prikkelt enorm de fantasie van kinderen. Op Pinterest staan 1001 ideeën om te spelen met de Wobbel. Super leuk! Als ouder kan je ook een idee introduceren en het kind daar verder mee laten spelen. Dit stimuleert de creativiteit van je kind. Ik ben erg enthousiast en denk dat ook Julia en Ezra gaan spelen met de Wobbel!

Regenboog van Grimm’s (adviesprijs: €68,50)

Dit vind ik sowieso al een mooie eye-catcher in huis! De regenboog heeft voor mij een hele speciale betekenis (daar kan ik ook nog wel een artikel aan wijden ;-)) Maar daarnaast denk ik dat dit speelgoed een aanvulling kan zijn op de Wobbel. Op Pinterest kan je bij dit speelgoed ook weer veel creatieve speel ideeën vinden. Ik word er helemaal happy van! Ik denk dat Samuel dit niet voor zijn verjaardag gaat krijgen, maar dat we het nog even op zijn lijstje laten staan voor een ander moment.

Wegdelen van WaytoPlay King of the road (adviesprijs: €99,95):

Ezra kreeg voor zijn verjaardag een keer een klein setje van Way2Play. Hij heeft deze wegdelen nog steeds. Maar doordat het een klein setje was kan je er niet heel veel kanten mee op. Nu hopen we deze set uit te breiden. Ik vind deze wegdelen erg prijzig, maar bieden wel veel mogelijkheden. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden (ook op hobbelige ondergronden zoals zand). Je kan het zelfs combineren met eerder genoemd speelgoed, zoals de Wobbel of de Regenboog. Super tof! En ze zijn makkelijk schoon te maken met een sopje of in de vaatwasser!

Dit waren de duurdere cadeaus….op naar de wat kleinere cadeaus! Een merk waar ik echt fan van ben en Samuel al een aantal speeltjes van in zijn bezit heeft is Little Dutch. De volgende dingen lijken me nog erg leuk voor hem:

Little Dutch hamerbankje: (adviesprijs €10,95):

 

Deze ligt al bij ons op zolder. Julia of Ezra kan deze aan Samuel geven als hij jarig is. Super leuk!

Little Dutch camera: (adviesprijs €13,90)

Hoe leuk is dit! Een eigen fototoestel om de hele dag foto’s te maken van alle leuke dingen die je meemaakt. Ik word er blij van. Hopelijk Samuel ook.

Little Dutch houten truck: (adviesprijs €18,49)

Handig in combinatie met de Wobbel en de WayToPlay wegdelen. Dan kan de truck mooi over de weg en de Wobbel rijden. Ik zie het voor me!

Little Dutch houten blokkenton: (adviesprijs €14,95)

Zelf je fantasie gebruiken om iets moois te bouwen. Ik vind het top en vind blokken onmisbaar in de speelgoedstash van een eenjarige. Deze hoort dus zeker op dit lijstje thuis!

Happy horse knuffel muis Mindy 30 cm.: (adviesprijs €11,95)

Bij elk van onze kinderen kochten wij voor de geboorte een tut van Happy Horse. Ik vind dit zulke lieve en zachte knuffeltjes. Samuel heeft de tut van muis Mindy. Hij heeft zijn tut erg hard nodig om in slaap te vallen (hij sabbelt op de arm). Nu lijkt het me leuk als hij ook de grote knuffel van muis Mindy heeft om in bed mee te kunnen knuffelen.

Badspeeltje TOMY octopals: (adviesprijs €17,99)

In bad hebben we een allegaartje aan speelgoed liggen. Ook hier zou ik in willen minderen en dan een paar echt leuke speelgoedjes voor in bad willen hebben. Deze speeltjes vind ik echt leuk! Vooral omdat het er leuk uitziet en de speeltjes multifunctioneel zijn (plakken, gieten, spuiten enz.). Deze stond al eerder op het verlanglijstje van Ezra, maar we hebben het hem nooit gegeven. Nu dan maar op het verlanglijstje voor Samuel.

 

Wat vond je van dit lijstje? Hoe sta jij tegenover speelgoed? Hoe zorg je ervoor dat er niet teveel en niet te weinig speelgoed in huis is en hoe sta je tegenover speelgoed met geluid? Wat staat er hoog op het verlanglijstje van jouw kindje?

Veel liefs, Hanneke

 

 

 

 

Geplaats in categorie Geen categorie, Kinderen met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *