Zwangerschapskwaaltjes die ik niet zag aankomen

zwangerschapskwaaltje, zwangerschap, zwangerschap kwaaltjes, bandenpijn, haargroei zwangerschap, ‘Zwanger zijn is het mooiste wat er is’, hoor je vaak. Ik kan, na meer dan 20 weken zwangerschap, zeggen dat dat niet altijd zo is. Eerlijk gezegd is het best zwaar soms. Je bent moe, er verandert een heleboel aan je lichaam en je zit vol hormonen. Naast dat alles komen er een heleboel kwaaltjes kijken bij het zwanger zijn. Van een boel wist ik wel dat ze bestonden en dat veel vrouwen er last van hebben, maar er zijn ook een aantal dingen die ik niet zag aankomen. Graag deel ik die kwaaltjes in dit artikel. Ik ben benieuwd of je ze herkent!
Bandenpijn: Bekkenklachten zijn zeer gevreesd door veel zwangere vrouwen. Pijn in je heupen, niet kunnen lopen en je ellendig voelen. Dat wil je niet. Toen ik bij zo’n 16 weken pijn kreeg aan mijn liezen (naast mijn vagina) ging er meteen een lampje branden. kak. Dit is toch geen bekkenpijn? Al snel vertelde mijn verloskundige dat het bandenpijn was. Doordat je baarmoeder groeit komt er druk op die banden te staan en dat kan pijn doen. Gelukkig krijg ik nu fysiotherapie en is het goed te doen, maar deze zag ik niet aankomen. Zeker niet zo vroeg in mijn zwangerschap!

Haargroei: Sinds een paar weken valt me op dat ik mezelf niet zo vaak meer hoef te scheren. Waar ik normaal mijn benen om de dag schoor kan ik nu makkelijk een week tussen twee scheerbeurten in zitten. Wat een ideaal kwaaltje is dit zeg! Zeker omdat scheren van bepaalde plekken steeds lastiger gaat worden naarmate mijn buik groter wordt.

Striae: Oké. Deze kende ik wel, maar ik had nooit gedacht wat de impact ervan zou zijn. Al vrij vroeg in mijn zwangerschap ben ik gaan smeren met Bio-oil. Maar ondanks dat sprongen de strepen toch op mijn borsten. Iets wat ik wist dat zou kunnen gebeuren, maar leuk vond ik het niet. Mijn lichaam veranderde al enorm en dan kreeg ik ook nog allemaal kleine streepjes op mijn borsten. Ik wist dat het erbij hoorde, maar het maakt(e) me toch onzeker. Gelukkig merk ik dat ze steeds iets minder rood worden, maar stiekem schaam ik me er wel voor.

Het is het allemaal waard: Ja, het is het zeker allemaal waard. Als ik ons kleine meisje voel bewegen in mijn buik weet ik dat dat het allerbelangrijkste is. Dat zij gezond en vrolijk is. Maar toch zijn die kwaaltjes soms best vervelend en verrassend. Veel mensen zeggen dan ook “maar je krijgt er wat moois voor terug” als je het hebt over de kwaaltjes. En dat klopt. Maar het neemt niet weg dat zwanger zijn soms best pittig kan zijn, zeker met al die hormonen die erbij komen kijken!

Herken je deze kwaaltjes of zijn er kwaaltjes die jij niet zag aankomen tijdens je zwangerschap?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *