Onze favoriete haarproducten/adresjes

Hoi lieve volgers,

Vandaag weer een gezellig gezamenlijk geschreven artikel en dit keer over de haardos op ons hoofd. Wij hebben alle drie heel verschillend haar: Marielle een dikke bos lang haar met een beetje slag erin, Elize wat dunner stijlvallend haar wat ontzettend mooi glanst en Hanneke heeft fijn haar met veel slag erin en draagt het wat korter. Zouden deze verschillen dan ook betekenen dat we hele andere verzorging voor ons haar nodig hebben? We gaan het ontdekken in dit artikel. Lees je mee?

Hanneke:

Als ik naar de kapper ben geweest is het na 6-8 weken tijd om weer te gaan. Dit merk ik altijd goed, mijn haar wil dan niet meer en zit dan niet meer en mijn kleuring begint uit te groeien en de grijze haren verschijnen weer. Ik ga naar een hele goede thuiskapper (Sannes kapsalon) waar ik al jaren vaste klant ben. Zij weet precies wat ze moet doen met mijn haar en heeft alle tijd en aandacht voor me. Ik laat daar mijn haar kleuren en knippen en krijg altijd een lekkere hoofdmassage. Het is echt een verwenmomentje! De kapper kleurt mijn haar nu al een tijd lang in dezelfde kleur. Ongeveer twee keer per jaar laat ik er wat lichtere highlights inzetten voor een wat frisser effect. Bij de kapper haal ik ook mijn wax. Ik gebruik twee soorten: een wat plakkerige en een wat zachtere wax. Deze twee meng ik graag.

Wax potje: Kinstyle fiber paste en Wax pompflacon: Goldwell Just smooth soft tamer

Om de dag was ik mijn haar. Soms alleen met shampoo, maar als het wat droger is gebruik ik ook crèmespoeling. Ik gebruik meestal shampoo van Andrelon of van Guhl. Beide erg fijn. Nu heb ik een cremespoeling van Etos staan dat het ook prima doet. Na het wassen doe ik mousse in mijn haar (meestal van Andrelon, maar nu toevallig die van Syoss). Daarna borstel ik mijn haar met de tangle free brush van Zenner. Ik maak een scheiding in het midden van mijn haar en borstel mijn pony naar voren. Daarna föhn ik mijn haar. Mijn pony föhn ik met een ronde borstel, zodat hij mooi netjes glad zit. De rest van mijn haar föhn ik met mijn hoofd naar beneden, zodat er meer volume in komt. Als mijn haar droog is kneed ik wat wax in mijn haar om het wat glanzender te maken, de krullen te accentueren en wat extra volume te kweken.

Shampoo: Guhl rijke voeding shampoo, crèmespoeling: Etos briljant shine conditioner, mousse: Syoss curl control mousse, Borstel: tangle free brush Zenner, fohn: Philips (staat niet op de foto, want het is een oud ding), ronde borstel (big bazar, ook niet op de foto gezet)

Op dagen dat mijn haar los niet echt wil doe ik vaak wat anders met mijn haar. Een staartje, een knotje, opgestoken of halverwege een staart, een invlecht en ga zo maar door. Op deze momenten gebruik ik mousse voordat ik mijn haar ga doen en achteraf spray ik nog wat haarspray. Ik kan niet zonder de Elnett haarspray. Daarnaast komt het weleens voor dat mijn haar wat viezig of vettig aanvoelt. Dan gebruik ik droogshampoo om mijn haar op te frissen. Op dit moment heb ik een droogshampoo van Aussie. Deze vind ik erg fijn. Na het wassen en föhnen voelen de puntjes van mijn haar soms wat droog aan. Dan gebruik ik wat haarolie om de puntjes te hydrateren. Deze kreeg ik van mijn kapster mee.

Haarlak: Elnett satin, droogshampoo: Aussie wash+blow in a can, Haarolie: Goldwell elixir

Ik besteed niet zoveel tijd aan mijn haar, maar al met al gebruik ik wel veel producten. Dit zijn ook allemaal producten waarover ik erg tevreden ben! Dus mocht je fijn krullend kort/halflang haar hebben: wie weet zijn deze producten dan ook wat voor jou!

Elize:

In eerste instantie dacht ik dat ik niet heel veel toe te voegen had aan dit artikel. Zoveel tijd en producten besteed ik niet aan mijn haar. Maar hoe langer ik erover na dacht hoe meer fijne producten me te binnen schoten waar ik echt niet zonder kan! Het zijn er misschien niet veel, maar het zijn wel pareltjes die ik graag met jullie deel.

Als eerste de shampoo. Ik was mijn haar twee keer in de week met een shampoo bar van Lush. Deze vind ik heel fijn omdat ze mijn haar langer schoon houden en vrij van verpakking zijn. Ik heb geen voorkeur in een bepaalde variant. Ze zijn allemaal erg fijn! Ik ben sowieso fan van Lush, haha!

Nu ik kort haar heb gebruik ik geen conditioner. Als ik lang haar heb (op de foto helemaal aan het begin van dit artikel) gebruik ik altijd wat Andrelon crèmespoeling in de puntjes van mijn haar.

Als borstel gebruik ik al jaren een TangleTeezer. Ideaal ding en hij schijnt ook niet zo schadelijk te zijn voor je haar. Het lijkt een beetje op een paardenborstel en je moet even wennen aan het gevoel, maar dit ding is superfijn! Ook handig als je een dochter hebt die veel klitten heeft.

Verder gebruik ik geen styling producten (dat vind ik mijn haar snel vet maken), maar ik föhn mijn haar wel na het wassen. Dat doe ik met een föhn van Remington. Dit ding blaast lekker hard en dat scheelt weer tijd!

Als ik er echt zin in heb krul ik mijn haar nog wel eens. Dat doe ik het liefst met mijn Remington styletang. Mijn haar stijl maken doe ik ook af en toe. Dat zou je misschien niet zeggen met mijn mega-stijle haar, maar soms geeft het net dat extratje.

Ik doe dus vrij weinig met mijn haar. Vaak klip of bind ik het half vast en dan ben ik good to go. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet heel veel geduld heb wat haar betreft. Snel en simpel omschrijft mijn haar routine wel! Soms draag ik wel een vlecht of half opgestoken kapsel, maar dan moet ik echt in de mood zijn!

Marielle:

Net als Elize dacht ik in eerste instantie dat ik niet zoveel kon vertellen over hoe ik mijn haar doe. Ik vind mezelf wat dat betreft best gewoontjes en doe niet zo veel bijzonders naar mijn idee. Toch heeft mijn haar wel zijn eigen aanpak nodig. Nu het wat korter is gelukkig minder, maar met name toen ik het nog langer droeg was het snel droog en pluizig (vooral bij vochtig weer wordt het dan snel een ‘coupe-ontploft’). Ik heb wel een paar producten die ik heel fijn vind voor mijn haar.

Sowieso gebruik ik graag shampoo die verrijkt is met olie. Ik gebruik sinds kort de shampoo van OGX en die vind ik heel prettig. Mijn haar heeft veel voeding nodig en wordt eerder snel te droog dan te vet. Soms gebruik ik na het wassen van mijn haar nog een extra olie in de puntjes, om mijn haar glanzend en gevoed te houden.

Föhnen deed ik eerst altijd, maar nu doe ik dat niet meer. Aan de lucht opdrogen werkt toch net beter. Dan droogt mijn haar minder uit. Wel heb ik een krulborstel die ik soms gebruik. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet snel de tijd maak om daar uitgebreid voor te gaan zitten.

Verder is de TangleTeezer bij mij – zoals bij Elize ook het geval is – favoriet. Net als van die invisibobble-elastiekjes en scrunchies. Dan zit je haar toch goed vast, maar niet zo strak op je hoofd gebonden. Een klip waar ik mijn haar half mee vast kan maken vind ik ook fijn.

En jij? Herken jij je in één van onze haarverhalen? Besteed jij veel tijd en aandacht aan je haar? En welke producten vind je fijn?

Groetjes,

Elize, Marielle en Hanneke

Geplaats in categorie Personal met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *