This or that – feestdagen versie

Wij zussen zijn alle drie dol op de feestdagen. Genieten van kerst en oud en nieuw doen we volop. Vandaag beantwoorden Elize en Hanneke allerlei vragen rondom kerst en oud en nieuw. We zijn benieuwd hoe jij de vragen zou beantwoorden.

Echte of neppe kerstboom?

Elize: Echte! Maar dat is meer omdat Daniël, mijn man, dat graag wilt. Ik vind een echte kerstboom geweldig, begrijp me niet verkeerd, maar die naalden zijn wel een dingetje. Dit jaar valt onze kerstboom vreselijk uit! Wel vind ik een echte kerstboom net wat mooier en die geur is echt heerlijk!

Hanneke: Wij hebben eigenlijk altijd een neppe kerstboom gehad sinds ik met Remco samenwoon. Ik heb niet zoveel zin in al die naalden in mijn huis. Sinds een aantal jaar hebben we een prachtige boom in huis staan. Heel blij mee.

Kerstkaarten?

Elize: Ja! Ik ben dol op kaartjes en zeker met Kerst! Vaak ben ik te laat met bedenken dat we kaartjes moeten versturen en is het een grote stress-boel. Dit jaar heb ik in november in mijn agenda gezet dat ik na moest gaan denken over kerstkaarten. Dat is echt superhandig! Wij hebben dit jaar een hele leuke kaart met onze baby er op! Echt leuk!

Hanneke: Ik hou van kerstkaarten versturen. Ik vind het een mooi gebaar en ik vind het leuk om een mooie kerstkaart te maken met voorop een foto van ons gezinnetje. Toch antwoord ik dit jaar ‘nee’, gewoon omdat het me teveel tijd kost in deze toch al drukke periode. Ik ga wel een foto met een groet versturen naar vrienden/familie via WhatsApp.

Gourmetten of driegangendiner:

Elize: Dit is echt een onmogelijke keuze hoor! Ik zeg 1e kerstdag gourmetten en tweede kerstdag een driegangendiner! Of nee, andersom! Je gaat altijd zo stinken van gourmetten, haha!

Hanneke: Pfoe, allebei erg leuk! Gourmetten is voor mij toch wel iets nostalgisch. Ik vind het zo gezellig en kneuterig en het doet met terugdenken aan mijn eigen jeugd. Mooie herinneringen! Ik kies dus voor gourmet.

Kerst of oud en nieuw:

Elize: Weer zo’n onmogelijke keuze! Maar ik ga toch voor kerst. Kerst is voor mijn gevoel echt een periode in plaats van alleen een dag/avond. Ook hoort bij kerst de kerstboom, familie, lichtjes en het knusse gevoel.

Hanneke: Die keuze is makkelijk! Ik houd echt enorm van kerst. De lichtjes, het kerstverhaal, de kerkdiensten, de muziek, samenzijn met familie en samen eten. Er gaat niets boven kerst!

Vuurwerk of champagne:

Elize: nog zo’n onmogelijke keuze, maar dan omdat ik niet echt dol ben op beide, haha! Ik vind champagne vaak niet zo lekker en vuurwerk is ook niet mijn ding. Wel vind ik beide dingen echt bij oud en nieuw horen en zou er dan ook weer niet zonder willen. Ik zou dan zonder vuurwerk kiezen, omdat daar voor mijn gevoel meer nadelen aan hangen. Denk aan bange honden, het milieu en het gevaar natuurlijk.

Hanneke: Ik denk oprecht dat ik oud en nieuw zonder vuurwerk net zo leuk zou vinden. Ik vind de gezelligheid eromheen altijd leuker dan het vuurwerk. Champagne vind ik wel erg lekker! De keuze is dus snel gemaakt.

Oliebol of appelflap:

Elize: Oliebol! Tenzij het de appelflappen zijn die mijn moeder maakt, die zijn wel echt lekker. Maar bij een kraam bestel ik echt nooit een appelflap, maar altijd een oliebol zonder rozijnen. Heerlijk!

Hanneke: ik kies dan denk ik toch voor een goede oliebol met lekker veel poedersuiker. Heerlijk!

2019 of 2020?

Elize: Oh, 2019 was echt een magisch jaar voor mij. Dus ik kies dan wel voor 2019, maar ik heb ook onwijs veel zin in 2020 en kan niet wachten wat er voor ons allemaal gaat komen in dit jaar.

Hanneke: Ik vond 2019 echt een heel leuk jaar! Ik heb er van genoten. 2020 belooft ook weer heel veel nieuws en goeds. Ik kan denk ik niet kiezen. Ik kijk terug op een mooi jaar en ik ben zo benieuwd wat 2020 gaat brengen voor ons.

Volgende week komt er weer een nieuw artikel online en dat zal dan ook het laatste artikel van 2019 zijn. We wensen jullie alvast hele fijne feestdagen toe en een geweldig 2020! Wat zouden jullie antwoorden op bovenstaande vragen?

Liefs, Hanneke en ElizeGeplaats in categorie Personal, Vrijetijd met tags , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *