Wensen voor het jaar 2020

Bron: pixabay.nl

Hoi lieve volgers en lieve zussen,

Allereerst wens ik jullie natuurlijk het allerbeste toe voor 2020. We zijn heel blij met al onze trouwe lezers en de enthousiaste reacties die we van jullie mogen ontvangen op onze artikelen. Nu we het toch over het nieuwe jaar hebben….. Ik vind het toch altijd een emotioneel moment en hoe je het ook went of keert is het ook een periode waarin je gaat nadenken over je eigen leven. Hoe was het afgelopen jaar? Wat waren de mooie dingen, maar ook wat waren de minder mooie dingen en wat zou ik anders willen doen het aankomend jaar. Goede voornemens doe ik al een aantal jaar niet meer aan, omdat ik vind dat ik hiermee de verwachtingen naar mezelf toe vaak zo hoog leg. Toch zijn er dit kakelnieuwe jaar wel een aantal dingen waarvan ik hoop dat ze anders of beter zullen gaan dan het vorige jaar. In dit artikel deel ik dus alleen de verbeterpunten. Lees je lekker mee?

Meer genieten en in het nu zijn:

Ik ben een denker. De stroom van gedachten blijft de hele dag op volle toeren draaien. Ik denk ook veel vooruit of achteruit. Aan dingen die allang geweest zijn, maar ook de dingen die zouden kunnen gebeuren of de dingen waar ik naar uit kijk. Ik vind het moeilijk om in het moment te zijn en gewoon simplistisch te zijn waar ik op dat moment ben. Dit zorgt ervoor dat ik regelmatig vergeet te genieten. Ik denk dat dit iets is waarin je jezelf kan trainen. Dat betekent dat ik er beter in kan worden! Yes!

Leren ontspannen:

In het verlengde van wat ik hierboven al schreef merk ik dat ik sinds ik kinderen heb lastiger kan ontspannen. Ik sta eigenlijk bijna altijd aan en op scherp, terwijl dit helemaal niet altijd nodig is. Ik weet inmiddels goed welke signalen mijn lijf geeft als het allemaal wat teveel is en weet dan ook dat ik weer tot rust moet komen, maar ik zou meer in die rust willen zijn. Ik weet nog niet zo goed hoe, maar wellicht dat ik hier nog het één en ander over ga lezen of ontdekken in 2020.

Meer prikkelarm en minder beeldscherm:

Ik ben stiekem best een beetje telefoon/netflix/YouTube/internet verslaafd. Dit vind ik wel een zorgelijk iets eigenlijk. Dit jaar wil ik dus meer prikkelarme activiteiten doen. Hierbij denk ik aan: lekker lezen op mijn e-reader, knutselen, bullet journalen, bible journalen en stille tijd met de bijbel, gezelschapsspellen doen enz. Wij hebben nu een week geen internet, omdat we overgaan naar een andere provider en we nog wachten op een monteur. Dit maakt de start van het nieuwe jaar met prikkelarme activiteiten een stuk makkelijker. Ik heb al bijna mijn boek uitgelezen!

Afvallen en sporten:

Na elke zwangerschap bleven bij mij wat kilo’s hangen. Ik heb er nu nog een kilo of 12 aanzitten, die ik er eigenlijk graag nog af zou willen hebben. Tot nu toe kon mijn hoofd het niet behappen om te gaan lijnen. Ik kon mezelf er gewoon niet toe zetten. Ik merk dat het nu voor het eerst begint te kriebelen. Dat ik oprecht zin heb om die kilo’s er af te werken en weer wat lekkerder in mijn lijf te zitten. Ook kriebelt het weer om te sporten, dit heb ik het afgelopen halfjaar echt laten verslonsen (lees: ik sportte gewoon niet). Ik heb al een afspraak met mijn moeder en mijn zusje om lekker te gaan fitnessen elke week. Ook wil ik af en toe thuis wat sporten via YouTube.

Werk en privé in balans:

Het laatste halfjaar ben ik een dag meer gaan werken en werkte ik drie dagen per week in plaats van twee. Dit was voor mijn klas heel fijn en ik vond het zelf ook heel erg leuk om te doen. Drie dagen werken in het onderwijs is heerlijk heb ik kunnen ervaren. Voor thuis was het echter minder fijn. Ik merkte dat ik te weinig tijd had om alles op orde te houden en dat de kinderen (vooral de twee jongsten) mij misten. Vanaf vandaag ga ik weer twee dagen werken. Ik denk dat dit meer balans geeft tussen thuis en mijn werk. Tegen de tijd dat Samuel naar school gaat lijkt het me best wel een idee om drie dagen te gaan werken of om de derde dag een opleiding te gaan doen, maar dat is van later zorg.

Sparen:

Dit jaar wil ik mijn best doen om de spaarrekening zoveel mogelijk te spekken. Uitgeven kunnen Remco en ik altijd erg goed. En een jong gezin onderhouden kost natuurlijk ook een hoop geld. Ik hoop dat we alle extraatjes kunnen sparen en zo een mooie spaarpot op te bouwen.

Voor mezelf zorgen:

De eerste maanden van 2019 heb ik best goed voor mezelf gezorgd. Ik werkte twee dagen en deed daarnaast af en toe wat thuis voor mijn werk .Ik bouwde ook tijd in voor mezelf en luisterde erg goed naar mijn lijf. Het tweede (overgrote) deel van het jaar was echt heel druk, waardoor ik in een zesde versnelling ben blijven hollen. Dit ging goed. Het heeft me laten zien hoe sterk ik ben en wat ik wel niet aankan, maar ik heb weinig tijd gehad om de dingen te doen die ik zelf leuk vind of die mij ontspanning geven. Dit wil ik weer meer gaan doen. Tijd vrijmaken naast werk, gezin, vrienden, huwelijk, familie om ook zelf dingen te ondernemen die voor mij fijn zijn. Een aantal van deze dingen noemde ik al bij prikkelarme activiteiten.

Structuur in het huishouden:

Hoe doen andere moeders dat? Pfoe….ik doe mijn best hoor, maar ik vind het een onmogelijke opgave om mijn huis netjes schoon te houden. Het is zoveel werk en het moet in zo’n korte tijd gedaan worden. De komende weken wil ik me gaan buigen over een vast schoonmaakrooster. Op vaste dagen vaste schoonmaakactiviteiten en het zo een beetje verdelen over de week. Ik ben benieuwd of dat gaat werken!

Meer struinen op marktplaats:

Ik vind dat echt heerlijk om te doen! Leuke kleding, speelgoed e.d. zoeken via marktplaats. Maar je moet vaak wel echt goed zoeken. Ik hoop dat ik dit jaar regelmatig tijd zal hebben om lekker te struinen op marktplaats en mooie pareltjes te vinden aldaar.

Meer tijd voor de blog:

De afgelopen maanden had ik weinig tijd om te bloggen. Vaak lukte het mij pas om last-minute een artikel te gaan schrijven. Dit vind ik jammer. Ik merk dat ik kwalitatief betere artikelen schrijf als ik er uitgebreid de tijd voor neem, het overpeins en het herschrijf. Dit lukte mij wel in de begintijd van onze blog en ik hoop dat me dat het komende jaar ook gaat lukken. Ik hoop ook dat wat meer rust in mijn hoofd weer wat nieuwe inspiratie gaat geven voor nieuwe artikelen. Mochten jullie nog ideeën hebben, laat het zeker weten!

Dit was het geloof ik wel zo’n beetje. Herken jij je in mijn wensen? Of heb jij hele andere wensen?

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Personal met tags , , , , , ,

2 reacties op “Wensen voor het jaar 2020”

  1. jannienke schreef:

    als je al zo druk schema heb zal je zelf dan niet verwennen met een schoonmaakster , voor de rest herken ik wel een paar punten

    • Hanneke schreef:

      Oe, daar heb ik al heel veel over nagedacht en denk ik nog steeds over na. Ik vind het wel een hele kostenpost, maar wie weet dat ik dit jaar toch overstag ga. Het lijkt me heerlijk als iemand me helpt bij het huishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *