10 originele thuis-date- ideeën

Voor Boaz geboren was, had ik mij voorgenomen om lekker veel te blijven daten met mijn man. Ik hoorde dat een baby nog wel eens wat druk kan leggen op je relatie en ik ben voornemend daar goed op te blijven letten en actief in te blijven investeren, want een goed huwelijk behouden is heel belangrijk voor mij.

Maar toen kwam de Corona-crisis en zijn we nog nooit zonder onze 5 maanden oude baby op stap geweest. Want: geen oppas nu natuurlijk. Maar ik ben niet voor een gat te vangen! Ik ben op zoek gegaan naar alternatieve date-ideeën voor tijdens deze Corona-tijd, of voor later een keertje als we nog een leuke thuis-date zoeken. Wie weet zit er nog wat inspiratie voor je bij!

Escape-room

Naar een Escape-room gaan met vrienden is eigenlijk altijd leuk. De race tegen de klok, samen puzzelen, de spanning, heerlijk! Een leuk alternatief voor tijdens deze corona-tijd is een Escaperoom bij je thuis. Bijvoorbeeld door een papieren versie te kopen (Johan en ik vinden Escaperoom the game echt een aanrader!) of zelfs een online escape-room te spelen. Succes gegarandeerd!

Kamperen in eigen huis of tuin

Een (verre) vakantie zit er de komende tijd waarschijnlijk niet in, maar dat mag de pret niet drukken. Hoe leuk is het om samen een tentje op te zetten in de tuin om toch het kampeergevoel te hebben. Eigenlijk moet je dan ook zorgen dat je het huis alleen mag betreden voor een toiletbezoek (het liefst met wc-papier onder de arm voor de echte camping-fibes).

Mocht het je nou teveel gedoe lijken, dan is binnen kamperen ook een leuk alternatief. Gooi je matras op de grond, span er wat doeken boven voor het oldschool-kindertent-gevoel. Wat kerstlampjes erbij en romantiek gegarandeerd!

Thuisbioscoop

Misschien hebben jullie ondertussen door het Corona-virus heel Netflix al uitgekeken en dan is deze tip misschien niet heel origineel. Maar naar de film gaan is de komende tijd nog lastiger, maar dat betekend niet dat je thuis niet de bioscoop kan nabouwen. Misschien kan je er voor het bios-gevoel net even wat meer effort in steken, door bijvoorbeeld een film te projecteren met een beamer, de tv buiten te zetten op een warme zomeravond of jullie bank met kussens en dekens tot een waar chill-walhalla om te toveren. Maak er wat popcorn bij, schenk je favoriete drankje in en kijk een goede film. Voor het bios-gevoel kan je natuurlijk kijken op site’s zoals Pathé of je écht een nieuwe film kan huren.

Doe een online wijnproeverij

Een super leuk initiatief dat ik in deze tijd voorbij zag komen is de online wijnproeverij. Je besteld een bijpassende wijnbox, meldt je aan en doet online via videobellen een (gratis) proeverij van de wijnen in je box. Leuk ook om tegelijk met vrienden te doen, voor extra gezelligheid. En nog een bijkomend voordeel: mochten de wijntjes nu wat zwaar vallen, je rolt na de wijnproeverij zo je bed in!

Maak tijd voor een goed gesprek

Laatst hoorde ik in een podcast een stel dat iedere maand een soort functioneringsgesprek deed over hun relatie. Ze liepen verschillende gebieden langs en vroegen aan elkaar hoe de ander het vond gaan. Hoewel dat een beetje geforceerd voelde, denk ik wel dat het mooi en goed is als je in gesprek gaat met elkaar en soms de tijd inplant om dieper te praten over dingen in plaats van de standaard “hoe was het op je werk?” en “wil jij de luier verschonen?”-gesprekken. Hoe mooi om hier juist in deze tijd mee aan de slag te gaan. Om het extra leuk te maken, kan je een leuk vragenspel gebruiken.

Thuisdiner

De restaurants gaan binnenkort open, maar als ik naar mezelf kijk, denk ik dat het nog wel even kan duren voordat ik daar gebruik van ga maken. Voor in de tussentijd is een diner thuis altijd een leuk idee. Dek te tafel mooi, steek kaarsen aan, zorg dat (eventuele) kinderen op bed liggen en zorg voor lekker eten. Je kan (samen) uitgebreid koken, maar vooral in deze tijd zijn er ook veel restaurants waar je lekkers kan afhalen. Dat is lekker, makkelijk en #supportyourlocals – dus win-win!

Massagecursus op internet

Begin je eigen home-spa, nu de sauna’s dicht zijn. Ga lekker in bad of onder de douche, zet een ontspannend muziekje aan, steek (geur-)kaarsen aan en kom even tot rust. Op YouTube kan je een hoop massage-tutorials vinden voor beginners. Leuk om eens op elkaar uit te testen!

Picknicken (binnen of buiten)

Picknicken is altijd leuk! Neem een kleedje, lekker eten en drinken, leuk gezelschap en je goede humeur mee – succes gegarandeerd. Je kan er op uit gaan en ergens in de natuur picknicken, maar in de achtertuin of binnen op de grond (bij minder lekker weer) is ook leuk!

Thuis karaoke

Johan en ik zijn echt liefhebbers van zingen. Stiekem lijkt het ons leuk om een keer naar een karaoke-bar te gaan en daar lekker mee te zingen. Soms organiseren we onze eigen karaoke bij ons thuis (hebben andere mensen ook geen last van ons geschal, behalve de buren misschien ;-)). Op YouTube staan een hoop karakoke-liedjes te vinden. Wij maken dan een afspeellijst en dan: zingen maar!

Online museum

Iets cultureels doen op een date is altijd een leuk idee. Momenteel zijn er een aantal musea die je online kan bezoeken, zoals het Rijksmuseum. Uiteraard is dat niet hetzelfde als een echt museumbezoek, maar zeker ook heel leuk om een keer te doen! Een beetje net als dat bij Google Street View kan, loop je zo langs de schilderijen in het museum, super leuk!

Heb jij nog originele #blijfthuisdate ideeën?

Geplaats in categorie Geen categorie met tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *