Misschien ken je ze wel. De pumpkin spice koffie van Starbucks. Door vele geliefd en de kruiden zijn ook hot. Wij delen vandaag graag hoe je zelf die kruidenmix kan maken én drie recepten waarin we de kruiden verwerken.
Recept Pumpkin spice kruiden:
Eigenlijk is het maken van de kruiden heel simpel. Je mixt de volgende kruiden met elkaar:
8 tl kaneel
2tl gemalen kruidnagel
4tl gemberpoeder
1tl gemalen nootmuskaat
2tl piment
Als je de kruiden hebt kan je aan de slag met het maken van de lekkerste “pumpkin spice”-recepten!
Pumpkin spice tiramisu van Hanneke:
Ik ben gek op tiramisu en het leek mij leuk om een soort herfstachtige variant op dit recept te maken met behulp natuurlijk van de pumpkin spice kruiden. Voor de tiramisu gebruikte ik een basisrecept van Albert Heijn en gaf hier mijn eigen draai aan.
Wat heb je nodig:
Omdat er in deze tiramisu rauw ei verwerkt zit, moet hij dezelfde dag opgegeten worden. Wil je er langer van genieten of mag/wil je liever geen rauwe eieren eten, dan kan je op internet makkelijk zoeken naar een recept zonder rauwe eieren. Omdat onze kinderen mee aten van deze tiramisu heb ik geen drank toegevoegd. Mocht je dit wel graag willen dan kan je aan het koffiemengsel bijv. een scheut goede amaretto toevoegen.
Geniet ervan! Wij vonden hem heerlijk en de herfstsmaak kwam goed naar voren!
Pumpkin spice wentelteefjes van Elize:
Ik maak zo af en toe wel eens wentelteefjes. Dat is zó lekker! Dit keer verwisselde ik de kaneel door de zelfgemaakte pumpkin spice kruiden. Hier is het recept voor jullie.
Wat heb je nodig:
4 tot 6 sneetjes brood
1 ei
200ml melk
1 zakje vanille suiker
1 tl pumpkin spice
100 gram pompoen
Klein beetje suiker en boter
Hoe maak je het?
Het is handig om eerst te beginnen met de pompoen compote. Daarvoor moet je pompoen in kleine stukjes snijden. Vervolgens kunnen die, met wat suiker en de pumpkin spice, in de oven. 20 minuten op 180 graden moet genoeg zijn.
Voor de wentelteefjes mix je de ei, melk, vanillesuiker en pumpkin spice in een grote kom. Vervlogen leg je, een voor een, de stukjes brood in de mix. Zorg dat ze lekker doordrenkt zijn met het mengsel en dan kan je ze in wat boter bakken.
Als de pompoen klaar is kan je dat prakken en bij je wentelteefjes leggen.
Pumpkin Spice broodjes van Marielle:
Dit recept is makkelijk om te maken en echt super lekker, al zeg ik het zelf. Suiker-kaneelbroodjes zijn sowieso altijd heerlijk, maar met de pumpkin spice worden ze nog herfstiger. Heerlijk!
Wat heb je nodig?
Voor het broodje:
Croissantdeeg (in zo’n pakje/blikje uit de koeling van de supermarkt)
Pumpkin spice-mix
Kristalsuiker
Voor de glazuur:
Melk
Poedersuiker
Hoe maak je het?
Je begint met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Dan haal je het croissantdeeg uit de rol en deel je het op in drie rechthoeken (dus je gebruikt per rechthoek 2 driehoekjes die je normaal voor twee croissantjes zou kunnen gebruiken. De stippelijntjes druk je tegen elkaar zodat de rechthoeken een geheel worden. Alle drie de rechthoeken bedek je met een mengsel van de pumpkin spice en de kristalsuiker, mag best lekker veel zijn.
Dan rol je het eerste rechthoek op (in de lengte, dus aan de lange kant van het rechthoek). Daarna rol je de volgende plak daar omheen en als dat gebeurd is rol je de derde plak daar omheen. Je krijgt dan dus één grote lange rol met meerdere laagjes.
Van je rol snijd je plakjes van ongeveer 1,5 cm breed. Die leg je op een met bakpapier bedekte bakplaat en doe je 18 minuten in de oven. Ondertussen maak je het glazuur door veel poedersuiker te mengen met een paar druppen melk, totdat je een mooi glazuur hebt. Als de broodjes uit de oven komen besprenkel je ze met glazuur en dan…smullen maar! Ik beloof je: dit is echt lekker!
Geplaats in categorie Food met tags pumpkin spice, pumpkin spice broodjes, pumpkin spice tiramisu, pumpkin spice wentelteefjes, Recept Pumpkin spice kruiden
Heerlijk recepten! We aten hier al 2 keer peren gestoofd. De geuren van al die kruiden, zo lekker 🙂
Dat is zo lekker, stoofperen! Misschien ook wel goed te combineren met deze kruiden?!
Jammie! Klinkt goed! Eerst maar eens de kruiden inslaan 😁
Ik ben benieuwd wat je gaat maken, Rianne!