Pumpkin spice kruiden maken + drie recepten

Recept Pumpkin spice kruiden, pumpkin spice, pumpin spice wentelteefjes, Misschien ken je ze wel. De pumpkin spice koffie van Starbucks. Door vele geliefd en de kruiden zijn ook hot. Wij delen vandaag graag hoe je zelf die kruidenmix kan maken én drie recepten waarin we de kruiden verwerken.

Recept Pumpkin spice kruiden:
Eigenlijk is het maken van de kruiden heel simpel. Je mixt de volgende kruiden met elkaar:
8 tl kaneel
2tl gemalen kruidnagel
4tl gemberpoeder
1tl gemalen nootmuskaat
2tl piment
Als je de kruiden hebt kan je aan de slag met het maken van de lekkerste “pumpkin spice”-recepten!

Pumpkin spice tiramisu van Hanneke:

Ik ben gek op tiramisu en het leek mij leuk om een soort herfstachtige variant op dit recept te maken met behulp natuurlijk van de pumpkin spice kruiden. Voor de tiramisu gebruikte ik een basisrecept van Albert Heijn en gaf hier mijn eigen draai aan.

Wat heb je nodig:

 • 200 ml. espresso
 • 4 middelgrote eieren
 • 125 gr. fijne kristalsuiker
 • 500 gr. mascarpone
 • 250 gr. lange vingers
 • 10 gr. cacaopoeder
 • 100 gr. pompoenstukjes
 • 1 el. pumkin spice kruiden
 1. Kook de pompoenstukjes 15 minuten totdat ze helemaal gaar zijn. Giet de pompoenstukjes af en pureer ze met de staafmixer. Zet het even apart om af te koelen. Dit gaan we later nog gebruiken.
 2. Zet de espresso, voeg 1 tl. pumkin spice kruiden toe, roer goed door en laat afkoelen. Splits de eieren en houd de dooiers apart. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone, vetvrije gardes stijf.
 3. Klop de dooiers met de suiker in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone en het pompoenmengel erdoorheen en voeg wat pumpinspice kruiden toe (ongeveer 1/2 tl). Als laatst klopt je hier voorzichtig het geklopte eiwit doorheen.
 4. Schenk de espresso in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de ovenschaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met een zeef het geheel met cacao en 1/4 tl pumkin spice kruiden. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestuif de rest van de cacaopoeder erboven en verdeel ook hier weer 1/4 tl. pumkin spice kruiden over.
 5. Extra: leuk is het om de tiramisu te toppen met wat hagelslag of vlokken. Bij speciaalzaken kan je ook wel aan oranje chocoladevlokken komen, dat is hier natuurlijk helemaal tof bij.
 6. Laat de tiramisu minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast afkoelen, voordat je hem gaan opsmullen!

Omdat er in deze tiramisu rauw ei verwerkt zit, moet hij dezelfde dag opgegeten worden. Wil je er langer van genieten of mag/wil je liever geen rauwe eieren eten, dan kan je op internet makkelijk zoeken naar een recept zonder rauwe eieren. Omdat onze kinderen mee aten van deze tiramisu heb ik geen drank toegevoegd. Mocht je dit wel graag willen dan kan je aan het koffiemengsel bijv. een scheut goede amaretto toevoegen.

Geniet ervan! Wij vonden hem heerlijk en de herfstsmaak kwam goed naar voren!

Recept Pumpkin spice kruiden, pumpkin spice, pumpin spice wentelteefjes, Pumpkin spice wentelteefjes van Elize:
Ik maak zo af en toe wel eens wentelteefjes. Dat is zó lekker! Dit keer verwisselde ik de kaneel door de zelfgemaakte pumpkin spice kruiden. Hier is het recept voor jullie.

Wat heb je nodig:
4 tot 6 sneetjes brood
1 ei
200ml melk
1 zakje vanille suiker
1 tl pumpkin spice
100 gram pompoen
Klein beetje suiker en boter

Hoe maak je het?

Het is handig om eerst te beginnen met de pompoen compote. Daarvoor moet je pompoen in kleine stukjes snijden. Vervolgens kunnen die, met wat suiker en de pumpkin spice, in de oven. 20 minuten op 180 graden moet genoeg zijn.
Voor de wentelteefjes mix je de ei, melk, vanillesuiker en pumpkin spice in een grote kom. Vervlogen leg je, een voor een, de stukjes brood in de mix. Zorg dat ze lekker doordrenkt zijn met het mengsel en dan kan je ze in wat boter bakken.
Als de pompoen klaar is kan je dat prakken en bij je wentelteefjes leggen.

Pumpkin Spice broodjes van Marielle:

Dit recept is makkelijk om te maken en echt super lekker, al zeg ik het zelf. Suiker-kaneelbroodjes zijn sowieso altijd heerlijk, maar met de pumpkin spice worden ze nog herfstiger. Heerlijk!

Wat heb je nodig?

Voor het broodje:
Croissantdeeg (in zo’n pakje/blikje uit de koeling van de supermarkt)
Pumpkin spice-mix
Kristalsuiker

Voor de glazuur:
Melk
Poedersuiker

Hoe maak je het?

Je begint met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Dan haal je het croissantdeeg uit de rol en deel je het op in drie rechthoeken (dus je gebruikt per rechthoek 2 driehoekjes die je normaal voor twee croissantjes zou kunnen gebruiken. De stippelijntjes druk je tegen elkaar zodat de rechthoeken een geheel worden. Alle drie de rechthoeken bedek je met een mengsel van de pumpkin spice en de kristalsuiker, mag best lekker veel zijn. 
Dan rol je het eerste rechthoek op (in de lengte, dus aan de lange kant van het rechthoek). Daarna rol je de volgende plak daar omheen en als dat gebeurd is rol je de derde plak daar omheen. Je krijgt dan dus één grote lange rol met meerdere laagjes. 
Van je rol snijd je plakjes van ongeveer 1,5 cm breed. Die leg je op een met bakpapier bedekte bakplaat en doe je 18 minuten in de oven. Ondertussen maak je het glazuur door veel poedersuiker te mengen met een paar druppen melk, totdat je een mooi glazuur hebt. Als de broodjes uit de oven komen besprenkel je ze met glazuur en dan…smullen maar! Ik beloof je: dit is echt lekker! 

 

Geplaats in categorie Food met tags , , , ,

4 reacties op “Pumpkin spice kruiden maken + drie recepten”

 1. Desiré schreef:

  Heerlijk recepten! We aten hier al 2 keer peren gestoofd. De geuren van al die kruiden, zo lekker 🙂

 2. Rianne schreef:

  Jammie! Klinkt goed! Eerst maar eens de kruiden inslaan 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *