Een uitwisbaar notieblok: ik teste het uit

Een tijdje terug zag ik iemand met een uitwisbaar notitieblok en dat trok gelijk mijn aandacht. Voor mijn werk maak ik veel papieren notities en soms raak ik het overzicht kwijt tussen al die losse lijstjes, aantekeningen en samenvattingen. Een notitieblok waarbij je de al uitgewerkte notities kan uitwissen, leek me wel wat. Maar zou het echt zo fijn en makkelijk werken als ik dacht? Ik testte het uit!

Zo’n anderhalve maand geleden heb ik een herschrijfbaar notitieboekje van MOYU besteld. Dit boekje is gemaakt van steenpapier, waardoor er dus geen gekapte bomen aan te pas zijn gekomen. De productie van dit boekje is milieubewust gedaan en door een boekje aan te schaffen plant MOYU een nieuwe boom aan. Dat voelt goed! Daarnaast zal het gebruik van zo’n notitieboekje natuurlijk het gebruik van heel wat papieren boekjes en blaadjes besparen, wat een fijn idee is! Alle kleine beetjes helpen!

Maar naast het mileu-effect, leek een boekje als dit mij vooral heel praktisch voor mijn werk. Ik maak elke week een nieuwe to-do-lijst voor die week en hoe handig is het als je dit niet elke keer op een nieuw papiertje hoeft te doen maar de oude lijst kan overschrijven. Daarnaast maak ik heel vaak notities die ik later uitwerk in een rapportage in ons systeem. Deze notities bevatten vaak cliƫntgerelateerde en dus privacy-gevoelige informatie, waardoor ik vaak bezig ben met mijn notities verwerken en dan versnipperen. Hoe handig is het niet als ik deze met een simpele veeg kan laten verdwijnen?

Eerlijk is eerlijk, ik vond de aanschaf van een MOYU-boekje wel een kleine investering. Ik heb een ringband-exemplaar gekocht, wat mij 26,95 kostte. Dat is natuurlijk een stuk meer dan een leuk boekje bij Hema. Ik hoopte dus heel erg dat het de investering wel waard zou zijn.

Nu na een aantal weken gebruik kan ik zeggen: dat is het. Het boekje is fijn in gebruik, de pen schijft lekker (zeker niet onbelangrijk), de notities zijn inderdaad super eenvoudig te wissen (met bijgeleverd doekje en wat water) en het boekje is lekker licht om mee te nemen in mijn tas. Het boekje dat ik heb bestaat uit verschillende soorten pagina’s (to do lijstjes, lijntjes, bullits, blanco, hokjes planner) wat super handig is in gebruik. Ik heb het idee dat ik veel meer overzicht heb in mijn notities en dat wissen geeft toch een lekker opgeruimd gevoel. Het enige nadeel dat ik zie is dat de inkt soms een beetje kan vlekken als je er na het schrijven te snel overheen gaat, maar dat is voor mij echt geen probleem.

Als je, net als ik, op zoek bent naar een mileubewust en/of praktische manier van je aantekeningen bijhouden, dan kan ik je dit boekje echt aanraden.

Lijkt jou het wat, zo n uitwisbaar notebook?

Geplaats in categorie Vrijetijd met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *