10x herkenbaar voor loeder-moeders (of vaders).

ouderschap, loeder moeder, loeder, ouders zijn, herkenbaar ouderschap,Het ouderschap is een bijzonder iets. Je doet zo je best, maar soms laat je even de boel de boel of gaat er wel eens iets fout. Niks om je voor te schamen. Dit overkomt alle ouders wel een keer. Ik heb een lijstje met de 10 meest herkenbare situaties voor een loeder-moeder. Want we zijn allemaal wel eens een loeder-moeder. Niks om voor te schamen!

1: Snotneus – Je kent het wel, je kindje is verkouden en je hebt al wel 20 keer het neusje van je schatje schoon gemaakt. Nu is het wel even goed. Je kind loopt vervolgens de rest van de dag met (opgedroogd) snot onder zijn of haar neus.

2: Speelgoed onder bank – Hier ben ik echt schuldig aan. Het is avond, je kindje ligt in bed, alles is opgeruimd. Je moet alleen nog even zuigen en ja hoor. Daar ligt nog een blokje duplo. In plaats van het even op te ruimen schop je het “per ongeluk” onder de bank. Daar ligt toch al zoveel speelgoed!

3: Pittig eten – Je zit net even op de bank, je kindje is heerlijk aan het spelen en jij opent een chocolaatje. Dit geluid is een lokroep voor kleintjes en je kindje staat binnen no time naast je. Je kindje wil ook van jou snack. Snel zeg je maar dat het pittig is. Werkt altijd.

4: Batterij is op – je word gillend gek van dat speeltje dat om de minuut afgaat. Stiekem haal je s’ avonds de batterij eruit. De volgende dag kan je heerlijk genieten van de rust. En je kindje? Die denk dat je batererij op is.

5: Vieze kleertjes – Je kindje heeft alwéér geknoeid. Inmiddels is het al de derde outfit van de dag. Dan maar vieze kleren hoor.

6: Even op de wc – Stiekem sluip je weg om even ALLEEN te zijn op de WC. Even genieten van de rust.

7: Geen luiers mee – Je sjouwt je rot aan die luiertas, maar op het moment supreme zitten er geen luiers in de tas. Dan nog maar héél even een vieze luier…

8: Oei, toch wat te koud – Het is de eerste koude dag van het jaar en jij hebt het weerbericht niet gekeken. Het is steen koud en je kindje heeft nog geen wanten en sjaal. Oei. Rode handjes en een koud kind (en ouder). Snel de sjaals van zolder halen dus.

9: Het valt wel mee – je kind valt en je schat in dat het wel meevalt. Je troost je kind, maar daar houd het bij op. Even later zie je een mega bult. Oeps, had je nu toch maar even gekoeld of vallen en stoten crème gesmeerd.

10: Helemaal vergeten – die honderden mailtjes van school, de BSO en het KDV lees je echt niet allemaal. Het komt ook wel eens voor dat je iets vergeet mee te geven naar school of opvang.

Welke vind jij het meest herkenbaar?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *