Fotodagboek – lang weekend weg met het gezin

Twee weken geleden vierden Remco en ik het feit dat we 12,5 jaar getrouwd zijn. Best bijzonder! We hebben dit niet groots gevierd, omdat we het eigenlijk wel fijn vonden om lekker met het gezin wat leuks te doen. Een groot feest komt wel als we 25 jaar getrouwd zijn ofzo. Daarom boekten we een lekker weekendje weg voor ons gezinnetje in de buurt van Eindhoven. Als dit artikel online komt (stiekem een dag later dan normaal) zijn we net weer terug. Lees lekker mee met onze belevenissen aldaar. Enjoy!

Vrijdag:

Op deze dag heb ik in alle haast helemaal geen foto’s gemaakt. Remco moest in de ochtend nog 4 uurtjes werken. Ik had donderdagavond al het één en ander ingepakt, maar er moest die vrijdagochtend nog best veel gebeuren. De kinderen waren erg onrustig waardoor het wat moeizaam ging allemaal. Leer voor de volgende keer: of eerder gaan pakken of zorgen dat Remco de hele dag vrij heeft en we het samen kunnen doen. Ondanks de strubbelingen was uiteindelijk alles ingepakt en konden we rond een uur of half twee de weg op. Om drie uur kwamen we aan in Asten (Noord-Brabant) op camping Prinsenmeer. Toen we bij ons huisje aankwamen hebben we daar eerst even lekker wat gegeten en gedronken en daarna hebben we een verkenningstochtje gemaakt op de camping. Toen was het alweer tijd voor het avondeten. Terwijl Remco aan het koken was heb ik alle tassen uitgepakt. Ik vind dat altijd zo fijn om te doen, het huisje eigen maken. Kan daar echt van genieten. Na het eten zijn we weer even naar buiten gegaan en hebben de kinderen nog even bij het speeltuintje gespeeld. Deze dag was best intensief, de kinderen waren vandaag niet in hun allerbest hum, dus toen zij eenmaal sliepen ploften Remco en ik op de bank neer en hebben lekker lui TV gekeken.

Zaterdag:

Vorige week hoorden we dat Ezra deze middag af mag zwemmen voor zijn B-diploma. Precies het weekend dat we een weekendje weg zijn. Maar voor een diploma doen we alles, dus we besloten ervoor op en neer te rijden. We besloten het één met het ander te combineren. Na het ontbijt met heerlijke verse broodjes vertrokken we richting Boxtel naar het oertijdmuseum. We waren daar om 11 uur en hebben ons daar tot half 3 vermaakt. Het was echt een heel leuk kleinschalig museum. Heel goed onderhouden ook en geweldig voor kinderen. Een aanrader dus!

Daarna gingen we richting Vianen naar het zwembad waar Ezra af ging zwemmen. Hij zat van tevoren met tranen in zijn ogen aan de kant, zo spannend vond hij het. Maar toen hij eenmaal in het water lag gleden de zenuwen van hem af. Hij zwom super goed! Achteraf was hij zo ontzettend trots op zichzelf. Na 2,5 jaar is hij klaar met zwemles. Wat een heerlijk gevoel voor hem, maar ook voor ons. Na het diplomazwemmen reden we naar MacDonalds om traditiegetrouw een feestje te vieren met mijn kant van de familie die allemaal vlakbij wonen. We aten heerlijk frietjes en aten een ijsje na. Ezra kreeg nog cadeautjes en was helemaal blij en trots. De autoritten met de kinderen vond ik met regelmaat best intens. Wij hebben twee jongens die wagenziek zijn, dus schermpjes zijn uit den boze (geheid dat er dan gespuugd wordt). Dus er wordt verveeld, gestoeid en geschreeuwd achterin. Gelukkig was de terugweg naar huis wel heel gezellig. We hadden liedjes van Efteling de musical aanstaan en zongen en dansten heel hard mee. Dat was zo’n gezellige en leuke rit! Eenmaal terug bij het huisje gingen de kinderen vrij snel naar bed. Daarna keken Remco en ik Heel Holland Bakt en daarna zijn we op tijd gaan slapen. We waren beiden erg moe na deze gezellige, maar ook wel intensieve dag.

Zondag:

Na een dag waarbij we veel in de auto zaten en onderweg waren, besloten we om deze dag lekker in de buurt van de camping te blijven. Daardoor zat het vakantiegevoel er extra in vandaag leek wel. We begonnen de dag weer met verse broodjes. Daarna maakten we ons klaar om naar het zwembad te gaan. Het zwemmen was ontzettend leuk! Echt genieten nu met twee kids die echt goed zelfstandig kunnen zwemmen. Samuel genoot ook volop. Na het zwemmen gingen we naar huis. Daar lunchten we met bolletjes, soep en knakworst. Daarna gingen we allemaal één voor één lekker douchen. Ondertussen hebben we de kinderen ook maar even lekker een filmpje laten kijken op Remco’s telefoon, zodat we echt even rustig konden douchen. Na het douchen was het tijd voor iets lekkers. Bij Samuels verjaardag hadden we taart over en deze hebben we ingevroren en dit weekend meegenomen (het is immers een feestweekend).

Na het eten van de taart zijn we op de camping gaan midgetgolfen. Julia en Samuel haakten vrij snel af, maar Ezra vond het wel erg leuk om te doen. Na het midgetgolfen pakten we toch nog even de auto en reden we naar pannenkoekenrestaurant: ‘de coeckenbakker’ in Someren. Een gezellig, knus, Brabants restaurant. De pannenkoeken waren heerlijk en we genoten samen. Er was helaas geen speelhoek voor de kinderen. Voortaan ga ik daar van tevoren echt goed naar kijken, want dat is toch altijd wel erg fijn. Na het pannenkoeken eten waren we op tijd terug bij ons huisje en speelden de kinderen nog lekker buiten. Remco en ik trapten ook een balletje mee met Ezra en Samuel. Na het buitenspelen ging Samuel eerst naar bed. Daarna heb ik Julia en Ezra geleerd hoe ze het spelletje ‘triominos’ moeten spelen. Dit vonden ze erg leuk. Toen was het ook voor hen tijd om het bed in te kruipen en voor Remco en mij brak toen de rust aan. We dronken een lekker wijntje en aten blokjes kaas en keken ondertussen lekker naar Boer Zoekt Vrouw. Heerlijk programma. Daarna zapten we nog wat en kropen ons bedje weer in. Dit weekend is voorbij gevlogen zeg!

Maandag:

Om half acht ‘s ochtends installeren we de kinderen voor de TV en starten Remco en ik met het inpakken van alle spullen. Om half negen nemen we even een pauze om lekker samen te ontbijten, wederom met verse broodjes. Daarna spelen de kinderen buiten en ruimen Remco en ik verder op in het huisje. Ruim op tijd zijn we klaar en verplaatsen we de auto naar de ingang van de camping. Daar huren we een waterfiets en gaan we een klein halfuurtje rondfietsen op het water. Op twee van de vier plekken kon gefietst worden. We losten elkaar mooi af. Samuel zat in het midden van de boot en genoot volop. Hij zit zelden stil, maar nu zat hij een halfuur lang helemaal stil, Daarna reden we richting huis. Aan het einde van de rit stopten we bij la place om daar lekker te lunchen. We zaten lekker op het zonnige en warme terras met daarachter een heerlijke speeltuin. Na de lunch doken de kinderen de speeltuin in en dronken Remco en ik nog een bak cappuccino. Een goede afsluiting van ons weekendje weg!

Ik hoop dat jullie mee hebben genoten van ons weekendje weg door alle foto’s en verhalen. We moesten er echt wel even inkomen, maar uiteindelijk vonden we het echt ontzettend fijn en laden we altijd op tijdens zo’n weekend. Niks hoeft, alles mag. Alle aandacht voor elkaar. Hoe zit dat bij jullie? Gaan jullie er regelmatig op uit met de mensen die je lief zijn?

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Kinderen, Vrijetijd met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *