A-merk vs B-merk

We moeten eerlijk zijn: wij zussen houden van lekker eten en drinken. Een ijskoffietje hier, een chocolaatje daar. Voor lekker eten zijn wij wel te porren. Hoog tijd dus om weer eens te proeven. We haalden verschillende eten- en drinkwaren in huis, waarvan we een A-merk optie kochten en een huismerk-variant. Is het verschil blind te ontdekken?

Apenkoppen

AH Uiltjes Bananensmaak (4,97 per kilo)
Oh ja, deze snoeptjes vinden wij lekker! Elize eet graag eerst de oortjes op (bij de apekoppen), maar dat kan bij deze niet echt. De vorm van het snoepje verraad eigenlijk al dat het niet het A-merk is. Verder is hij iets chemischer van smaak en wat harder van structuur. Maar zeker ook een lekker snoepje hoor!

Katja Apenkoppen (6,63 per kilo)
Ja, dit is het A-merk, dat proef je. Echt wel een stuk lekkerder. De eerste was ook lekker, maar vlakker van smaak. Deze is zachter van structuur. Heerlijk!

Ontbijtkoek

Pijnenburg ontbijtkoek (3,98 per kilo)
Deze ontbijtkoek is lekker smeuïg. Toch vraagt Marielle zich af of dit het B-merk is. Elize en Hanneke denken A-merk. Zij vinden deze ontbijtkoek minder droog en een lekkere intense nasmaak hebben.

AH ontbijtkoek (1,36 per kilo)
Nu proeft Marielle het ook. Vergeleken met deze koek proef je wel dat de eerste het A-merk was. Maar: deze is ook echt heel lekker. En als je het verschil in prijs ziet, weegt daar het smaakverschil echt niet tegenop. Voor dit geld zouden we deze kiezen. Bovendien doen wij vaak normaal toch ook nog wat boter op onze ontbijtkoek en proef je het verschil dan nog minder.

Kaasflips (chips)

Chio XXL Flippies cheese (11,22 per kilo)
Oh lekker dit. Vooral Marielle is echt aan het genieten. Dit is echt haar ding. Elize heeft iets minder met van die kaas-chips. Maar deze is wel lekker hoor. Is dit het A-merk? Hij is zo lekker crunchy!

AH kaas smaak flips (4,95 per kilo)
Dit chippie is ook lekker, maar wel sneller sompig en smelt sneller in je mond. Dit is die van AH denken wij. Hanneke verkiest die van Chio echt boven deze. Marielle vindt ze allebei net zo lekker, al voelt die eerste net van meer kwaliteit. Elize vindt dit soort chips sowieso niet lekker, maar als ze moet kiezen, kiest ze voor die van Chio. Ze zegt: “ik zou wel de goedkope versie willen nemen, maar die blijft zo tussen mijn tanden zitten”.

Chocoladepasta

AH Choco spread duo (3,48 per kilo)
Nu iets wat meer Elize haar cup of tea is: chocopasta. Als kind at Elize dit elke dag. Zij is de kenner! Ze is gelijk enthousiast over deze: lekker, zoet! Ook Hanneke en Marielle vinden deze lekker. Al denken ze wel alle drie dat dit het B-merk is. Maar zeker een prima alternatief voor de real deal: er is echt geen groot verschil.

Duo Penotti (7,23 per kilo)
Elize is gelijk overtuigd dat dit het A-merk is. Marielle twijfelt of dit toch niet het B-merk is? Wel vinden we deze alle drie het lekkerst. Het smaakt meer naar hazelnoot deze en is iets vloeibaarder dan de eerste. Maar als we kijken naar het verschil in smaak en in prijs, dan zouden we toch voor de eerste gaan. Duo Penotti is wel iets lekkerder, maar voor ons het prijsverschil niet waard!

Vanillevla

Campina Vanillevla (1,49 per liter)
Hanneke vindt deze heel lekker: “Lekker dik en romig!”. Marielle vindt deze juist een beetje dun en vraagt zich af of dit het B-merk kan zijn. Elize denkt dat dit het A-merk is, zij vindt deze ook lekker dik en romig.

Zaanse hoeve vanillevla (0,99 per liter)
Marielle vindt deze lekker. Zij vindt deze variant juist romiger en lobbiger. Elize vindt deze lekkerder dan de eerste. “Het is vast het B-merk, die ben ik gewend, want dat eten wij thuis ook!”. Hanneke vindt de vla van campina wel beduidend lekkerder dan deze.

Ice tea green

AH Ice tea green (0,59 per liter)
Deze ice tea vinden wij lekker fris. Hij geeft wel een beetje een trekkerig gevoel bij het drinken. Elize vraagt zich af of dit het B-merk is. Hanneke vindt deze ice tea niet zo zoet en dat vindt ze wel fijn! Marielle proeft gelijk dat dit niet de lipton-versie is (maar zij is dan ook groot fan van Lipton Ice tea green). Deze smaakt echt anders, hij heeft wat meer een droge nasmaak. Maar hij is zeker ook wel lekker!

Lipton Ice tea green (1,83 per liter)
Elize: “Deze heeft veel meer smaak. Hij is zoeter en ik krijg geen droge mond Dat is echt wel de moeite!”. Hanneke vindt de eerste ice tea lekkerder dan deze. Die is meer puur, thee-achtig, vindt zij. Marielle proeft het gelijk: “Duidelijk Lipton. Lekker. Daar kan die andere echt niet tegen op voor mij!”

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *