Baby musthaves (kraamcadeau tips!)

Als ik dit schrijf is Noah is alweer ruim 7 maanden oud. Het eeuwige cliché, maar wat vliegt de tijd! Die eerste newborn-fase ligt alweer definitief achter ons (van binnen huil ik nu een beetje ;-)) en nu ik die voor de tweede keer heb meegemaakt, kom ik er nog meer achter welke spullen nou super handig zijn de eerste maanden met een baby (en welke niet zo). Vandaag deel ik mijn favorieten met jullie!

Meegroeiromper (Hema)
Wat een uitvinding is dit en tegelijkertijd denk ik: waarom hebben rompers dit niet standaard? Deze romper vind ik fantastisch met een kleine baby. Ten eerste omdat het een overslagromper is (geen gedoe met over het hoofdje trekken), ten tweede omdat hij heerlijk zacht en strechy is (en blijft na heel vaak wassen), maar als derde en meest belangrijk: hij heeft onderaan een dubbele laag drukknoopjes, waardoor je kindje er super lang in kan. Hoe handig! Vooral in die eerste maanden ook, want dan groeien ze zo snel! Maar deze romper gaat op deze manier zo tweede a drie kledingmaten langer mee! Briljant!

Boek “baby ziet”
Dit boekje is zo leuk voor de allerkleinsten. Ik geloof dat Noah met een maand of 3 al helemaal geboeid was door dit boekje. Er staan allemaal patronen in die ze op die leeftijd al goed kunnen zien. Noah kon ik zo in de wipstoel bij dit boekje zetten en dan keek hij zijn ogen uit! Heel erg leuk.
Bonustip: als ze nog weer een paar maanden groter zijn vindt ik de babybijbel ook super leuk. Die is ook met veel zwart-wit tekeningen, verhalen en liedjes. Met Boaz heb ik die oneindig vaak gelezen en nu met Noah is hij zeker ook weer in trek!

Slofjes (hvid knitwear)
Deze slofjes heb ik met mijn hoogzwangere nesteldrang aangeschaft en waren belachelijk duur voor slofjes. Maar ik vond ze zo schattig. En nu blijkt, ze zijn zeker geen miskoop geweest. Noah heeft deze slofjes zó vaak gedragen, misschien wel 90 procent van de tijd als hij iets aan zijn voeten had. Ik vind ze er leuk uitzien, maar ze zijn ook handig, want ze vallen namelijk niet uit (ik ben zóóó vaak op zoek geweest naar uitgevallen sokjes bij Boaz). Wat mij betreft de investering waard en voor de komende winter komen ze in een maat groter weer in mijn winkelmandje voor Noah 🙂
Budgettip voor niet/minder afzakkende sokken zijn trouwens die van Bambino (kruidvat), die blijven serieus veel beter zitten dan de gemiddelde baby sok.

Groene zeep
Dit is het goedkoopste item in dit rijtje (en de minst “leuke”), maar mán, wat een handig spulletje is dit. Wij hebben het afgelopen jaar meerdere potten hiervan versleten en daarmee tientallen kleertjes gered. Kleine baby’s hebben nou eenmaal regelmatig een spuitluier en bij Noah was dat zeker ook het geval. Een beetje groene zeep erop, daarna in de wasmachine en de vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon. Serieus, echt wonderspul dit. Ik snap dat dit geen hip/schattig/lief kraamcadeau is, maar ik zou zeggen, alle jonge ouders zouden dit moeten krijgen bij de geboorte van een baby. Life saver.

Mies en co slaapzak
Ik heb een aantal items (bijvoorbeeld de kinderwagen, cosleeper, ledikant, ) die super goed een tweede ronde meegaan met Noah nu. Maar niet alle spullen gaan makkelijk nog een tweede ronde mee. Sommige dingen gaan stuk, zijn stug of lelijk geworden, of zijn helemaal niet meer mijn smaak.
Een item waar ik nu bij Noah nog net zo enthousiast over ben als bij Boaz is de Mies en co (zomer-)slaapzak. Het patroontje vind ik nog steeds schattig, maar vooral: de kwaliteit voelt nog als nieuw. Nog steeds heel zacht en netjes. Terwijl Boaz (vanwege het handige formaat van deze slaapzak) hier twee zomers (dus ongeveer totdat hij 1,5/2 jaar was) in geslapen heeft. Ik ben fan!

Vinger tandenborstel
Blijkbaar krijgen mijn kinderen snel tanden, want onze Noah heeft er nu alweer 5 en Boaz was destijds ook een vlotte wat dat betreft. Vanaf het eerste tandje moet je ook gaan tandenpoetsen en ik weet nog van Boaz dat ik dat best een uitdaging vond destijds. Bij Noah heb ik – in plaats van een “normale” babytandenborstel nu van de vingertandenborstels en ik vind het handig! Poetsen gaat zo veel makkelijker!

Stapeltoren
Deze stapeltoren heb ik destijds voor Boaz gekocht en van kleins af aan heeft hij daar zoveel mee gespeeld. Als baby gewoon vasthouden en in de mond stoppen, maar later ook met de bakjes los. In elkaar doen, opstapelen, in bad. En nu met Noah gaat het gewoon nog een keer mee. Echt speelgoed voor een langere leeftijd en blijft leuk (en stiekem vind ik de kleurtjes dan weer allemaal heel schattig).

Welk item vind jij een echte must-have met een baby?

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *