Elize’s weekmenu oktober

weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,Als ik ergens niet goed in ben is het koken. Oke. Ik kan koken, er staat elke dag iets op tafel. Maar echt originele recepten kiezen en veel kruiden gebruiken zit er bij mij niet in. Ik vind het ook super lastig om elke week weer te bedenken wat we eten. Dus ik dacht: ik ga af en toe een weekmenu delen met jullie. Ter inspiratie voor jullie én voor mezelf. Een soort archief van recepten die ik wel eens maak. En stiekem hoop ik dat jij jouw weekmenu in de reacties met me deelt, hihi. Laten we beginnen!weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,
Zondag: Zondag hadden we Emma’s vertraagde verjaardagseten. Woensdag was ze jarig, maar toen was ze ziek. Zondag ging het beter en stonden er “pannenkoeken met krokodillen hagelslag” op het menu. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben gesmuld!

weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,Maandag: Maandag werk ik de hele dag. Ik kies dan altijd iets wat ik zondag al klaar kan maken. Dit keer een rode kool ovenschotel van Lekker en simpel. Daniël en ik vonden het heerlijk, Emma moest even wennen aan de rode kool (eten we nooit), maar vond het ook lekker.

weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,Dinsdag: Dinsdag hadden we een GVA’tje op het menu staan. Dit staat wel elke week op het menu. Vandaag hadden we sperziebonen als groente. Daar vind ik een satéburger en wat zelfgemaakte satésaus erg lekker bij. De aardappelen bakken we altijd in de airfryer, heerlijk!

Woensdag: Deze dag bleven we spontaan bij Marielle eten. Van schrik heb ik geen foto gemaakt, maar het was erg lekker. Marielle had een lekkere pastinaak ovenschotel gemaakt. Het was een verspakket van AH, zei ze. Deze was echt superlekker. Voor erbij hadden we sushi besteld. Daar werd ook gretig van gegeten, zelfs door onze kleine peuters!

weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,Donderdag: Dit is echt een van mijn lievelingsmaaltjes. Ik ben sowieso dol op risotto, maar deze met geitenkaas en pompoen vind ik geweldig lekker. Ik heb hem ooit van een recept van Vet gezellig.

weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,Vrijdag: We bleven weer spontaan bij iemand eten. Dit keer bij mijn schoonouders. We aten pasta met groente uit eigen tuin. Daarbij hadden we ook nog sla (niet op de foto, wel gegeten). Erg lekker altijd!

weekmenu, wat eten we vandaag, eten, recpet, herfst weekmenu, vega weekmenu,Zaterdag: Eigenlijk stond er een P-dag (pizza/pannenkoeken/patat) op de planning, maar het eten van gisteren kunnen we niet laten bederven in de koelkast, die pizza blijft eeuwen goed in de vriezer. We aten daarom een Knorr wereldgerecht. Lasangette. Dit is altijd lekker, zeker met die gekruide komkommer erbij.

En dan zijn we rond. Een hele week aan eet-inspiratie. Dit was eigenlijk een week met heel veel lekker en (voor ons) speciaal eten. De risotto, de twee ovenschotels. Erg lekker allemaal! Ik ben benieuwd naar jou weekmenu, deel je hem in de reacties met me?

Groeten, Elize

Geplaats in categorie Food met tags , , , , ,

4 reacties op “Elize’s weekmenu oktober”

 1. Else schreef:

  Lekker! Wij eten de laatste tijd heel veel recepten van Picnic! Valt ook heel goed in de smaak bij onze peuter. Deze week was het:
  – pompoensoep met brood
  – traybake met aardappeltjes, wortel, tomaat en worstjes
  – quiche
  – spinaziestampot
  – avg met rode kool 🙂

  Fijne week!

 2. Desiré schreef:

  Aan de hand van de groenten die in het pakket van de stadsboerderij zitten en wat er nog in de vriezer zit, bedenk ik recepten die ik wil maken.
  Meestal kom ik dan op een stuk of 8 maaltijd-ideeën.
  Daar kies ik dan in de loop van de week uit.
  De (allemaal Vega)favorieten op dit moment zijn:
  – Witlofschotel met aardappelpuree, kaas en vega-ham
  – chipsschotel met tortillachips en groenten
  – roti
  – Indisch ‘rijsttafel’ met onder andere sajoer boontjes en rendang van rode kool
  – Bami
  – Salade, gebakken aardappeltjes en burger
  – pompoen-prei onder bladerdeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *