Baby nieuws!

Er is leuk nieuws te melden. Er komt weer een baby’tje aan! Elize is namelijk in verwachting van haar tweede kindje. Ze verteld in dit artikel er meer over.

Daniel (mijn man) en ik wisten al vrij snel dat we graag een tweede kindje wilde. Eem broertje of zusje voor Emma een maatje voor het leven. Maar dan is de vraag: wanneer? Wanneer ben je klaar voor nog een kindje? Voor mij duurde dat wat langer dan voor Daniel. Ik zag wat op tegen die 9 maanden zwangerschap. Maar rond maart/april 2021 wilde we ervoor gaan. Snel raakte ik zwanger, maar helaas verloren we het kindje bij 6 weken. We waren intens verdrietig, maar gaven de moet niet op.

Helaas raakte ik daarna niet zo snel zwanger. Toen we in augustus op vakantie waren ging ik met hevige buikpijn naar het ziekenhuis. Ik dacht een blaas of blindedarm ontsteking. Maar ik bleek na wat onderzoeken zwanger. Totaal onverwachts, want we hadden een negatieve zwangerschapstest gedaan én ik was daarna ongesteld geweest. Een grote mind fuck dus. Na wat verdere onderzoeken ben ik met spoed geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit gaf zowel fysiek als mentaal een flinke klap. De wens voor een tweede wondertje verschoof even naar de achtergrond. Mijn herstel stond even voorop.

De wens bleef er wel en in augustus 2022 hadden we, na wat maanden teleurstellingen, weer een positieve zwangerschapstest in handen. Is dit echt? Een spannende tijd brak aan. Ook mentaal was het een lastige tijd voor mij. Maar goede echo na goede echo kregen we (vooral ik) steeds meer vertrouwen.

Dus ik kan het nu echt van de daken schreeuwen! Begin april mogen wij onze tweede dochter  verwachten.

Ja, je leest het goed. Tweede dochter. We krijgen namelijk nog een meisje. Zo leuk. We hadden van tevoren geen voorgevoel of stiekeme hoop. Een jongen of meisje had allebei geweldig geweest, allebei op z’ eigen manier. Maar met 16 weken zagen we dat het een meisje is, zo leuk!

Ik zal jullie de komende maanden zeker meenemen in mijn zwangerschap en de voorbereidingen van het baby kamertje. Leuke dingen op de planning dus!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , ,

Eén reactie op “Baby nieuws!”

 1. anneke de jong schreef:

  Hoi Elize en Daniel
  Wat een prachtig mooi nieuws van jullie ,na een heftig tijd
  Heel veel geluk en heel plezier met het inrichten met de Babykamer .
  Ik had eerder iets willen zeggen ,Maar bij deze Liefs van ons Anneke Addie
  Maar wij worden ook weer Opa Opa van een Tweeling van onze zoon ,schoondochter
  Maar dat word ook een Spannend tijd voor ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *