Een week uit ons leven – herfstvakantie

Hoi lieve volgers en lieve zussen,

Ik neem jullie in dit artikel mee naar afgelopen week. Ik vertel jullie over de week die is geweest en deel de foto’s die ik gemaakt heb met jullie. Ik vond het een bijzondere week. Tijdens de schoolvakanties ben ik altijd vrij samen met de kinderen. Dit keer was Remco ook vrij. Naast het feit dat we heerlijk samen thuis waren deze week vierden we deze week dat Remco en ik tien jaar getrouwd zijn. Een heerlijk kneuterig en gezellig weekje herfstvakantie dus. Kijk je mee naar onze week?

Zaterdag:

We beginnen de dag rustig aan. Remco en ik hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt en zijn best wel aan het eind van ons latijn. Julia en Ezra waren ook echt aan vakantie toe en erg moe. Even een weekendje rechttrekken dus en proberen rustig aan te doen met z’n allen. Samuel is als eerste wakker en ik knuffel lekker met hem op de bank terwijl hij lekker televisie kijkt.

Julia heeft bedacht dat we ontbijten op bed. Julia heeft altijd veel ideeën, dus ze krijgt regelmatig een nee te horen. Maar ontbijt op bed regelen is te doen! Dit keer een ja dus voor haar. Remco slaapt uit en we maken ontbijt op bed voor hem en ontbijten gezellig met hem mee.

In de ochtend doen we lekker rustig aan. Ezra moet naar zwemles en Remco gaat met hem mee. Julia, Samuel en ik rommelen thuis wat aan. In de middag ben ik even een dutje gaan doen, terwijl Samuel lag te slapen. Na het slaapje van Samuel was Julia druk bezig met haar eigen restuarant. Ze maakte een menukaart en ik koos voor het walnotentaartje. Deze kwam ze bij mij brengen.

Ik maakte een beginnetje in mijn nieuwe bijbel. Ik vind het heel leuk om te bible journalen. Ik maakte mijn eerste tekening in mijn nieuwe bijbel. Hij is nog niet af, maar het begin is er.

Daarna heb ik met Julia en Ezra brownies gebakken en mooi versierd. Dat vinden ze altijd ontzettend leuk om te doen.

Remco was ondertussen met Samuel wat boodschapjes aan het doen. ‘s Avonds aten we lekker patatjes met een snack en als toetje natuurlijk onze zelfgemaakte Brownies. Daarna gaan de kids nog even badderen en dan lekker naar bedje. 16 oktober waren Remco en ik tien jaar getrouwd. Best bijzonder! Remco heeft 10 avonden gevuld met allemaal leuke dingen om samen te doen. Hier neem ik jullie dus ook in mee. Super lief en romantisch van hem dat hij dit allemaal bedacht heeft. Vanavond maakte hij een diner voor ons. We hebben heerlijk in alle rust gegeten en gekletst.

Daarna hebben we nog een stuk van onze trouwfilm gekeken. Leuk om weer terug te zien. We besloten vroeg te gaan slapen. Aan het begin van de vakantie komt alle vermoeidheid eruit. Daar moeten we maar even doorheen. Hopelijk hebben we over een aantal dagen wat meer energie.

Zondag:

Dit was ook weer een brakke dag. Vooral Remco was erg moe. Ik voelde me al wat beter. De kids zijn ook duidelijk nog aan het uitrusten. Ze vinden het heerlijk om hele dagen thuis te zijn en spelen geweldig goed. Julia is voornamelijk aan het knutselen en freubelen. Ook speelt ze veel met haar pop. Ezra speelt veel met zijn lego. In de ochtend slaap ik wat langer dan de rest en wordt er dit keer ontbijt op bed voor mij gemaakt. Heerlijk chill beginnen zo! Daarna kleden we ons aan en zuig ik nog even de zolder en de bovenverdieping en zet een wasje aan. Dan gauw naar de kerk. Na de kerkdienst drinken we nog een bakkie koffie en dan naar huis. Marielle en Johan komen gezellig bij ons lunchen. Daarna ligt Samuel op bed en spelen we met z’n allen nog wat spelletjes. SkipBo, Karel Koekkoek, de zwarte kater en kwartet. Dat was erg gezellig. Einde van de middag waren Marielle en Johan weer naar huis en speelden de kids en Remco nog even met de duplo. Ik maakte vast een heerlijke zuurkool ovenschotel klaar. De kinderen vinden dat echt ontzettend vies. Geheel tegen mijn principes in heb ik voor hen gebakken aardappeltjes gemaakt en wortel, zodat we geen gezeur hebben over het eten. Na het eten spelen de kids nog wat. Julia is erg moe dus zij gaat tegelijk met de jongens om 7 uur naar bed (normaal blijft zij wat langer op). Ik werk nog wat aan de blog en Remco is beneden bezig met het voorbereiden van onze volgende datenight. Wat een luxe, tien datenights achter elkaar! Om acht uur was hij eindelijk klaar met voorbereiden en bleek dat hij een hele tent heeft opgezet in de woonkamer en dat wij in die tent naar Expeditie Robinson gingen kijken op televisie. Keichill op een luchtbedje in een tent. Heel gezellig en romantisch! De tent laten we lekker staan. De kids weten niet wat ze zien morgen! Het was zo’n gaar dagje dat ik vergeten ben foto’s te maken. Alleen de tent heb ik op de foto gezet. Vond het zo’n leuk idee van Remco!

Maandag:

De energie keert weer een beetje terug gelukkig bij ons allemaal. In de ochtend ga ik met Samuel naar de mondhygienist. Hij doet mee aan een onderzoek m.b.t. peutermondzorg. Hij mocht de tanden poetsen van de krokodil en zijn tanden tellen. Ook werden Samuels tandjes bekeken. Al zijn tanden zijn al door, het wachten is alleen nog op de laatste vier kiezen. Hij heeft dus al een mond vol tanden. Alles zag er goed uit!

De rest van de ochtend hebben de kids heerlijk met en in de tent gespeeld. Ze vonden het helemaal geweldig. Hoe simpel kan het leven zijn! Daarna deden we even rustig aan. Samuel lag lekker in bed. Julia zat op de tablet, Ezra keek Lego the movie, Remco is gaan strijken en ik heb gewerkt aan een verrassing voor Remco. Toen Samuel wakker werd zijn we naar het plaatselijke tuincentrum gegaan. Daar is nu een hele gave kerstshow. Dit vinden de kinderen altijd erg leuk en ik ook. Samuel riep meteen: ‘wow’ toen hij alle mooie lichtjes zag.

We hebben daar warme chocomel gedronken en gevulde speculaas gegeten. De kinderen nemen altijd, weer of geen weer, een ijsje bij het tuincentrum.

Daarna zijn even naar de speeltuin gegaan en vervolgens zijn we naar Elize toegelopen om weer even bij ons mooie kleine nichtje Emma te gaan kijken. Remco, Julia en ik hebben even met haar geknuffeld. Ezra kijkt liever toe en Samuel is nog te klein om goed met een baby om te gaan, haha. Samuel pakte daar in huis alles wat los en vastzat in de kamer. Dreumessen….zucht…..

Daarna gingen we nog even langs Marielle om een cadeautje langs te brengen en toen terug naar huis. Ik maakte heerlijke chili con carne met guacamole en tortillechips met mozzarella uit de oven. Het was super lekker! Daarna was het weer badderen geblazen en hebben we de kids op bed gelegd. Julia moet ‘s avonds altijd even lezen en gebruikt hiervoor mijn ereader die waterdicht schijnt te zijn. Ze wilde nu graag eens onder de douche lezen en heeft dit uitgeprobeerd. Ze vond het helemaal geweldig. Ik was vooral blij dat de ereader het overleefd had. ‘s Avonds hebben Remco en ik lui op bed het laatste deel van onze trouwfilm gekeken. De stukjes op het feest en het feest zelf. Heel leuk om te zien! Daarna nog een stukje Working moms gekeken op Netflix en toen heerlijk slapen.

Dinsdag:

Vandaag mocht ik even wat langer blijven liggen. Daarna gingen we lekker ontbijten. Na het ontbijt kleedden we ons aan en gingen we allemaal met de auto op weg naar de markt. Daar dronken we koffie bij mijn favo koffietent. Mijn ouders, Elize en Emma waren er ook. Heel leuk! Daarna gingen we naar Nelson om voor schoenen voor de kids te kijken. Julia en Ezra zijn geslaagd. Ze kozen beiden voor Sketchers met lichtjes. Ik word zelf absoluut niet blij van de lichtjesschoenentrend, maar de kids vinden ze geweldig en dat is ook belangrijk. Als ze blij zijn met hun kleding dragen ze het ook met plezier. Voor Samuel moeten we nog even verder kijken. We konden niks leuks vinden. Bij Shoeby’s kocht ik nog de sjaal die bij mijn nieuwe teddy coat past. Ik ben er helemaal gelukkig mee! Daarna gingen we naar huis om te lunchen. Toen was het tijd voor Samuel om naar bedje te gaan. Remco maakt de WC (het water bleef stromen; dat was niet goed). Ik pakte vast de tas in voor vanmiddag en de tasjes van Julia en Ezra voor morgen. Ezra zit op de tablet en Julia op de telefoon van Remco. Bij de brievenbus vind ik het verrassingspakket met haarspeldjes voor Julia. Deze kocht ik via www.haarspeldjes.com. Er zitten zulke leuke dingen in. Ik zal deze week de speldjes wel gebruiken in Julia’s haar, dan zien jullie het nog terug op de foto’s.

Toen Samuel wakker werd gingen we naar het bos. Dit keer voor het eerst niet richting Utrecht, maar naar Zoelen. Daar liepen we een rondje om Landgoed Soelen. Een tocht van ongeveer 3 kilometer. Dus perfect om met kinderen te lopen. Ik heb een dopper met water mee, een bakje met aardbeien en biscuitjes. We hebben onwijs genoten in het bos. Julia en Ezra klaagden wel over zere voeten, maar vonden het ook wel weer erg leuk!

Na het bos gaan we naar Maurik om pannenkoeken te eten bij restaurant de Waterspiegel. De kinderen kijken hier al de hele week naar uit! We waren wat te vroeg, waardoor de kinderen nog even heerlijk in de buitenspeeltuin konden spelen. Ze hadden enorme trek gekregen van het lopen in het bos en aten enorm goed. Het was een gezellig uitstapje!

‘s Avonds keken Remco en ik nog het geheime dagboek van Hendrik Groen beneden op de bank. Geweldige serie! Ik heb beide boeken gelezen en de serie volg ik samen met Remco. Een aanrader! Daarna zijn we lekker gaan slapen.

Woensdag:

In de ochtend ontbeten we gezellig met elkaar. Julia en Ezra hadden een leuke dag in het vooruitzicht en waren al voor het ontbijt aangekleed. Na het ontbijt bracht Remco Julia naar het station. Julia gaat vandaag met een kennis uit de kerk naar de dierentuin. in Amersfoort. Daarna kwam opa Ezra ophalen. Zij gaan samen naar het spoorwegmuseum. Remco en ik hebben dus alleen Samuel onder onze hoede vandaag. De boodschappen werden nog bezorgd en ik heb nog de kledingkasten van Samuel en Julia winterklaar gemaakt. Echt zo’n klusje dat nog even moest gebeuren. Daarna ging Samuel zijn middagslaap doen en hebben Remco en ik de eerste aflevering gekeken van seizoen 3 van ‘La case de papel’. We vonden ‘working moms’ toch niet zo leuk, dus zijn geswitcht. We zaten er meteen weer helemaal in. Goede serie! Toen Samuel weer wakker was zijn we met hem naar de stad gefietst. Het zonnetje scheen heerlijk! Echt genieten. Bij de Hema dronken we een bakkie koffie en aten wat lekkers. Daarna zijn we naar de schoenenwinkel gegaan en kochten we hele schattige nieuwe schoentjes voor Samuel. Hij is drie schoenmaten gegroeid in korte tijd en liep dus op veel te kleine schoenen. Oeps! Daarna reden we langs het parkje en hebben we daar diertjes gekeken met Samuel. Dit vind hij zo leuk!

Daarna nog veel keer van de glijbaan (dit kan hij nu helemaal zelf) en toen weer op weg naar huis. Ezra werd alweer thuis gebracht. Had het leuk gehad, maar vond alle attracties toch wat spannend in het Spoorwegmuseum. Kwartetten met opa en loco spelen met opa beviel hem beter. Ezra en Samuel hebben gebadderd en ik heb me gedoucht en daarna gingen we heerlijke broccoliquiche eten. Na het eten hebben we nog even met de kids gespeeld en toen gingen ze al naar bed. Kwart voor acht kon ik Julia weer ophalen bij het station. Ze had een hele leuke dag gehad in de dierentuin en had daarna nog pizza gegeten. Julia ging meteen haar bed in met rode wangetjes. Ze was echt moe. Remco en ik speelden twee potjes ticket to ride. Dit hebben we al heel lang niet gespeeld en was echt leuk om weer eens te doen. Daarna keken we nog La casa de papel vanuit bed.

Donderdag:

We begonnen de dag weer met een ontbijtje aan tafel. Daarna zijn we ons allemaal gaan aankleden. Julia moest nog in bad, maar eerst was het tijd voor een meidenmomentje. We namen allebei een peel off maskertje en vervolgens hebben we onze nagels rood gelakt.

Julia heeft nog lekker gebadderd en ik ben de koffer in gaan pakken voor de kids. Ze gaan namelijk uit logeren bij mijn zwager en schoonzus en mijn twee nichtjes. Na het inpakken ging Remco nog even met Julia en Ezra naar de supermarkt en heb ik Samuel vast zijn lunch gegeven en heb ik hem op bed gelegd. Daarna kwamen Remco en Julia en Ezra terug en hebben zij ook nog geluncht. Toen was het tijd voor even een momentje chill op de bank. Ezra keek dinotrucks en Julia YouTube op de tablet. Toen Samuel wakker werd zijn we in de auto gestapt en richting mijn zwager gereden. Daar dronken we nog een bakkie koffie en toen zijn we weer terug in de auto gestapt en hebben we de kids daar gelaten. Ik voel me altijd best wel schuldig als mijn kinderen uit logeren gaan. Naar mijn kinderen toe en ook naar degenen bij wie ze logeren. Maar ik weet dat het goed is en zo fijn om dit af te toe te doen, dus ik laat het schuldgevoel voor wat het is en probeer er zoveel mogelijk van te genieten. 24 uur doen waar we zelf zin in hebben! Dat is toch geweldig! Tijdens de terugreis stonden we best wel in de file dus konden we meteen door naar het sushi restaurant om onze bestelling op te halen. Thuis aten we lekker Sushi en hebben we heel veel afleveringen gekeken van La Casa de papel. Wat is een avond opeens lang als de kids er niet zijn. Heerlijk!

Voor het slapen gaan haalt Remco nog een stunt uit en valt van de trap. Hij is er zelf aardig vanaf gekomen (wat schaafwonden en een licht gekneusde schouder), maar de traptrede heeft het niet overleefd. Balen! Hiervoor moeten we even een oplossing gaan vinden.

Vrijdag:

Ik word pas om 8 uur wakker. Dat is echt uitslapen zeg! Remco maakt een ontbijtje voor ons en dat eten we lekker in bed op, terwijl we La Casa de Papel verder kijken. Na het ontbijt kleden we ons aan en Remco zuigt het hele huis: zolder, bovenverdieping en beneden en ik dweil achter hem aan. We eindigen beiden bij de voordeur en gaan op pad. We rijden richting Alphen aan den Rijn en lunchen daar bij de DeliFrance. Dat was erg lekker. Ik at een broodje Carpaccio en Remco een club sandwitch. Daarna ging Remco nog even de H&M in en ik de Vero Moda. Ik ben geobsedeerd door een flared pants met ribstof. . Maar helaas hadden ze hem hier niet meer in de winkel. Toch binnenkort weer even in Culemborg kijken. Daarna zijn we de kinderen op gaan halen. Ze hadden het super gehad met hun nichtjes en oom en tante. Het slapen was ook goed gegaan. We dronken nog een kop thee en aten een brownie en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Helaas zat de hele snelweg vast en moesten we binnendoor. Ook daar stonden we veelal vast. We deden er ruim twee uur over, waar we normaal drie kwartier over rijden. Thuisgekomen heb ik met veel haast broccoli, gebakken aardappeltjes en zalm klaargemaakt. We smulden ervan. Daarna brachten we de kinderen naar bed en toen ze op bed lagen ging ik naar de kapper. Mijn haren zijn weer geverfd en de puntjes zijn bijgeknipt. Dan zit er altijd meteen meer slag en model in. Erg fijn!

Zaterdag:

We beginnen de dag weer met een ontbijtje aan tafel. Daarna gaat Remco met Ezra naar de Gamma om een goede stevige plank te kopen. Hiervan gaat hij een nieuwe traptrede maken. Deze moeten we dan nog beitsen om hem ongeveer in de dezelfde kleur te krijgen als de rest van de trap. Ik ben thuis met Samuel en Julia. Samuel vraagt erg veel aandacht en Julia maakt erg veel troep. Het maakt me chaotisch in mijn hoofd. Ik vond het niet zo’n fijne ochtend. Mijn vader kwam nog even langs om te kijken hoe het ging met de trap en met Remco. Dat was wel gezellig. Remco ging met Ezra naar zwemles. De vorige keer durfde Ezra niet te zwemmen. Hij zit in een nieuwe groep en mag nu geen zwembandjes meer om. Dit keer heeft hij zich over zijn angst heen gezet en heeft hij gewoon supergoed gezwommen. Heel fijn! Hij kreeg een ijsje van Remco. Toen Ezra thuiskwam hebben we nog even gechillt. Daarna stapten we in de auto richting Alkmaar. Ons nichtje vierde daar haar negende verjaardag. We zijn daar een paar uurtjes geweest. We hadden mijn zwager en schoonzus echt al heel lang niet gezien en het was echt fijn ze even te zien en bij te kletsen. Om vijf uur gingen we op weg naar huis. Tussendoor stopten we in Breukelen om bij de grote gele M te eten. Daarna reed Remco met de kinderen verder naar huis en stapte ik op de trein naar Amsterdam Bijlmer ArenA. Daar trof ik mijn vader en samen gingen we naar het concert van Krezip in de Ziggo Dome. Dit was onwijs gaaf! Ik was echt groot fan van Krezip tot ze stopten als band. Dus nu was het echt geniten van al hun mooie nummers. Ze zijn live ook enorm goed!

Bron foto: nrc.nl

Ik dook om half één ‘s nachts mijn bed in. Moe maar voldaan! Wat een belevenis!

Zondag:

De wintertijd is ingegaan. Ik werd om 8 uur nieuwe tijd wakker gemaakt door Ezra. Ik had dus nog best een nachtje gemaakt. In de ochtend deden we rustig aan. Ik maakte de keuken schoon en deed vast wat voorbereidingen voor het avondeten. Remco ruimde op zolder achter het schot op. Ook maakte ik met de kinderen arretjescake volgens dit recept. Dit is echt leuk om met kinderen te maken. Alles afwegen en daarna is het koekjes breken en alles door elkaar roeren en klaar.

We hebben geluncht en daarna ben ik op bed verder gaan schrijven aan dit artikel, want morgen gaat het al de lucht in. Best een werk nog een hele week in een artikel. Maar wel heel leuk om te doen! Daarna ga ik toch nog maar even liggen en doe nog een powernap. Als Samuel wakker wordt eten we met z’n allen van de arretjescake. Iedereen vindt het lekker. Alleen Julia niet, maar die voelt zich vandaag niet helemaal fit (ook erg moe denk ik). ‘s Middags spelen Julia en Ezra buiten en Remco werkt met Samuel in de tuin. Ik ben boven nog bezig met de kasten van de kinderen en ik heb mijn eigen kledingkast winterklaar gemaakt en heel veel kleren weg gedaan. Dat ruimt weer lekker op. Als avondeten aten we roti, een verspakket van Albert Heijn en viel erg goed in de smaak! Na het eten gingen de kinderen in bad en ik heb me gedoucht. Remco ruimde alles beneden op. Daarna hebben we de kinderen op bed gelegd. Om half 8 lagen ze er allemaal in. Ik maakte dit artikel nog even af en Remco kijkt hem altijd na. Daarna keken we Expedititie Robinson. Vaste prik op zondagavond. Lekker lui op de bank. Ik heb deze week veel energie opgedaan om weer aan het werk te gaan en weer te knallen de komende weken. Fijn! Een vakantie om met een blij gevoel op terug te kijken.

Heb jij ook vakantie gehad? Hoe was jouw vakantie? Wat waren je hoogte en/of dieptepunten? Of was je gewoon aan het werk? Laat het maar weten in de reacties. Ik ben namelijk erg benieuwd!

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie, Kinderen, Personal, Vrijetijd met tags , , ,

2 reacties op “Een week uit ons leven – herfstvakantie”

  1. jannienke schreef:

    wat een ontzettende leuke blog weer , die dag in de dierentuin was ook super gezellig met Julia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *