Geluksmomentjes

Hoi lieve volgers en lieve zussen,

We zijn weer in de laatste maanden van de winter aangekomen. Dit zijn over het algemeen de maanden waarin veel mensen zich wat neerslachtiger voelen dan anders en reikhalzend uitkijken naar de lente. Ook ik behoor tot deze groep. Aan het einde van de winter heb ik het wel weer gezien en mis ik het zonnetje. Om deze tijd toch een beetje lekker door te komen schrijf ik vandaag maar eens een artikel waar je vrolijk van wordt. Ik laat je vier momenten zien waarop ik me intens gelukkig voelde. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder.

Ik kwam op het idee voor dit artikel, doordat Remco thuiskwam van een event op zijn werk en mij hierover vertelde. Er was een spreker die een praatje hield over geluk. Ik dacht: daar kan ik wel wat mee op de blog. Onderaan dit artikel wijd ik hier nog iets verder over uit.

We beginnen meteen met een opdracht voor jou: Bedenk een moment (liefst een beetje recent) dat je je onwijs gelukkig voelde. Een waar geluksmoment. Als je dit moment zou willen delen in de reacties of op social media is dat natuurlijk super leuk! Hier komen mijn momentjes. Ze zijn eigenlijk allemaal gerelateerd aan mijn gezin. Dit betekent niet dat ik geen geluksmomentjes heb in mijn klas of met andere lieve mensen om mij heen – die zijn er namelijk genoeg – maar vaak ligt dat qua privacy wat meer gevoelig of ik heb er simpelweg geen foto’s van.

Geluksmoment 1: met de slee naar school

Dit is het meest recente moment dat ik me intens gelukkig voelde. Het was op woensdag 23 januari. De dag daarvoor sneeuwde het enorm en was ik aan het werk. Nu ben ik dol op sneeuw, dus ik keek er al naar uit om de kids de volgende dag naar school te gaan brengen. We kleedden ons snel aan en schoven ons ontbijt naar binnen en – hop – we gingen naar buiten. Daar heb ik de slee tevoorschijn getoverd. We hebben een rondje gesleed met alle drie de kids op de slee. Dit was zo bijzonder. Samuels eerste sleeritje! Julia hield hem goed vast. Daarna gingen we naar school door een mooi winter wonderland. Samuel zat inmiddels in de kinderwagen. Ik duwde hem met één hand en met mijn andere hand trok ik Julia en Ezra die op de slee zaten. Achter ons kwam een vriendin ook aan met haar kinderen op de slee. Haar oudste dochter nam Samuel van mij over en zo liepen we gezellig samen verder. De rest van de ochtend liep ik nog met een glimlach op mijn gezicht. Dit was zo leuk en gezellig!

Geluksmoment 2: eten bij een pannenkoekenrestaurant

Sinds Samuels geboorte zijn we eigenlijk niet meer met het hele gezinnetje uit eten geweest. En nu dachten we heel spontaan op zaterdagochtend: We gaan richting Marienwaerdt (dat is een landgoed bij ons in de buurt) en gaan daar eerst lunchen en dan nog even lekker wandelen. We liepen restaurant De Stapelbakker binnen en werden heel lief geholpen naar een fijne tafel. De kinderen deden het subliem en vonden het helemaal leuk. Julia en Ezra aten hun poffertjes binnen 10 seconden op en hebben nog lekker in de speelhoek en de speeltuin gespeeld. Samuel at zijn van tevoren gesmeerde boterham op. Het was gewoon heel gezellig en gemoedelijk en het personeel was ontzettend lief en op de kinderen gericht. Ik geniet er echt van om zo met zijn vijven op pad te gaan en ontplof dan bijna van trots. We gingen daarna nog kijken bij de feestlocatie van onze trouwdag (we vierden daar het feest op onze trouwdag tien jaar geleden). Julia en Ezra hadden deze plek nog nooit gezien en vonden het heel interessant. Een spontane actie, maar heel geslaagd!

Geluksmomentje 3: cakejes bakken en opeten

Aan het einde van de kerstvakantie moest Remco weer aan het werk en hebben Julia, Ezra en ik cakejes gebakken. We maakten het beslag en goten het met de ijslepel in de vormpjes. Nadat ze uit de oven kwamen en waren afgekoeld gingen we versieren. Julia en Ezra maakten een kerstboom van fondant. Ze waren heel trots op hun creatie. We versierden alle cakejes heel mooi en zo waren we samen een uur druk bezig met versieren en het gezellig hebben terwijl Samuel op bed lag te slapen. Heerlijk even zo’n momentje quality time. En wat is het toch fijn om creatief bezig te zijn met ze! Toen Samuel wakker werd hebben we allemaal een cakeje uitgekozen en geproefd. Hmmm, heerlijk!

Geluksmoment 4: eerste kerstdag lekker thuis

Eerste kerstdag hadden we geen familiebezoek gepland staan en waren we lekker thuis. We begonnen de dag in de kerk. Dit was een hele mooie kerkdienst. Daarna gingen we naar huis en hebben we samen uitgebreid geluncht. Remco en ik hadden voor alle kids een cadeautje gekocht. Ezra kreeg lego, Julia een Mega Mindy verkleedpak en Samuel een lekker warm berenpak voor buiten. Ezra heeft de hele middag met de lego gespeeld en Julia was de hele dag een ware Mega Mindy. Wij lieten het huishouden voor wat het was en konden lekker genieten van de kids en met ze spelen. En ze waren alle drie voorbeeldig die dag. Dat komt ook niet vaak voor, natuurlijk. We voelden ons volgens mij allemaal volmaakt gelukkig en hadden een hele gezellige dag die we afsloten met samen gourmetten. Een mooie herinnering voor ons allemaal!

Jij hebt ook een geluksmomentje in je hoofd genomen, toch? De spreker die Remco heeft horen spreken, genaamd Leo Bormans, gaf bij zijn praatje vier voorwaarden waaraan zo’n geluksmoment vaak voldoet. En dat zijn de volgende:

  1. Het gaat om een ervaring i.p.v. geld. Geluksmomenten hebben vaak niks te maken met materialisme, maar met ervaringen.
  2. Vaak is het niet gepland en komt het als een verrassing.
  3. Het geeft je een gevoel van waardering.
  4. Je geluksmoment vindt plaats met andere mensen.

En….voldoet jouw geluksmoment aan alle 4 de voorwaarden? Al mijn geluksmomenten voldoen aan alle voorwaarden. Sommige activiteiten heb ik wel gepland, zoals het met de slee naar school gaan en het bakken en versieren van de cakejes. Maar dat het zo leuk en fijn zou zijn had ik van tevoren niet ingeschat. En jouw geluksmoment? Ik ben benieuwd! Het mooie vind ik dat andere mensen je zoveel geluk kunnen geven en andersom. Ik vind het bijzonder dat je andere mensen nodig hebt om je heen en dat juist dáár veel geluk in zit. Een open deur natuurlijk, maar toch vind ik dit een mooi gegeven! Zoek dus in deze laatste grauwe wintermaanden de mensen op die je lief zijn, onderneem spontane acties en wees het geluk in elkaars leven! Mooi toch?!

Veel geluk toegewenst,

Liefs, Hanneke

 

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , , , , , , ,

2 reacties op “Geluksmomentjes”

  1. Jannienke schreef:

    ik wordt , enorm , gelukkig van nieuwe , uitdagingen , en als mensen mij , complimenten , geven over mijn uiterlijk , en mensen die je enorm steunen , in moeilijke tijden , zo fijn , en heerlijke , omeletten maken in de ometmaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *