Waarom mijn zusjes mij zo lief zijn

Lieve volgers en natuurlijk lieve zussen,

Vandaag is het de dag van de liefde! Nu is het natuurlijk zo dat je eigenlijk elke dag de mensen lief kan hebben van wie je houdt. Waarom is Valentijnsdag dan nodig? Mijn vader zijn altijd: “Allemaal commercieel gedoe; overgewaaid vanuit Amerika.” Ik denk dat hij wel gelijk heeft. Hoeveel omzet wordt er extra gemaakt in winkels, restaurants, hotels enz.? Toch houd ik van Valentijnsdag! En vooral om het feit dat het dan niet zo gek overkomt als je iemand ‘out of the blue’ vertelt dat je van hem/haar houdt. Van mij hoeft dat ook geen geld te kosten, want woorden zeggen vaak veel meer. Op deze dag wil ik op de blog mijn lieve zusjes in het zonnetje zetten. Marielle schreef al eerder een artikel over wat ze waardeert aan haar zussen. Dat bracht me op het idee voor dit artikel. Dus nee Marielle en Elize: geen grote cadeaus, maar wel veel lieve en oprecht gemeende woorden. Lezen jullie mee?

Marielle:

Lieve zus, ik wil je vertellen dat ik je enorm waardeer om wie je bent. Ik ben ontzettend blij dat jij mijn zus bent. Wat ik zo mooi aan jou vindt is hoe sterk je bent. Je hebt zware perioden gekend in je leven en bent daar niet in blijven zitten, maar hebt je naar boven gevochten. Daar is veel kracht voor nodig. Als ik aan jou denk, denk ik aan je wijsheid. Jij denkt eerst na voordat je iets zegt en als je iets zegt is het iets wat iets toevoegt. Ook bewonder ik je diepgang. Met jou kan ik gesprekken voeren die niet alleen over koetjes en kalfjes gaan. In tijden dat één van ons het moeilijk had zochten we elkaar op en konden we steun bij elkaar vinden. Naast de serieuze gesprekken vind ik dat je enorm humorvol bent. Jij kan zulke scherpe woordgrappen maken. Jij bent zo ontzettend trouw naar de mensen om je heen. Dat vind ik zo mooi aan jou. Je zal je vrienden en familie nooit loslaten. Ook word ik zo gelukkig als ik jou en Johan als tante en oom zie. Jullie zijn gek op mijn kinderen en zij op jullie. Ik geniet er zo van om jullie te zien spelen met onze kids. Daarnaast vind ik het ontzettend lief dat jullie zo nu en dan aanbieden om op te passen, zodat Remco en ik wat tijd samen hebben.

Elize:

Lieve zus, ik wil je vertellen dat ik enorm trots op je ben en je waardeer. Ik ben heel blij om jou als zus te hebben. Wat ik in jou bewonder is dat jij eigenlijk van jongs af aan al lekker jezelf bent. Jij hebt je nooit anders voorgedaan dan je bent. Je gaat je eigen weg met vertrouwen in jezelf. Daar kan ik nog veel van leren! Ik ben altijd jaloers op jouw gevoel voor mode. Jij draagt dingen vaak al voordat het echt mode wordt. Hoe doe je dat toch? Ik vind het zo leuk dat je altijd zo attent bent. Je stuurt regelmatig berichtjes als je weet dat er hier iets is gebeurd of één van de kinderen ziek is bijvoorbeeld. Gewoon om te vragen hoe het gaat. Ook heb je een paar keer een valentijnskaartje gestuurd naar ons op Valentijnsdag. Dat vind ik zo lief! Ik waardeer jouw stiptheid. Afspraak is afspraak, beloofd is beloofd en je bent trouw naar de mensen om je heen. Verder ben je enorm toegewijd in wat je doet. Op je werk ben je veel met kinderen bezig en ik vind dat dit heel natuurlijk in jou zit. Jij gaat heel makkelijk met kinderen om en benadert ze zo positief en liefdevol. Ook vind ik jou als tante en Daniel als oom geweldig! Ik kan er echt van genieten als jullie met de kinderen aan het spelen of aan het kletsen zijn. Jij hebt regelmatig bij ons gegeten in het weekend als Daniel aan het werk was. De kids vonden het dan zo gezellig dat jij er was. Ook nemen jullie ze soms mee op een uitstapje. Bijvoorbeeld naar de Buurman en Buurman show. Super leuk!

Zussen:

Ik vind het heel bijzonder dat wij als zussen altijd samen door het leven zijn gegaan. Natuurlijk zijn er weleens kleine ruzies of strubbelingen of tijden dat we elkaar wat minder spreken. Maar feit blijft dat wij het eigenlijk altijd goed hebben kunnen vinden. Ik ben trots op onze blog die we samen hebben opgezet. Het plan was er al jaren en nu is hij er dan al een tijdje! En wat is het leuk om dit samen te doen. Lieve Marielle en Elize, ik wens jullie een hele mooie valentijnsdag toe. Weet je geliefd! Er zijn zoveel mensen die van jullie houden en daar ben ik er één van!

Volger:

Wat doe jij vandaag voor de mensen die je lief zijn? Vaak kan iets kleins al heel waardevol zijn. Laat het maar weten in de reacties. Ik ben benieuwd.

Veel liefs, Hanneke

 

Geplaats in categorie Geen categorie, Personal met tags , , , ,

2 reacties op “Waarom mijn zusjes mij zo lief zijn”

  1. Jannienke schreef:

    Wij zijn vanavond uit eten, geweest, we doen dit nooit op valtijnsdag of bijna nooit, vinden we comencieel, maar vonden, het nu een hele goede reden voor ons dan om dit wel een keertje te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *