Gender reveal party – Waarom en hoe!

gender reveal, gender reveal party ideeen, gender reveal party, gender reveal taart, gender revealfeest, ideeen gender reveal, gender reveal meisje, gender reveal jongen,Je ziet het overal op internet: Stellen die vol verwachting een ballon kapot prikken en blij verrast zijn als er roze of blauwe confetti uit komt. De gender reveal party’s zijn niet te stoppen en je ziet ze overal. Ook Daniël (mijn man) en ik hebben ook een kleine gender reveal party gegeven toen we wisten of we een jongetje of een meisje kregen. Waarom we dat deden en hoe kan je in dit artikel lezen.
Waarom een gender reveal party, zul je misschien wel denken. Het is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Amerika en totaal overbodig is. Dat klopt helemaal. Maar ik vind het zelf erg leuk om iets te vieren als er iets te vieren valt. Ook wilde Daniël en ik onze familie graag op een speciale manier vertellen wat het geslacht van de baby is. Waarom dan niet een klein feestje organiseren, dacht ik. Dus Daniël en ik bedachten een klein plannetje en besloten de avond van de 20 weken echo een klein feestje te geven voor onze beide gezinnen.

Maandag om twee uur hadden Daniël en ik de 20 weken echo. Toch een beetje gespannen gingen we naar het ziekenhuis en zaten we wat te giechelen in de wachtkamer. Gelukkig hoefden we niet heel lang te wachten en kon ik op de tafel gaan liggen met mijn blote buik. Al snel zagen we van alles op het scherm tevoorschijn komen. Een been, een hoofdje, het hartje met hartkleppen en alles zag er goed uit, werd ons verteld. Dat is toch wel het allerbelangrijkste. Om, als nieuwbakken ouders, te horen dat je baby er goed en gezond uitziet. Niet dat we minder van ons kindje zouden houden als het niet gezond was, maar het scheelt een hele boel zorgen en onzekerheid.

Toen de echoscopiste het hartje liet zien en ik de hartklepjes druk heen en weer zag bewegen ging en een klein golfje van geluk door mijn lichaam. Het hartje, waarvan ik bij de eerste echo zo hoopte dat het klopte, deed het nog steeds goed en zag ik nu in volle glorie werken. Zo bijzonder.

Nadat we alle onderdelen van onze baby hadden bekeken (of naja, de helft van de tijd kon ik er niet heel veel van maken, maar de arts gelukkig wel) was het tijd om opzoek te gaan naar het geslacht van onze baby. Daniël en ik wilden dat dolgraag weten en al snel zagen wij iets op het scherm verschijnen. Na wat toelichting van de aardige mevrouw van het ziekenhuis zagen we het ook. Wij krijgen een….

Sorry dames, ik ga het nu nog niet verklappen. Maar ik ben van plan een recept te delen van onze gender reveal taart en in dat artikel ga ik het geslacht van onze baby bekend maken. Nog even wachten tot 30 mei dus! En voor degene die mij en Daniël persoonlijk kennen, niet jezelf verspreken in de reacties hoor😉

gender reveal, gender reveal party ideeen, gender reveal party, gender reveal taart, gender revealfeest, ideeen gender reveal, gender reveal meisje, gender reveal jongen,Na de grote onthulling gingen Daniël en ik met een gelukkig gevoel naar huis. Op naar de voorbereidingen voor de gender reveal party. We wilden eten met onze familie en als toetje de gender reveal taart aansnijden. Van de taart ga je dus nog een recept zien, kom 30 mei dus zeker even terug op tussen3zussen.nl!

Wat we verder hebben gedaan is eigenlijk heel simpel. Of naja… ik heb de hele middag in de keuken gestaan, maar als je je goed voorbereid is het erg simpel. Ik heb namelijk twee salades gemaakt. Ik heb ze vers bereid, maar je kan ze natuurlijk ook de dag van tevoren al maken (tip!)! Dat scheelt de dag zelf een boel werk.

gender reveal, gender reveal party ideeen, gender reveal party, gender reveal taart, gender revealfeest, ideeen gender reveal, gender reveal meisje, gender reveal jongen,Ik heb een ROZE couscous salade gemaakt met bieten en geitenkaas (dit recept) en een pastasalade met olijven, tomaten en BLAUWE bessen (dit recept). Ik vond het wel grappig om roze en blauw te verwerken in de recepten en beide salade waren heerlijk. Al zeg ik het zelf. Ook hadden we stokbrood met smeersels en ovenfriet gekocht. Een simpele maar heerlijke maaltijd.

Ik was ook losgegaan bij Hema. Slingers, ballen, prikkertjes. Ik hou ervan en Hema heeft zulke leuke dingen! Ook kunnen we de helft van alle versiering na de bevalling gewoon weer ophangen, handig!

gender reveal, gender reveal party ideeen, gender reveal party, gender reveal taart, gender revealfeest, ideeen gender reveal, gender reveal meisje, gender reveal jongen,Na het avondeten was het tijd voor de taart, het moment van de onthulling. Dit was zo leuk! Natuurlijk was iedereen net zo blij geweest met het andere geslacht, maar het is gewoon superleuk om te weten of je een neefje of nichtje krijgt of een kleinzoon of een kleindochter! Ik weet ook nog zo goed hoe leuk ik het vond om de cakejes van Hanneke te eten bij de gender reveal party van Samuel!

Nu moet ik er ook bij zeggen dat Daniël en ik het erg getroffen hebben met onze (schoon)familie. Het was een supergezellige boel de hele avond en iedereen was zo lief voor ons en elkaar. Dat was nog wel het mooiste van de hele avond, als je het mij vraagt!

Ik ben wel benieuwd of jij een gender reveal party hebt gehouden of dat je dat zou willen. Ik kan het je zeker aanraden. Het was wel even een klusje, maar het was het zo waard. Ik heb erg genoten en ik geloof onze familie ook!

Wat vind jij van een gender reveal party?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Food, Kinderen met tags , , , , , , ,

Eén reactie op “Gender reveal party – Waarom en hoe!”

  1. Heidi schreef:

    Heel leuk om te lezen. Ben erg benieuwd wat het zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *