Een dag uit ons leven – deel 2

Afgelopen januari deelde ik een dag uit ons leven met een baby van negen maanden oud en vandaag doe ik dit weer. Hoe ziet een ‘doodnormale’ dag eruit met een dreumes van 13 maanden, een zoontje van 4 en een dochter van 7? Het was de dag na de verjaardag van Julia. Ons hele huis stond gisteren op zijn kop. Ontbijtje, traktatie maken en de hele middag het kinderfeestje van Julia bij ons thuis. Wat ik de dag erna deed, ga je in dit artikel lezen. Ook mijn persoonlijke favorieten en aanraders komen voorbij. Kijk en lees je lekker mee?

Ik sliep deze nacht erg slecht. Ik evalueerde het hele kinderfeestje van Julia om 2:30 ‘s nachts. Goed tijdstip! Samuel slaapt de laatste weken keurig door, dus dat is dan wel weer erg fijn! Rond een uurtje of 6:00 werd ik wakker en tussen 6:00 en 7:00 heb ik nog wat gedommeld. Daarna ben ik me aan gaan kleden, heb ik al een was aangezet, bedden van ons en de kids opgemaakt, ramen opengedaan en de plantjes boven water gegeven. Lekker bezig šŸ™‚ Ik dacht altijd dat ik een avondmens was, maar ik begin er steeds meer aan te twijfelen. Ik ben in de ochtend echt heel productief en later op de dag komt er steeds minder uit mijn handen.

Om 7:30 ontbijt ik met Julia en Ezra. Remco gaat naar zijn werk. Samuel zit ook aan tafel, maar hij heeft zijn papje al op en eet nog wat hapjes van een beschuitje. Hij krijgt het acht granen papje van Nutricia, gecombineerd met volle melk. Ezra en Julia smeren tegenwoordig zelf hun broodjes voor school en voor het ontbijt. Ideaal! Ezra eet twee boterhammen bij zijn ontbijt. Hierdoor is hij heel lang bezig en moet ik hem rond 8:00 erg pushen om door te eten. Julia is al klaar en speelt met haar nieuwe pop en met Samuel. We gaan de deur uit en lopen naar school. Samuel in de buggy en Julia en Ezra op hun fiets. Op onderstaande foto zie je mijn uitzicht bij het naar school lopen. Heerlijk klein wandelingetje vind ik het altijd. Eerst brengen we Ezra naar zijn klas en daarna Julia naar haar klas. Samuel en ik gaan daarna weer naar huis.

Eenmaal thuisgekomen ruim ik nog wat op en haal ik een stofzuiger door het huis heen. Daarna pak ik een bak met fruit uit de koelkast. Dit zijn de restjes van de traktatie van Julia. Samuel en ik hebben hier heerlijk van gesmuld. Tijdens het fruit eten snijd ik alvast de bloemkool voor het avondeten en doe het in de pan. De bladeren van de bloemkool vindt ons konijn erg lekker, dus die bewaar ik. Na het fruit eten voer ik het konijn en zet ik het eten verder klaar. Samuel heeft een nieuwe obsessie: de keukenkastjes openmaken en alles pakken wat hij maar ziet. Ik moet hem dus elke keer weer vermanen en terugzetten in de kamer. Dit vind ik wel vermoeiend aan een dreumes. ‘Nee’ hebben ze nog nooit van gehoord. Ik neem Samuel mee naar zolder en vis daar zijn schone knuffels uit de wasmachine (die zijn namelijk onmisbaar in zijn bed) en breng hem naar bed rond 9:45. Verschoon nog even een hele vieze poepluier. De laatste tijd poept hij zo smerig en hij ligt voor geen meter stil op het aankleedkussen. Een ware schijtklus dus šŸ˜‰

Zodra Samuel op bed ligt hang ik de was aan het wasrek en stop ik een nieuwe was in de machine. Daarna ga ik naar beneden. Ik leeg de papierbak en ga met een heerlijk flesje Starbucks en chocolaatjes even lekker op de bank zitten. Ik ben voor het eerst sinds mijn zwangerschap van Samuel weer ongesteld geworden en vandaag is niet de beste dag (to much information waarschijnlijk ;-)) Eigenlijk wil ik dus lekker rustig aan doen vandaag, maar helaas is er nog heel veel wat gedaan moet worden. Nu Samuel slaapt ga ik toch maar even lekker zitten. Ik maak een selfie. Make-uploos hoofd vandaag. Ik scan wat documenten in voor een collega en mail ze door en ik stuur wat werkmailtjes. Daarna zoek ik wat foto’s op van Julia die ik kan gebruiken voor een collage op haar verjaardag voor familie en vrienden. Voordat ik Samuel wakker ga maken vouw ik nog een was op.

Om 11:30 maak ik Samuel wakker en ruim ik de was boven nog even op. De was die nog in de machine zit doe ik in de droger. Daarna pak ik mijn spullen in en vertrekken Samuel en ik richting de stad. Daar lunchen we lekker bij Bakker Bart. Dit doen we de laatste tijd vaker en bevalt me erg goed. Samuel zit iedereen te bekijken en houdt van de lekkere croissantjes en krentenbollen. Hij krijgt aandacht van iedereen. Daarna lopen we richting de Intertoys en ruilen we een cadeautje om dat Julia dubbel heeft gekregen voor haar verjaardag. Op de terugweg stoppen we even bij de apotheek en haal ik nieuwe medicijnen. Daarna gaan we terug naar huis. Daar heeft Samuel nog even gespeeld.

Om 14:00 halen we Julia en Ezra op uit school. Julia heeft een vriendinnetje te spelen en Ezra ook. Drukte van belang dus in ons huis. Deze middag kom ik nergens meer aan toe, zelfs niet aan foto’s maken. Julia speelt veel buiten met haar vriendinnetje en Ezra binnen en buiten. Samuel heeft van 15:15 tot 16:30 geslapen. Daarna heb ik even met Samuel geknuffeld en ben ik gaan koken. Samuel zit in de fase dat hij al snel na zijn slaapje honger heeft en not amused is als ik ga koken. Hij hangt dan letterlijk huilend aan mijn been. Dit keer beslist hij ook nog eens om de spelletjeskast te openen op het moment dat ik net even niet oplet en hij maakt allemaal pakjes met kaartspellen open. EĆ©n grote rotzooi is het! Heerlijk, zo’n dreumes in huis! Zodra ik het eten even met rust kan laten speel ik nog even met Ezra en Samuel. Samuel kan nu heel goed vormen in een vormendoosje stoppen. Zo schattig en knap! Hij heeft de vormenstoof van het merk Little Dutch. Die is zo leuk!

Om 17:30 gaan we eten. De kids eten goed. Samuel eet rapley mee van de bloemkool, aardappels en worst en krijgt daarnaast nog een potje olvarit. Als toetje eten we vanillevla met slagroom en Samuel eet een bakje met volle yoghurt. Na het eten ruim ik de boel op samen met Julia en Remco doet Samuel en Ezra in bad. Na het opruimen help ik Julia om haar nieuwe baby born een flesje te geven en vervolgens een plasje te laten doen op het potje. Julia vindt het helemaal het einde! Daarna gaat ook zij in bad. Remco brengt Julia en Ezra naar bed en leest ze beiden voor. Ik breng Samuel naar bed. Afdrogen, schone luier aan, romper aan, pyjama aan, slaapzak aan, tanden poetsen (dat laatste vindt hij vreselijk momenteel) en ik lees een verhaaltje van Dikkie Dik voor en een boekje van muis en de dieren. Daarna zing ik een slaapgebedje voor hem en gaat hij slapen. Vervolgens loop ik nog bij Ezra langs en daarna bij Julia om een kus te geven.

Ik vind het toch altijd een heerlijk moment als de kids op bed liggen. Ik knip in de badkamer mijn pony bij. Deze is namelijk veel te lang geworden. Ik ben al de hele dag zo gaar als maar zijn kan, dus duik daarna lekker mijn bed in. Vouw daar nog een wasje op. Remco maakt ondertussen de televisie, want die deed het niet. Daarna kijken we nog een serie op netflix: full house. Een super leuke serie! Wel een oudje, maar wij kijken er met superveel plezier naar! Daarna lezen we beiden nog wat. Ik lees op dit moment deel 1 van ‘de zeven zussen’. Na een paar bladzijden voel ik mijn ogen al moe worden en gaan we slapen.

Hoe ziet jouw dag er vandaag uit? Op welk moment van de dag ben jij het meest productief?

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Food, Geen categorie, Huis, Kinderen, Personal met tags , , , , , , ,

2 reacties op “Een dag uit ons leven – deel 2”

  1. Jenny schreef:

    Leuk dat je begonnen bent met het eerste deel! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

    • Hanneke schreef:

      Hee wat leuk dat je mijn blogpost hebt gelezen! Tot nu toe vind ik het boek geweldig. Ik ben nu over de 100 blz. heen. Ik zat er eigenlijk meteen in en lees het heerlijk weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *