Lazy curly girl routine – na 16 maanden

Ruim een jaar geleden schreef ik een artikel over mijn curly girl routine. Inmiddels is er een hoop veranderd in mijn routine. Ik merkte namelijk dat het me allemaal wel erg veel tijd kostte. En dat was ten tijde van de pandemie niet erg, maar op momenten dat alles weer open was redde ik het niet om alle stappen te doorlopen. Dus koos ik ervoor om de meest luie versie van de Curly girl methode te ontwikkelen voor mezelf. Hierdoor krult mijn haar niet meer zo heftig als een jaar geleden, maar ik ben alsnog heel tevreden.

Twee weken Curly Girl

Donderdag:

Ik heb inmiddels de luxe dat alle drie mijn kinderen op school zitten overdag en ik parttime werk. Daarom neem ik nu op donderdagochtend lekker de tijd om mijn haar te wassen. Dit doe ik twee keer achter elkaar, omdat ik merk dat mijn haar hier schoner door wordt. Ik masseer mijn hoofdhuid goed om daar het vuil goed los te weken. Daarna breng ik een masker aan. Terwijl ik mezelf was en scheer e.d., trekt dit masker lekker in. Daarna voeg ik wat water toe aan mijn haar en hang ik op de kop en kneed ik mijn haar. Dit doe ik om ervoor te zorgen dat mijn haar het vocht goed opneemt. Daarna spoel ik het masker uit en ga ik met druipnatte haren de douche uit.

Aldaar hang ik op de kop en verdeel ik leave in en curl activator in mijn haar. Ik kneed mijn haar daarna even zodat de werkzame stoffen goed opgenomen kunnen worden. Vervolgens breng ik een bolletje gel aan en verdeel dit goed over mijn haar. Daarna breng ik de mousse aan, alleen op mijn hoofdhuid, om te zorgen voor extra volume. Vervolgens breng ik nog een keer de gel aan. Dit doe ik allemaal op de kop. Daarna sta ik weer rechtop en maak ik een scheiding in mijn haar. Met mijn Denman borstel ga ik even snel door mijn haar heen. Vervolgens ga ik pluk voor pluk door mijn haar heen met de denman borstel. Ik borstel de pluk omhoog en draai hem om de borstel. Vervolgens laat ik hem van de borstel afglijden en schud ik de pluk voorzichtig los met mijn vingers. Ik heb gelukkig geen dikke bos haar, dus deze techniek is zo gepiept. Vervolgens pak ik een microvezeldoek en daarmee scrunch ik mijn haar droog. Dit doe ik eerst op z’n kop en daarna rechtop waarbij ik mijn hoofd licht naar links en naar rechts beweeg.

Vijf maanden Curly Girl

Daarna laat ik mijn haar lekker aan de lucht drogen. Als het haar helemaal droog is (dit duurt wel een uur of vier) scrunch ik de cast eruit. Mijn haar is namelijk keihard geworden van de gel en door mijn haar te kneden wordt het haar weer zacht. Bij het scrunchen doe ik soms wat olie op mijn handen, dat geeft mijn haar een klein beetje extra glans en een lekker geurtje.

Andere dagen:

Elke nacht slaap ik met een invisebobble elastiek in een hele hoge staart op mijn hoofd. Soms maak ik hier een knot van, omdat ik dat prettiger vind zitten. In de ochtend haal ik het elastiek eruit en spray ik mijn haar vochtig met mijn waterspuit. Vervolgens kneed ik op de kop met mijn handen in mijn haar om de krul er weer goed in te krijgen. Om de dag voeg ik ook nog een erwtje snot (nee, niet dat groene spul uit mijn neus ;-)) toe aangelengd met heel veel water. Dat geeft mijn krullen echt weer een boost. Vervolgens kneed ik nog met mijn hoofd rechtop en beweeg wat van links naar rechts. Ik laat mijn haar weer aan de lucht drogen. Als het goed gedroogd is kneed ik mijn haar weer zacht en schud ik mijn haar wat op bij de hoofdhuid om meer volume te creëren.

Negen maanden Curly Girl

Omdat ik maar één keer in de week mijn haar was, wil het weleens voorkomen dat mijn haar de laatste dagen echt niet meer wil. Of het is vettig of het is één grote pluizenbol. In dat geval probeer ik dan wat anders in mijn haar te doen, bijv. een knot of een vlecht. De rest van de week heb ik eigenlijk altijd mijn haar los. Dat vind ik het leukste.

En verder:

Ik ben nog steeds heel enthousiast over de curly girl methode. Ik raad het iedereen aan met een beetje slag in het haar. Als ik geen stylingproducten gebruik, heb ik alleen maar een lichte slag in mijn haar. Doordat ik producten en vooral gel toevoeg komen de krullen tot leven. Ik had dit echt zo graag eerder willen weten. Ik vind mijn haar nu veel leuker dan hiervoor. En ondanks dat mijn krullen wel wat zorg en aandacht vragen, vind ik het eigenlijk heel makkelijk te onderhouden. Mijn haar zit meestal prima.

Als mijn haar niet meer wil, zet ik het lekker vast. Zoals nu: met een grote clip achterop mijn hoofd.

Sinds ik aan de Curly Girl methode begonnen ben merk ik dat mijn haar gezonder is, iets dikker is geworden en vooral dat het echt is gaan groeien. Er is minimaal tien centimeter aangegroeid in de tijd dat ik met CG bezig ben. Terwijl ik daarvoor al jaren bezig was om mijn haar te laten groeien. Dit komt ook wel doordat ik voorheen mijn haar elke 6-8 weken liet bijpunten. Dit doe ik nu nog maar eens in het half jaar. Ik laat mijn haar knippen bij mijn vertrouwde kapper. Zij knipt mijn krullende haar prima! Ook kleurt zij mijn haar elke 6-8 weken. Niet alle producten die zij gebruikt zijn volgens de CG richtlijnen, dus na mijn kappersbeurt was ik altijd mijn haar met een Final Wash shampoo, zodat mijn haar weer helemaal schoon is. In mijn woonplaats zit ook een krullenkapper, daar willen Marielle en ik ons in het najaar een keer laten knippen. We zijn erg benieuwd hoe dat zal zijn, aangezien dat een hele bijzondere manier van knippen is, namelijk pluk voor pluk.

Inmiddels heb ik lekker mijn draai gevonden. In het begin was ik hysterisch en wilde ik alles goed doen. Gaandeweg begon ik meer aan te rommelen en te proberen. Daar leer je eigenlijk het meest van. Mijn ontdekking is dat specifieke krullenproducten echt ontzettend fijn zijn (beter dan drogisterij merken). Ik ben fan van het merk Giovanni. Dit merk doet het goed op mijn fijne wavy haar. De shampoos reinigen goed. De gel van Giovanni heeft een hele goede hold en dat heb ik wel echt nodig. Ook snot en de curl activator zijn al vanaf het begin grote favorieten van mij. Elke keer als ik een verpakking heb opgemaakt koop ik of een nieuwe verpakking van hetzelfde merk of probeer ik wat nieuws. Zo probeer ik steeds betere producten te vinden voor mijn haar. De producten koop ik meestal via haarpro.nl. Een fijne site met een Curly Girl afdeling. Wat mij ook helpt bij het kiezen van nieuwe producten is om even wat fijne producten uit te wisselen met Marielle en een paar andere vriendinnen die met CG bezig zijn.

Dit is een recente foto, gemaakt op dag 3 na het wassen.

Zo, dat was weer een heel verhaal. Ik hoop dat ik je misschien enthousiast heb gemaakt voor de CG methode. Echt, het is zo leuk om te doen! Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust, ik vind het leuk om te helpen waar ik kan.

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie, Personal, Vrijetijd met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *