Life update – De afgelopen maanden

Het lijkt me weer eens fijn om te schrijven over de afgelopen periode en de periode die komen gaat. Even weer een update hoe de zaken ervoor staan en wat me allemaal bezig houdt. Verder wil ik jullie ook graag vertellen over welke onderwerpen ik nog een artikel wil gaan schrijven in de nabije toekomst. Lees je lekker mee?

Grote veranderingen:

In april werd Samuel vier jaar en ging hij naar de basisschool. Ik werk op maandag en dinsdag, dus dit betekent dat ik over het algemeen de woensdag, donderdag en vrijdag onder schooltijd alleen ben. Voordat ik kinderen kreeg werkte ik fulltime en sinds ik kinderen heb is er altijd wel een kleintje thuis geweest. Nu dus voor het eerst niet, dus dat is best een hele grote verandering. Ik merk tot nu toe dat ik het heerlijk vind om te knallen in huis, zonder onderbrekingen of verstoringen. Ik merk ook dat ik als ik de kinderen uit school haal ook echt zin heb om bij ze te zijn en dingen met ze te doen. Eerder was ik vaak al moe en overprikkeld van de dag als ik de oudste twee kinderen ging ophalen. Het valt me wel tegen hoeveel je in de tijd kan doen die je hebt op deze dagen. Ik krijg het huishouden gedaan en doe wat boodschappen en that’s it tot nu toe. Ik had verwacht dat ik het hele huis van top tot teen zou kunnen gaan opruimen en zeeën van tijd zou hebben, maar dat gaat nog niet echt op. Samuel doet het heel goed op school. De eerste weken op school was hij helemaal van de kaart en heel pittig thuis. Daarna raakte hij gewend en gaat het echt heel goed. Hij heeft een continurooster en houdt het prima vol om vijf dagen van half negen tot twee uur naar school te gaan. Echt heel fijn!

Drukte:

Als goede voornemen had ik dit jaar om vooruit te werken wat betreft mijn artikelen. Dit is tot nu toe slechts een voornemen gebleven. Ik hoop dat het me lukt om na de vakantie een voorraadje artikelen op te gaan bouwen. Dat lijkt me heel fijn! De afgelopen maanden heb ik als best wel druk ervaren. Samuel was in april jarig, Julia in mei en Ezra is in juli jarig. Allemaal vrij snel achter elkaar. Dit betekent dus dat er elke keer een kinderfeest, een traktatie en een volwassenfeest georganiseerd moest worden. Wel leuke dingen om te doen, maar ook wel veel werk. Naast deze privé dingen loopt natuurlijk ook nog mijn werk waar het ook best wel druk was het hele schooljaar. Regelmatig werk ik ‘s avonds of ergens overdag nog door om alles af te krijgen.

Afgevallen:

In het najaar van 2020 ben ik bezig geweest met een koolhydraatarm dieet van Puur figuur. Hier schreef ik een artikel over. Na het schrijven van dit artikel heb ik er weer heel wat kilootjes aan gegeten. Corona werkte bij mij niet positief als het om eten en drinken ging. Veel meer thuis zitten, veel minder bewegen en ik gunde mezelf ‘s avonds op de bank vaak een snackje en een wijntje, want tja, het was een lockdown. Ik vond koolhydraat eten een leerzame ervaring, maar het hielp mij niet op de lange termijn. Ik besloot dus iets anders te proberen, namelijk WW (de nieuwe versie van Weight Watchers) en dit bleek een succes. Ik ben in vier maanden tijd ruim tien kilo afgevallen. Over dit proces zal ik ook nog meer delen in een artikel.

We gaan verbouwen:

Eind februari hadden we een gesprek met een financieel adviseur. We hebben toen gekeken of er wellicht mogelijkheden zijn om ons huidige huis te verduurzamen en te vernieuwen of dat we misschien beter zouden kunnen verhuizen. Uit dit gesprek bleek dat we door de lage rente en de hoge huizenprijzen het best in ons huidige huis kunnen blijven en dat we aanvullend kunnen financieren om ons huis te verduurzamen en te verbouwen. Super goed nieuws, want eindelijk kunnen we wat grote klussen gaan doen aan ons huis. Gelukkig hoeven we ook niet te verhuizen, dat wilden we eigenlijk helemaal niet. Sinds die tijd loopt er een traject waarin de financiering geregeld moet worden. Het loopt allemaal erg traag en Remco heeft hier veel achteraan moeten zitten. Nu zitten we in de laatste fase, dus hopelijk kunnen we na de zomer lekker aan de bak. We hebben al verschillende lijntjes gelegd, dus we kunnen eigenlijk niet wachten om te gaan starten. We willen onder andere: zonnepanelen op het dak, muurisolatie, (hybride) warmtepomp, kunststof kozijnen met HR triple glas, vloerverwarming beneden, PVC vloer beneden, onze open trap dichtmaken met een trapkast eronder en alle muren beneden en boven laten glad laten stucen. Een hele hoop dus al met al en ons huis zal de komende tijd af en toe echt op de kop staan. Het meeste laten we doen, maar het schilder- en schuurwerk doen we lekker zelf. Ik zal jullie via artikelen op de hoogte houden van onze klusavonturen.

Hoe ik me voel:

Met mij gaat het eigenlijk best heel goed het afgelopen jaar. Ik probeer me bewust te zijn van mijn lijf en mijn hoofd en na te denken over de dingen die ik doe, voel en denk. Hierdoor blijf ik mentaal groeien. Het geloof helpt me hier enorm bij: ‘Ik ben hier niet zomaar. God wilde dat ik er was en heeft mij gemaakt zoals ik moet zijn. Ik ben zo geliefd door Hem.’ Mede hierdoor ben ik een stuk zelfverzekerder dan een paar jaar geleden. Ik ben gelukkig met mijn werk, met mijn kinderen, met mijn man, mijn familie en fijne vriendinnen. Ik heb ook wel eens een dag of een paar dagen dat ik wat meer struggle met mezelf en dat probeer ik er dan ook maar te laten zijn. Ik weet dat dit ook vanzelf weer overgaat en het heeft ook vaak wel een onderliggende reden.

ADHD:

Toen mijn dochter Julia twee jaar geleden in groep 4 zat gaven haar juffen aan dat haar concentratie haar wel echt in de weg ging staan. Ik had bij Julia al jaren een vermoeden dat ze weleens ADHD kon hebben en mezelf voorgenomen als ze op school vast zouden lopen met haar ik actie zou ondernemen. Dus zijn we haar in de weken die daarop volgden laten onderzoeken en daar kwam inderdaad ADHD uit. Sindsdien wordt er veel meer gekeken wat Julia nodig heeft in de klas en proberen we thuis ook lesstof voor haar te herhalen, zodat het beter beklijft. Op dit moment zijn we bezig met een traject waarin we gaan proberen een goede dosering van medicatie te vinden voor op school. In het begin hebben we de diagnose van Julia lekker voor onszelf gehouden. Julia vertelt er wel over in de klas en aan vriendinnen en de mensen om mij heen die ik vertrouw weten er ook van. De laatste tijd merk ik dat we er steeds relaxter en opener over zijn en ik hierover ook graag op de blog zou willen delen. Daarom zou ik over dit onderwerp graag een artikel willen schrijven, zodat ouders die ook een kind met ADHD hebben hier wellicht herkenning in vinden.

Vakantieplannen:

En nu is het bijna vakantie….heerlijk! Doordat ik leerkracht ben heb ik de eerste vijf weken van de vakantie lekker vrij samen met de kinderen. Week 2, 3 en 4 heeft ook Remco vrij en gaan we lekker met onze vouwwagen richting Drenthe. Daar kamperen we op een hele fijne familiecamping in de buurt van Assen. Hier zijn we vorig jaar ook geweest, maar we waren er gewoon nog niet uitgekeken. Daarom dit jaar nog een keer! Na onze vorige zomervakantie hebben we een imperiaal aangeschaft voor op de vouwwagen, zodat we ook onze fietsen lekker kunnen meenemen. Op die manier kunnen we ons in de buurt lekker per fiets verplaatsen en dat lijkt me heerlijk! Ook deze vakantie zal ik weer veel foto’s maken en hier vast ook weer een artikel aan wijden achteraf.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze life update te lezen. Hoe staat jouw leven er op dit moment voor? Helpt het jou (net als mij) om het lekker van je af te schrijven? Ik wens jullie allemaal een heerlijke vakantie toe!

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Personal met tags , , , , , , , , , ,

2 reacties op “Life update – De afgelopen maanden”

  1. jannienke schreef:

    Wat een enorm en boeiend artikel,over jullie gezin,en je zult zien als de juiste hulp voor Julia er is het met jullie ook allemaal beter gaat,wel fijn dat Julia er zelf open over durft te zijn

    • Hanneke schreef:

      Dank je wel voor het compliment en dat je het leuk vindt om over ons gezin te lezen. Thuis lopen we gelukkig niet vast met Julia. Medicatie zal puur voor op school zijn, zodat ze minder prikkels oppakt in de klas en de lesstof beter kan opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *